woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSpong respecteert vonnis in proces Decembermoorden

Spong respecteert vonnis in proces Decembermoorden

-

Does Travel - naar Suriname

Strafpleiter Gerard Spong verleent de Surinaamse regering juridische bijstand in het proces tegen Desi Bouterse en de andere verdachten van de Decembermoorden. Hij doet dit pro deo en ondanks aanhoudende doodsbedreigingen. In interview in de weekendbijlage Plus van het Leidsch Dagblad zegt Spong elk vonnis in het Surinameproces te respecteren.

“Ik verwacht een veroordeling. Ik zal een zeer onbevredigd gevoel hebben als er een vrijspraak uitrolt. Maar ik ben jurist genoeg om, als een Surinaamse rechter tot een zodanig vonnis komt, dat vonnis te respecteren” aldus de jurist.

Het proces in Suriname begint op 30 november, bijna 25 jaar na de moorden op 8 december 1982.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

20 REACTIES
 1. Hij doet dit pro deo en ondanks aanhoudende doodsbedreigingen. In interview in de weekendbijlage Plus van het Leidsch Dagblad zegt Spong elk vonnis in het Surinameproces te respecteren….

  Ik vraag mijzelve af waarom hij blijft liegen door te vertellen met de dood bedreigd te worden.

  En waarom proces direct na het verkwanselen van land en volks belangen.

  Niks en ook niks anders dan manipuleren.
  Ik weet echt niet voor “”hoelang”” nog deze gasten aan de macht voor serieus genomen kunnen/moeten worden.


  Maak melding
 2. Ik hoop dat Spong werkelijk die vonnis zal respecteren .Want het zal hem niet sieren om als beste advokaat van Nederland “onrecht” te stimuleren.Hij weet veel “rechten”en advokatuur maar heel weinig van deze “zaak”in zijn totaliteit. Ik kan niet wachten tot het “proces” begint.

  Succes!!!!!!


  Maak melding
 3. ik heb veel waardering voor dhr spong maar hij moet op dit moment geen uitspraken doen die de uit spraak kunnen beinvloeden,hij weet als geen ander dat de uitspraak,en de veroordeling van bouterse in nederland ook niet helemaal zuivere koek is time will tell.


  Maak melding
 4. vreemd dat die hardliners niet hebben gereageert . ik tel af het kan zijn dat ze nu inzien dat dit niet meer te keren is alles geprobeert om het gezag in suriname te ondermijne zelf misbruik maken van uitspraak van een tribunaal mensen oproepen om op straat te komen om de regering naar huis te sturen . als is de leugen zo snel de waarheid achterhaald hem wel bouterse en zijn aanhang .


  Maak melding
 5. Eindelijk komt dan de dag der dagen aangebroken.Het proces der processen.
  Spong is een lafaard.Vanuit NL heeft hij de grootste, zeg maar mond.Net als vele andere laffe Suries die vanuit NL de grootste, zeg maar mond hebben.Ga naar Su toe en zeg dan wat je wilt zeggen over Bouterse.Het proces is een farge. Sommige zg hoge pieten uit de Surinaamse politiek denken hieruit naamsbekendheid en eer te halen. Terwijl deze zg hoge omes decandent en verzadigt zijn van nepotisme en corruptie. Eer haal je door je behoeftige medemens in je eigen land te helpen. Vele van deze zg hoge omes hebben zich dankzij Bouterse periode onuitputtelijk kunnen verrijken.Laat het rusten. We weten het allemaal al wel. Apartheid,slavernij en discriminatie zijn pas verschrikkelijk.


  Maak melding
 6. Spong: waarover heb jij het…..mi-boi.. dat ding is lang geen 8 december proces meer, dat is te zwaar politiek beladen….Zeg gewoon proces om het verkwanselen en falen van Front te vedoezelen en daarom Land en Volk te bedotten.


  Maak melding
 7. Beste Gerard,
  Jij probeert in Suri geesten op te wekken die moeilijk bezweren zullen zijn.
  veeg eerst voor uw eigen huis dan voor uw buurmans deur.


  Maak melding
 8. Alle Suris mogen Spong zn schoenen gaan poetsen, wat die man heeft bereikt heeft in zn carriere dat zal geen een domme Suri lukken!!!! Stelletje Ezels, hahahah. Driemaal achter elkaar de beste strafpleiter van Ned., welke ezel uit Su doet hem dat na!!! Probeer hem dat na te doen, dan pas mag je mond open doen!!! Anders lippen heel stevig op elkaar houden slimme Suritjes!!!


  Maak melding
 9. Die Brunswijk is een Aboma,die ze stevig in hun greep heeft,ze zijn met ze allen doof en blind.
  ,er zijn wel anderen die het wel willen vertelen,waarom ze die verkrachter en bankrover beschermen,


  Maak melding
 10. Pittbullezelpoot Begin jij de schoenen te poetsen als dat nietlukt ,lik je die schoenen van spong lekker af

  jullie zijn gewoon te onderdanigen,je hebt nogwat!!! vergeet z,n stinkende sokken niet anders kun je zijn poten niet bereiken,
  Zie ROCKZ


  Maak melding
 11. Pitbulletje of dungkow.Is spong jouw maatje of zoiets.Net als spong heb je dezelfde grote mond hier in NL. Ga aub met je spong naar SU.En in SU aangekomen dan moet je zijn schoenen en andere plekken gaan poetsen.


  Maak melding
 12. goed zo pitbull, eindelijk een suri met gezond verstand en rechtvaardigheidsgevoel.

  waarom denk je dat suriname niet vooruit komt.
  kijk de reacties van de suries hier die het opnemen voor een moordenaar.

  geen enkel land en weldekend mensen neemt toch een land met een moordenaar als president zerieus, dat is wwat die domme suries willen.

  en een zoon die vastzit voor drugsdealen, en bouta zelf ook verdacht, opppooooo kondremang.

  toen waren het hen, die het beste voor hadden met suri om zeep geholpen.
  als ze nog in leven waren gebleven was suri vandaag een stuk verder en hadden jullie tenminste wat te vreten, door die actie van bouta zijn de ontwikkelde suries zoals Mr Spong naar nederland vertrokken.

  De domme zonder hersens zitten daar en hebben grote bek, en waarom willen al die suries naar nl komen dan?
  omdat het zo goed gaat daar? Doet bouta het zooo goed dan in de regering.

  Wat voor plannen heeft hij om t land vooruit te helpen, geen enkele, zijn eigen zakke vullen net als huidige regering, maarja die moord tenminste niet.

  Eigenlijk hoop ik voor al die mensen die achter hem staan, dat bouta president word en dan weer wanneer het hem uitkomt weer militair word, de avond klok instelt, en iedereen die het beste voor heeft met het land weer uit gaat moorden.

  wat hij trouwens zelf toe heeft gegeven staat op beeld, interview at5 afgenomen door Ton van Rooyen in suriname.

  Waar hij letterlijk heeft gezegt dat hij heeft geschoten en militair was.
  Dus mensen niet dom lullen, vraag de beelden maar op bij at 5 amsterdamse zender.

  Als in nederland een mr president of iemand uit de regering met een slok op achter het stuur word gepakt mag hij al vertrekken.
  en in suriname mag je mensen moorden drugsdealen familie hebben die drugs dealt en toch word je toegelaten in de politiek waar een groot deel van de bevolking voor kiest.

  suriname behoort tot 1 van de rijkst landen ter wereld.
  maarrrrr wat is de realiteit, armoede, ellende, voor een zoo een land met zo weinig mensen had het eeen paradijs voor iedereen in het land moeten zijn.

  De enige die het tij kan keren in suriname is de bevoling, maar wat doet deze, een groot deel dan tenminste op bouterse stemmen en achter hem staan, goedzoooo kondremangggg….

  laten ze zich nog ophitsen ook nog door bouterse die allen en iedereen manipuleert zelf de bevolking.
  mensen loop op straat voor een andere regering, jonge frisse mensen die het beste voor hebben met het land, alleen dan kan het goed gaan.

  verspil je energie niet aan die ka bouta, en wat denk je van die nabestaanden hebben hun niet het recht om te weten wat er is gebeurd?
  moet de dader niet worden opgepakt die hun familie heeft vermoord?

  dat boeit jullie niet? als met jullie hetzelfde overkomt praten we verder….

  en trouwens

  MR SPONG IS EEN HELD

  groetjes van iemand die van zn land houd, en zelf kan denken en geen moordenaar nodig heeft om achter te staan.


  Maak melding
 13. Voor jouw zijn er geen woorden genoeg jouw bekrompenheid te beschrijven. Is J.W.Bush(usa) geen moordenaar is Poetin(rusland) geen moordenaar is Blair(gb)geen moordenaar.Je woont zeker in NL.Bij deze, Mister tunnelvisie, ik namelijk ook. Jij bent net zo een figuur die zegt- ik word niet gediscrimineerd ik weet niet waarom mijn andere mede alloctonen er wel over klagen. Looooser !!


  Maak melding
 14. Spong is geen held.Een held is bescheiden en onbaatzuchtig. En jij bent geen echte surinamer. Jij praat de massa na.
  Hierbij een wijze les: ieder revolutie goed of slecht gaat gepaart met bloedvergieten.Er bestaat geen revolutie zonder de kleur rood.
  Verdiep je in de franse revoluties, engelse revoluties en nederlandse revoluties.ect.ect.
  zonder bemoeienis van NL zou Bouta met rust gelaten zijn.


  Maak melding
 15. Een pantoffelheld is ook een held. Spons aanschouwde hier het levenslucht. Dat is ook alles natuurlijk. Voor de rest maakt het deze gast niet uit of het hier vroeg of laat veranderd in Beiroet.


  Maak melding
 16. heel fijn de laatste 3 reacties, op mijn mening.
  maar net zoals de surinaamse politiek inhoudelijke antwoorden, omdat jullie geen mening hebben, waar ik zou wonen of over andere zaken denk dat doet r neit toe.

  ik wil wel antwoord geven op die meneer, ik behoor zeker niet tot de klaagallochtonen, of de slachtofferallochtonen.

  als je echt iets wilt dan bereik je het ook, ongeacht je kleur afkomst of wat dan ook.
  maar als je dat al in je apekoppie hebt zitten oh oh oh wat ben ik ziellig want ik word gediscrimineerd.

  mischien word je wel afgewezen door je levenshouding of je karakter, maar dan denk jij oh oh oh wat ben ik zielig want ik ben zwart.

  en ik woon in nederland dus ik voel me hier thuis en dan word je door een ieder geaccepteerd.
  maar als je zo nodig af wilt geven op nl of het discrimineren, wat doe je hier? pak je koffers n ga terug naar daar waar je niet word gediscrimineerd.
  discriminatie heb je overal,maar ik laat me daar niet door gek maken.

  er word hier niet gediscuseerd over bush of poetin of wie dan ook.
  het heet hier waaterrrrrrrrrkant en het gaat over de moordenaar BOUTAAAAA.
  dus dan geef ik daar mijn reactie op.

  en die revolutie in jullie ogen, was een revolutie waarna het veeel slechter is gegaan met het land.
  lekkere revolutie is dat, dus wie heeft hier nou een tunnelvisie.

  mr macdonald, ik praat niemand na als je goed kunt lezen, want ik ben 1 van de weinige hier met een andere mening en ik onderbouw wat ik zeg vanuit mijn denkwijze.
  dus je praat in de lucht.

  dat bouta mensen overhoop moest knallen heeft niks met nl te maken, dat heeft hij zelf gedaan.
  en een moordenaar moet worden berecht,nogmaals hij heeft het zelf al toegegeven in een interview banden op te vragen bij at 5.

  en meneertje onnozel, het is niet nederland die boute achterna zit.maar de nabestaanden weet je nog.
  ze hebben ook het recht om te weten wat er is gebeurd en dat de dader van mij part een kogel tussen zn ballen mag krijge, die kut bouta, vanaf dat hij an de macht kwam is t acteruit gegaan, dat zien jullie niet zeker?
  alleen maar als een kip zonder kop achter bouta lopen.
  nog f heel kort, WAAROM ZIT JIJ EN VELE ANDERE SURINAMERS IN NEDERLAND?

  ANTWOORD: OMDAT VANAF DAT MR BOUTA AAN DE MACHT KWAM HET EEN PUINZOOI DAAR WERD EN HIJ DAT OOK HEEFT ACHTERGELATEN VOOR DE ANDERE REGERINGEN, DIE STAPVOETS TOCH VOOR VERANDERINGEN WILLEN ZORGEN, MAAR OOOK AN HUN EIGEN ZAK DENKEN DUS KOMT HET LAND VOORLOPIG NIET VOORUIT.

  alleen de bevoling kan nog in opstand komen, en niet voor mr bouta, wat die sukkels wel zullen gaan doen.
  maar voor het land.
  een eigern regering kiezen van jonge frisse mensen die het beste voor hebben met het land.

  EN NOG F VOOR DE ONNOZELEN, PAS ALS BOUTA WORD OPGEPAKT GAAN ANDERE LANDEN SURINAME ALS EEN ZERIEUS LAND ZIEN OM ZAKEN MEE TE DOEN.
  NU LIJKT HET NET EEN BANANENREPUBLIEK.
  maarja zie de reacties van die suriessss…
  dus het zal nog lang een bananerepubliek blijven.

  gr


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES