Suriname staat op herstel uitgemijnde gebieden

3

PARAMARIBO, 13 sep – Herstel van uitgemijnde gebieden vormt een apart principe in het moderne mijnbouwbeleid. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Anders dan voorheen wordt vastgehouden aan deze verantwoordelijkheid van onder meer de bauxietbedrijven.

Zeker bij de komende onderhandelingen over ontginning van de voorraden in West-Suriname, zal speciale aandacht worden gegeven aan het milieuaspect. “Natuurlijk is het terugbrengen van de mijnen naar de oorspronkelijke staat een belangrijke voorwaarde bij het verlenen van concessies aan de bauxietmaatschappijen”, zegt Rusland. Weliswaar is dit niet verplicht in de oude bauxietovereenkomst.

Wat oude mijngebieden betreft, moet dan ook nog een strategie bepaald worden. Een en ander hangt af van onderzoek door het Bauxietinstituut en milieubureau Nimos. De situatie in Onoribo wordt van alle kanten bekeken om dan te rapporteren aan de overheid. Bewoners van dit dorp klagen dat hun omgeving is vernield en vergiftigd. De bedrijven zouden niets doen aan herstel en compensatie.


3 REACTIES

 1. Mogelijk kan met een goed contrakt en medewrking van de maatschappijen al het huis-,erfvuil enz.enz. worden gedumt.In enen wordt Suriname een schoon land.Jaren kan je het vuil blijven dumpen.


  Maak melding

 2. Hebben de mijnbedrijven behalve dynamiet andere stoffen gebruikt?
  Zo niet, dan maar meertjes maken, met aanvoer vanuit een kreek en afvoer naar een rivier. En dan huizen bouwen met jachthaven!


  Maak melding

 3. De Goudzoekers, Garimpeiros of Porknockers of hoe ze ook genoemd worden…
  hun desatreuze eeuwige zucht naar goud vernietigd het Surinaamse Tropisch Regenwoud met daarbij zijn natuurlijke flora en fauna en habitat…
  Deze cowboys moeten Keihard een halt worden toegeroepen in het Surinaamse Wilde Westen oftewel het Frontiergebied…

  Breek ze, dit moet prioriteit nummer 1 worden van elke Surinaamse Administratie…
  zonder stabiliteit en controle valt er niks te ontwikkelen in het Surinaamse guyanese tropisch regenwoud…
  Leer van de Braziliaanse fouten…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.