Surinaams leger blijft belangrijke steun regering

8

PARAMARIBO, 13 sep – Het leger blijft zijn belangrijke rol vervullen als steunpunt van de regering. Dit zegt president Ronald Venetiaan. Er wordt te allen tijde gerekend op die steun, ongeacht wat voor kritiek ook geleverd wordt.

In dat opzicht kan er een parallel getrokken worden. “Er zal niet altijd even positief over het leger gesproken worden, maar het is dan goed te beseffen dat u in goed gezelschap verkeert”, zei Venetiaan bij de beëdiging van een groep hoge officieren. De regering ondergaat hetzelfde lot, kritiek is nu eenmaal onderdeel van het werk. Dit neemt niet weg dat doorgeploegd moet worden.

De bijzondere omstandigheden van het militaire werk maken het er niet makkelijker op. “Het is geen gemakkelijke taak te beslissen wanneer in actie te komen, vooral als het om de verdediging gaat tegen buitenlandse agressie. Wanneer een beroep gedaan wordt op de slagkracht van het leger, getuigt het van wijsheid en inzicht om te weten hoe met die slagkracht om te gaan”, aldus Venetiaan.


8 REACTIES

 1. Vandaar de hoge criminaliteitscijfer?
  Waarom gebruik het leger niet om de misdadigers, criminelen, moordenaars en verkrachters op te pakken en te berechten.
  Maar ja soort gaat zijn eigen soort niet bestrijden.


  Maak melding

 2. Vene wil zich inslijmen bij het leger door hun voortehouden dat men ook kritiek op het leger zou hebben. Hij wil door zulke onzin uittekramen de indruk bij het leger wekken dat ze in hetzelfde schuitje zitten.
  Het leger weet wie hun tegenwerkt door hun niet adeqaat toeterusten en hun niet de nodige tools geeft, dat ze zich een profesionele organisatie voelen!!!


  Maak melding

 3. zeker belangrijk vooral met het 8dec proces ,is vene bang dat het leger de kant van bouta gaat kiezen , geloof mij tot nu toe weet niemand aan welke kant het leger staat . zelfs deze hoge officieren komen uit het kamp van bouta deze zelfde officieren schreeuwden in het offiers mes(opkomst zaal) leve de revolutie.stre stre wie no sa vrede kan deze namen zo plaatsen.


  Maak melding

 4. Ik denk het niet wie wil corruptelingen, fraudeurs,verduisteraars,liegers,bedriegers noem maar op.

  Wil jij jouw leven voor zulke gasten op het speel zetten.

  Nee hoor !!! niet geloven !!


  Maak melding

 5. Nr. 3/4

  Jullie zijn toch wel realistisch hé!?
  Een nieuwe coup is onmogelijk!
  Het kan wel gepleegd worden, maar! Dan
  duurt het niet langer dan 14 dagen of
  het buitenland grijptin.
  Dit in verband met de internationaal
  gemaakte afspraken na 11 september.

  Voor alle duidelijkheid, 11 september
  betekend voor mij niet de dag in New York,
  maar de dag dat door toedoen van Amerika een Democratisch gekozen President in Chili is vermoord.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.