woensdag, februari 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameToestand Surinaamse ex-president niet beter

Toestand Surinaamse ex-president niet beter

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 20 okt – De gezondheidstoestand van oud-president Jules Albert Wijdenbosch, is niet verbeterd. Dit meldt De West. De behandelende artsen van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo hebben alle bezoek zelfs per onmiddellijk stopgezet.

Volgens de artsen kan Wijdenbosch’ toestand zo beter bewaakt worden. De terugval komt vrij onverwachts, omdat kort tevoren partijgenoot Errol Alibux van de DNP gezegd had dat het beter ging. Wijdenbosch moest enkele dagen terug met spoed worden opgenomen, nadat hij zich plotseling onwel voelde. Volgens Alibux heeft de politicus zich de afgelopen tijd overmatig ingespannen.

Dit heeft onder meer te maken gehad met de nasleep van de uitspraak in het maritieme grensgeschil. Wijdenbosch vindt dat de regering te weinig heeft gedaan om Suriname een evenredig deel op te leveren van het betwiste maritieme gebied. Onder meer is niet genoeg bezwaar geopperd tegen hantering van de equidistantielijn als scheidingsinstrument bij de arbitrage.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

16 REACTIES
 1. Is alibux woordvoerder van de familie of behandelend arts van t ziekenhuis? hij doet zich namelijk voorkomrn alsof hij arts is of voelt hij zich verwant als een siamese tweeling met wijdenbosch of is t een kwestie vrienden voor leven in t kwaad ?
  wijdenbosch wordt geacht als volwassene keuzes te kunnen maken en als hij heeft gekozen zich op te winden/stressen over iets wat zo aards is , dan draagt hij nu de gevolgen daarvan. Komt erbij dat hij een levenswandel heeft waarbij alcohol ook nog een rol speelt , en aangezien stress de bloeddruk omhoog jaagt en niet samengaat met alcohol ,zeg ik als leek zoek t daarin. Zelf ben ik bekend met hogebloeddruk , dus weet ik hoe dat gaat met stress. Wie gelijk heeft of niet , wat gedaan is of niet, is dat t allemaal waard om je gezondheid aan op te offeren? Als je met een beroerete als gevolg van stress/hogebloeddruk tegen de vlakte gaat , t verandert de equidistantie lijn niet meer. t Is niet meer terug te draaien , erover opwinden haalt niets meer uit. In plaats van al de stress die t oplevert kan de energie beter gebruikt worden om ervoor te zorgen dat bij de betwiste gebieden voor een andere aanpak word gekozen . Ik weet dat velen dit niet willen horen , maar t is zoals t is, t is een aards iets , dus laten we ons nu focussen op wat er nog moet komen en daar in energie stoppen. Dat geeft voor een ieder denk ik een stuk persoonlijke rust ipv telkens weer dat op te rakelen met alle gevolgen daarvan. t Is t leven , you win some , you lose some.


  Maak melding
 2. mooi verhaal het is de regering zijn schuld zeker dat die zuiplap in het ziekwnhuis is beland en die beschuldeging komt uit de mond van alibux iemand land en volk heeft opgelicht samen met zijn vriend boschje deze mensen denken dat iedereen net zo dom is als de aanhang van de ndp mooi niet .


  Maak melding
 3. ik vind het onzin was wijdenbosch heeft gezegd.Toen hij in de regering zat deed hij ook niets om deze kwestie op te lossen.Nu loopt hij alleen maar andere dingen te roepen
  om de regering in een slecht daglicht te plaatsen.foei foei ex president.


  Maak melding
 4. @du uit welke planeet ben je afkomstig iemand die op ziekbed ligt noem je zuiplap wat Wijdenbosch in de afgelopen jaren heeft gedaan voor Suriname hij verdient een medaille van wegenbouw tot bruggen ai njan monie ma ai doe,trouwens vanaf 75 komen regering en gaan wat hebben ze eigenlijk voor t volk gedaan dan hun partij en eigenzak geld stoppen k ben geen fan van hem maar hij heeft daadkracht en zijn zwakte is geld ,maar met zijn daadkracht heeft ie heel veel bewezen ps Beterschap Bosje je bent een echte Surinamer, die t met t volk meent


  Maak melding
 5. Geachte DU (reactie no.3),

  “Het is de regering zijn schuld zeker, dat die ‘zuiplap’ in het ziekenhuis is beland”.

  Jij bent zeker niet van op de hoogte hoeveel slachtoffers deze Front regering in de afgelopen regeerperiodes gemaakt heeft met haar krankemikkig ‘bedelbeleid’. Dit geval van de voormalige president van Suriname dhr. Wijdenbosch, verbaast ons niet.

  Maar dat je een zieke op zijn of haar ziekbed nogeens de dood in durft te jagen, gaat menselijk bekeken ons een stap te ver.

  Maar wij zeiden het eerder al, dat sommigen onder ons, het niet helpen kunnen, ‘elk vogeltje piept zoals het gebekt is’.

  En vooral waar het gaat om een kindje dat zich tijdens de borstvoeding, zo diep met zijn scherpe tandjes in de tepels van zijn moeder ‘inhakte’, en zich daardoor telang tegoeg gedaan heeft aan een mengsel van bloed en moedermelk, zal het niet eenvoudig zijn het uit te leggen, wat het ‘smaakverschil’ is tussen bloed en moedermelk. Zo’n kindje kan het infeite echt niet helpen, het weet niet beter. Het
  ‘piept’ zoals het als het ware ‘gezoogt’ is.

  T.a.v. John (reactie no. 6), willen wij dit kwijt:

  En het was Bouta, die die Surinaamse minister in het water had doen tuimelen zeker.

  Wij hadden het eerder gezegd, maar sommigen weigeren te luisteren:

  Geeft geen reactie af uit ‘blinde woede of uit haat’. Je hoeft niet op Romeo Hoost te lijken als je dat niet wilt.Maar kijk naar de realiteit in combinatie tot de historie van Suriname, kijk naar de geschiedenis.

  Kijk naar de geschiedenis van de doodgeschoten vakbonsleider Jowini Abaysa, kijk naar die van onthoofde Marron vrijheidsstrijder Boni of naar de levendverbrande vrijheidsstrijders Kodyo, Mentor en Precent.

  Trouwens, hoe is onze zusterstrijder Louise Wondel plotseling ernstig ziek geworden en voor de strijd infeite uitgeschakeld geworden. Wie zat er achter het complot jegens de dood van onze geliefde strijder en rapper Brada Touwslager, meer bekend als ‘Papa Tawtjie’. En wie zal er nog volgen om deze Front-regeerders in het zadel te houden.

  Wie zat er infeite achter de totstandkoming van het ‘naakt Nazi-standbeeld’ op het Anton de Komplein in Amsterdam-Zuidoost. Wie heeft er gefraudeerd, zowel met de stemmingsprocedure, de toewijzing en de gunning. En bovenal, wie houdt dit ‘gedrocht’ hardnekkig in zijn ‘erotische stand’ (naakt).

  Het comite ‘Een Waardig Standbeeld van Anton de Kom’, wacht nogsteeds op een datum om de zaak bij de kantonrechter te beslechten. Wij zullen het nimmer opgeven, tenzij wij nog in leven zijn voor de rechtzitting!

  En sommige onwetenden onder ons roepen met hun valse naam maar wat uit hun dolle kop, zolang ze maar niet herkenbaar in beeld worden gebracht.

  En het zijn de opvoeders, die levenslang opgescheept zitten met hun traumas, een geinfecteerde tepel, uit liefde voor hun kind,

  en nu nog dit erbij.


  Maak melding
 6. Ja hoor ,ik vind Bosje toch de beste van allen,Surinamers houden niet van ontberingen.
  hij heeft de kans genomen geld in de bruggen te investeren,sranangmang no bing wang taai ding bere fo nang a pina, de bruggen zijn nu al af betaald.Surinamers denken alleen aan eten en plezier,denken niet aan de toekomst.ik hoop dat hij eens weer aan de macht komt,dan kan hij een betere lucht haven voor ons bouwen.Bosje beterschap toe gewenst,word gouw beter,we hebben je weer nodig……


  Maak melding
 7. Beste Heer Buitenman: …een ding valt duidelijk op de Front liefhebbers zijn behoorlijk in de war op dit moment.
  S.V.P. Niet te veel tijd aan deze gasten besteden.

  Volk van Su. slaapt niet, denkt men dat 1 0ct 2007 alles was.
  Met Baas of Bosje was het matig..maar..maar wanneer de Suri’s daar moeten zijn dan…dan…
  Dat moet jij weten.!!!!!!!!!!


  Maak melding
 8. beste meneer buitenman laat mij een ding duidelijk maken ik ben voor de veruitgang van suriname ik wens niemand de dood laat dat ook duidelijk zijn . maar jij heb het over de geschiedenis ik vind dat abaysa dood is gegaan of geschoten tijdens protest demonstratie en over kodyo en nog meer vrijheidstrijders die hebben helemaal niets met deze bericht temaken jij hald dingens van honder jaren geleden erbij ik leef in het heden meneer volgens mij heb jij een trauma waarom ik dat zeg omdat jij de dood van papa touwtje ziet als een komplot laat jou nakijken . weet wat een trauma is jou kind die thuis word opgehaald met nog vele anderen en dan krijg je te horen dat zij afgeslacht zijn dat heeft niet de blanke gedaan maar je weet wel wie 8december dus lul niet over truama en geschiedenis , mijn voorouders zijn ook als slaven naar suriname verscheept ik weet dat maar dat beheerst mijn leven niet . ik wil jou een ding vragen en ook aan al die mensen die het over het verleden hebben wat doen jullie op 1juli niets


  Maak melding
 9. het is ongelofelijk hoe men over onze ex president spreekt
  hij die gedaan heeft wat zovele hebben belooft ja hij is the man of action
  je kunt zeggen wat je wilt maar er is geen president in su geweest die zo veel gedaan heeft in zo een korte tyd maar het zijn juist de gene die achter frond aan lopen die het land kapot maken elke verkiesing moet frond een partij erbij zoeken om te kunnen winnen en juist die partijen met wie ze niet kunnen sammen werken kijk nu hebben ze een bankrover en een aanrander er bij genomen
  het is duidelijk dat veel mensen hier niet goed ingelicht zijn maar achter de nl media aan lopen ga zelf kijken wat daar gebeurd dan moet je je mening op maken en vergeet niet wie de grootste parij heeft en waarom frond nu aan de macht is maar niets voor elkaar krijgt ze kunnen niet samen werken
  vene houd het volk voor de gek.

  if ju lobby ju kondre ju no kang tak so abra
  ju ex president


  Maak melding
 10. Geachte DU (reactie no. 11),

  U leeft in het heden, niet anders als wijzelf. Echter, het verschil is dat ‘uw heden’ geen verleden met zich meedraagt, en dat is kennelijk uw grote tekortkoming bij uw levenshouding. Maar niet bij u alleen, vandaar ook het ‘Bewustzijnsproces’.

  Een ‘olifant’ zou u hebben uitgelachen.

  Wat wij juist tijdens het Bewustzijnsproces onze jongeren proberen duidelijk temaken is vooral niet tevergeten, wie je bent en waar je vandaan komt, ken je roots, zoek het op, je hoeft niet wederom het wiel (wijsheid) uit te vinden.

  Je zal van die huigelaars hebben, die je duidelijk zullen willen maken dat je een ’trauma’ hebt, dat je in het ‘verleden’ leeft, dat je een ‘slachtofferrol’ vervult.

  De duivel zal je van alles duidelijk willen maken, om je van het pad Gods tekrijgen, waar Anana geduldig over ons waakt, slechts om je te manipuleren. Maar wees alert, herken hem aan zijn woorden, aan zijn valse ’tong’ die jou slechts wil maken tot ‘het product’ welke hij zelf is.

  Dat jou voorouders ‘ook als slaven verscheept zijn geworden’, klink gezien de wijze hoe jij je daarover uit, alsof die kwestie voor jou reeds afgedaan is, maar voor sommigen onder ons, nog lang niet. Wij hebben nog een rekening te vereffenen, terwijl jij kennelijk lang blij bent met een breedbeeld TV, een keurig baantje ergens, gezetteld in een huur of koopwoning. Maar waar jij je wederom op verkijkt, en jij niet alleen, is dat;

  DE ENE MENS ‘IN VRIJHEID GEBOREN’ EN DIE IN SLAVERNIJ GEBRACHT WERD, NIET DE ANDERE IS.

  Je stelt dat “een kind die thuis wordt opgehaald met nog vele anderen en dan krijg je te horen dat zij afgeslacht zijn en dat niet de blanke dat gedaan heeft, maar je weet wel wie 8december….”.

  Jij schijnt vanwege je bekrompen kijk op zaken (ps. niet beledigend bedoeld), je vast te hebben gepind aan wat de Nederlandse mediamacht jou jaren mee bestookt heeft.
  Die jou jaren slechts het nieuws gebracht heeft, zoals de ‘ideologische-dader’ het voor hen voorgekauwd heeft, en jij maar slikken als een onwetend kind aan de borst van zijn moeder.

  Trouwens, hoe wist zo’n kindje dat uit de tepel van de moederborst, voedsel het tewachten stond? En hoe komt het dat na zovele jaren, jij je dat nog herinneren kan, als je stelt dat je ‘in het heden’ leeft? Je liegt of is hier sprake van iemand met een gespleten persoonlijkheid.

  Maar je kan het eigenlijk niet helpen. Wij geloven er geen ene moer van die Hollandse versie omtrent 8 decenmer, basta! juist omdat wij ‘MET’ ons verleden leven en ‘NIET’ zonder. Wij kennen ons verleden, hebben ons er lang in verdiept, ’tijdens’ als “zonder” de aanwezigheid van buitenlanders. En onze geschiedenis gaat langer terug dan 300 jaar Zwarte- Holocaust oftewel slavernij. En jij stelt van “vergeet die geschiedenis maar”?
  Waar is je zelfrespect gebleven.

  Wat wij op 1 juli doen?! niets?!

  Wat doet u op 1 juli!

  Trouwens:

  WIJ LEVEN NIET NAAR 1 JULI TOE, WIJ LEVEN MET I JULI IN ONS, IN ONS HART EN GEEST, MET ONZE VOOROUDERS IN GEDACHTEN, DIE VOOR ONS GESTREDEN HEBBEN, OPDAT WIJ KONDEN ZIJN WAT WIJ NU ZIJN.

  EN DAT DOEN WIJ DAG IN DAG UIT, VANDAAR OOK DE VOORTZETTING VAN ONZE STRIJD VOOR ‘VRIJHEID EN WAARDIGHEID’ MEDE IN NAAM VAN ONZE GROTE STRIJDERS, WAARONDER MATURA, WONGSO, RAMDJARAN, BONI EN BOVENAL CORNELIS GERARD ANTON DE KOM, ALS SYMBOOL VAN ALLEN DIE ONS IN DE STRIJD ZIJN VOORGEGAAN.

  Free your mind!

  Soso lobi.


  Maak melding
 11. Waar gaat in dit artikel om?
  ex president ligt in het z.huis!
  De één lust graag bacardi-cola,de ander een stevige dubbele whisky zonder ijs,weer een anderen geen alcohol.
  Laat dat Baasje ff met rust.Ik en velen andere ook,genieten van W Bosje brug Meerzorg-Parbo.Dankzij de grote inzet van die man,anders zitten we nu nog met die broko-broko pondo bootjes….


  Maak melding
 12. Uit alle berichtgevingen en reakties blijkt weer overduidelijk dat suriname verschrikkelijk verscheurd en ernstig ziek is. Het begrip swietie sranang slaat slechts op het land en niet op de mensen zoals we allen willen doen geloven en bij tijd en wijle erover opscheppen.


  Maak melding
 13. E. BUITENMAN HOUDT EENS OP MET JE LANGABERE VERHALEN, JE ONHOUDT ZO ANDERE LEZERS HET WOORD. zo ging het ook in het oostblok: ellelange toespraken van de Leider zodat het volk kan zwijgen. Dus keep it short Bigi Mofo!
  Just Wijnberg


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES