Suriname krijgt ruim twee miljoen dollar van China

11

PARAMARIBO/BEIJING, 11 sep – Suriname krijgt ruim twee miljoen dollar cadeau van de Volksrepubliek China. Het geld mag naar eigen inzicht besteed worden. Er zij geen politieke voorwaarden gesteld.

Wel moet met Beijing worden afgestemd over de besteding. De schenkingsovereenkomst is getekend tijdens de tweede ministeriële bijeenkomst van Cariforum en China. Voor Suriname heeft ambassadeur Ishaak Soerokarso getekend. Minister Humphrey Hildenberg van Financiën is naar China vertrokken voor besprekingen over een miljoenenlening.

De bedoeling is vooral de aanleg van infrastructuur te financieren. De Chinese hulp komt in het kielzog van het Taiwanese financieringsaanbod van ruim twee miljard dollar. Vitale projecten, waaronder het asfalteren van de zuidelijke Afobakkaweg en de aanleg van dijken, vallen onder het pakket. In ruil worden ‘vriendschappelijke’ banden verwacht. De regering is niet ingegaan op het aanbod, dat informeel is gebleven.


11 REACTIES

 1. Om wat te doen: zeker een Front feestje bouwen.

  Front kan alleen zwaar liegen en zwaar bedriegen tik yu ai and luku bun…Bad people heavy bad people over there.


  Maak melding

 2. Die twee miljoen die China aan Suriname geschonken heeft geeft aan hoe goedkoop de surinaamse regering is!!
  Wat een zielige figuren zijn dat!
  Voor dat geld kunnen ze lekker gaan chinezen!


  Maak melding

 3. Ik snap niet waarom Suriname maar blijft bemoeien met China. Taiwan biedt zoveel meer en dat enkel voor “vriendschappelijke banden”. Nu lees ik dat Hildenberg naar China is gereisd om het te hebben over een miljoenenlening. Ik vraag mij af waarom koste wat kost wordt vastgehouden aan de relatie met China met uisluiting van anderen. Er is gewoon meer waar de burger niks van weet, lijkt mij. Maar goed,time will tell, wordt gezegd. Een land biedt twee miljard dolar en je gaat vervolgens naar een ander land om geld te vragen. Kan er bij mij niet in.


  Maak melding

 4. Nu zie je waarom Lygia,Vene,Somo en consorten zo Chineest zijn. Dit geld gaat en kan gebruikt worden voor hun vakantie huizen in het buitenland, prive feestjes, prive vakanties etc.
  Het is alom bekend dat China de 3de wereld omkoopt met hun geld.


  Maak melding

 5. voor wat hoor wat , laat men ons niet voor de gek houden , hoe dom en achterlijke moet je zijn omdat te geloven, kennelijk het opgeraapt zooitje , die het land vertegenwoordig gelooft in die onzin


  Maak melding

 6. Jongoe if wa sma wang jepie foe djie censie ie no bo tekie???Boy libie sma nanga law,… na heiligboontje wé pree,..een karoe zegt altijd: “Swaa als het er is moet je nemen swaa!!!”


  Maak melding

 7. beste mensen ik kan dit niet meer volgen hoor .alles is geld geld en nogmaals geld lenen lenen en nogmaalslenen

  beste mensen ik kan dit niet meer volgen hoor .het is verschrikkelijk als je dit allemaal leest.alleen maar over geld en nogmaals geld.straks breekt de hel los als sur niet terug kan betalen.


  Maak melding

 8. Waarom handelen wij zo dom tegenwoordig??
  Zoals het eerder werd geschreven..voor wat hoort wat…
  Waar gaan we naar toe??? Wij Surinamers brengen onz zelf in verdoemenis…
  Alles wat van ons is verkopen we…
  En geld?? Geld maakt ons gek!!!! Terwijl we vergeten dat we bij kennis moeten beginnen.
  Kennis maakt macht en met geld…met geld verkoop je jezelf!
  Als Suriname denkt hiermee vooruit te komen..kunnen ze dat vergeten, want Suriname wordt overgenomen…en als men dat NU NIET ziet….dan zal men het geloven wanneer het te laat is!!!
  Wordt wakker Suriname & doe iets, voor het te laat is. Nu al verliezen we onze banen!!
  Wordt wakker Suriname!!


  Maak melding

 9. Als er zonder voorwaarde geld wordt gegeven moet je gewoon accepteren.

  Je kan toch geen 2 miljard van Taiwan weigeren.

  Of is het zo dat als Suriname te snel vooruitgaat je te weinig mensen heb die de op drijfzand gebaseerde macht kunnen uitoefenen.

  Het is erfenis van kolonialisme en slavernij.

  Er moeten bazen zijn gebassrd op dogma en bedrog maar niet op kwaliteiten anders is het te transparant en is er weinig om te stelen.
  Kijk maar naar een goed ontwikkelde transparante systeem GLIS die nog steeds niet kan worden ingevoerd.
  Waar vrezen we naar.

  In deze moderne tijd moet je van huis uit via internet kunnen zien op wiens naam een perceel staat, of het nog vrij is etc.

  Maar nee
  Als je transparant wordt ben je dood.

  dan weet iedereen wie wat aan het doen is en wie wat voor wie regeld.

  Het is walgelijk om dit te zien gebeuren anno 2007.

  Doe wat.
  Suriname voor alle surinamers en niet voor enkelingen.

  of leven we nog steeds in de slavernij of koloniale periode.

  barca


  Maak melding

 10. De surinamers in suriname zijn me kondremangs maar men moet beseffen dat het steeds maar weer afgeven op ”surinaamse nederlanders” op een gegeven moment ophoud.Iedere surianmer die in nederland woont heeft wel verhalen over zijn of haar vakantie in suriname waarbij enerzijds de suris daar je ”hollandmang” noemen als je met ”holllandse ” ideeen komt (ideeen die in tegenstelling tot de ”surinaamse” ideeen wel vreten op de plank brengt) en anderzijds als je dan niet”helpt” ,dan ben je een landverrader.

  T is ook nooit goed .Daarom is t heel belangrijk dat alle surinamers die niet in suriname wonen ,maar wel op vakantie gaan lekker genieten van t geld waar ze hard voor hebben gewerkt bij hun witte baas in holland bv en is t zaak dat je gezien de koers lekker geniet en eet en drinkt en feest en leuke huizen bouwt en je lekker ophoud met de mensen van stand

  Want blijkbaar kan alleeen op deze manier een verblijf in suriname aangenaam zijn

  Stelletje kraboes daar zeg
  D

  Derrick


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.