Vrijwilliger Peace Corps verongelukt in Suriname

5

PARAMARIBO/BROKOPONDO, 7 dec – Een vrijwilligster van het Amerikaanse Peace Corps is verongelukt in Brokopondo. Dit meldt de Ware Tijd. Volgens de politie is de vrouw vermoedelijk overleden aan schotwonden in het dijbeen. Ze moet zijn doodgebloed voordat ze uit het dorp Drepada werd overgebracht naar de polikliniek in Brokopondo Centrum.

Er is reeds een aanvang gemaakt met het politieonderzoek. Volgens een informant uit het gebied moet de vrouw tegen een sete’ goni zijn aangelopen, een met gespannen jachtgeweer voor wild opgezette valstrik. De vrijwilligster, één van de ruim vijftig die nu actief zijn in Suriname, was reeds ongeveer een jaar gevestigd in het dorp. Dit is het eerste dodelijke incident sinds Peace Corps negen jaar terug van start ging in Suriname.


5 REACTIES

 1. Die dingen kunnen gebeuren als mensen zich met oorlog dingens bezig houden.

  Moest ze maar in der eigen land blijven want wat voor belangen heeft Suriname aan die oefeningen enz van die buitenlanders.

  Ze gooien met een paar dollars of euro’s om de Surinamers lekker te maken.

  Zij hebben toch zo een geweldige welarend land laten ze de bosomgeving nabouwen dan en daar oefenen.

  Het is wel zielig en wreed dat ze zo aan haar einde is gekomen en ik heb het ook niet over haar persoonlijk want dit wens je niemand maar het is een vak met moeilijke risico’s.


  Maak melding

 2. Was het echt een seti-gon? Je moet wel goed gek zijn om die die plaatsen te gaan werken, zelfs niet als vrijwilleger die zonder betaling goed werk verreicht. Misschien was die seti-gon zelfs tegen haar opgesteld. Kijk maar naar die toeristen die naat Moengo of Albina willen gaan om hun Euro’s of dollars uit te gaan geven. Ze worden beroofd, verkracht en/of vermoord. Blijf uit de buurt van die mensen, ze zijn gewetenloze beesten, moordenaars, boeven, dieven. Alles wat de duivel maar kan verzinnen.


  Maak melding

 3. Ai SU

  “Moest ze maar in der eigen land blijven want wat voor belangen heeft Suriname aan die oefeningen enz van die buitenlanders”

  Ondankbaar ding. Weet je wel wat de Peace Corps doet??? naar het schijn niet hoor.

  deze vrouw laat haar fam en alles in haar land en komt naar sur om vrijwillig te werken, om mensen in JOU land te helpen, en zo reageer je???!!

  een sari torie met surinamers hoor!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.