zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSurinaamse brandweer wil minder vuurwerkongelukken

Surinaamse brandweer wil minder vuurwerkongelukken

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 dec – Het aantal ongevallen met vuurwerk moet drastisch omlaag. Dit stelt het Korps Brandweer Suriname. De laatste jaren is het aantal onverantwoord hoog geweest, ondanks een flinke dosis voorlichting. Dit jaar zal al het mogelijke gedaan worden om betere resultaten te behalen.

Een goed begin is de beperking geweest op het soort vuurwerk dat ingevoerd mag worden. Het zogenaamde professioneel vuurwerk is er niet meer bij. Ook is de periode ingekort waarin afgeschoten mag worden. Dit is niet zonder gevolgen gebleven. “Er is een dalende trend in het aantal meldingen. Maar nog zijn we ontevreden”, zegt brandweertopman Cecil Waal.

De cijfers zullen pas echt laag gehouden kunnen worden als ook het gedrag van mensen gaat veranderen. Onder meer worden veiligheidsvoorschriften nog te vaak genegeerd. Zo kan het voorkomen dat kinderen vuurwerk afschieten zonder behoorlijk toezicht. “De regels zijn bekend, het is aan de mensen zich beter te gedragen”, aldus Waal. Het korps zal het zijne bijdragen via een voorlichtingscampagne.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE
  1. Is een goede zaak want het moet niet zo zijn dat mensen 1 dag feestvieren en de rest van hun leven verminkt rondlopen!!!

    Of het nu door gevaarlijk vuurwerk gebeurd of dat ze zelf verkeerd met het vuurwerk omgaan, dat maakt niet uit!

    Een litteken blijft een litteken!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES