Connexxion ontvangt directeuren busbedrijven

16

Peter Kortenhorst, bestuursvoorzitter van het Nederlandse vervoersbedrijf Connexxion, heeft een delegatie van directeuren van Surinaamse busbedrijven persoonlijk verwelkomd op Schiphol. Vervolgens heeft hij plaats genomen achter het stuur van een bus om de delegatie naar hun verblijfsadres te brengen.

De Surinaamse delegatie bestaat uit Elio Vanier (BBS), Romeo Simons (NVB), Kenneth Themen (OBS) en John Mahadewsing (PLO).

Connexxion gaat de bedrijven adviseren en ondersteunen bij een Plan van Aanpak voor het openbaar vervoer in Suriname.


16 REACTIES

 1. Connexxion word al voor gelogen.
  een staatsbus directeur en 3 vakbondleiders zijn in nederland.
  Suriname heeft geen bus bedrijven, zoals connexxion denkt.
  Themen is geen directeur van een bus bedrijf. Alle buschauffeurs zijn ondernemers. en zijn hun eigen baas.Dus hier al gaat het mis. Themen nog die anderen zijn in staat die kennis over te brengen.
  simpel weg omdat ze geen directeur zijn van een bedrijf.Ze liegen.ze zijn eigenlijk zelfs onbetrouwbaar bezig.


  Maak melding

 2. CONNEXXION ??
  Jeetje mina , ds zowat het slechts georganiseerde busbedrijf in Nederland!!
  Hahhhaha dat wordt een kwestie van goed voorbeeld nog beter volgen..
  Arme reizigers van het openbaar vervoer in Suriname!!!


  Maak melding

 3. OBS..Organisatie van Bushouders in Suriname is geen busbedrijf
  BBS …Bushouders Bond Suri-name is ook geen busbedrijf
  PLO Particuliere Lijnbus Organisatie is ook geen busbedrijf..
  Het zijn 3 strijdende vakbonden met ex buschauffeurs aan het hoofd.Gezamenlijk hebben deze 3 bonden 0 bussen in eigendom.
  Dus ik weet niet wat voor een grap ze denken uit te halen bij connexxion,maar ze zullen gauw door de mand vallen denk ik.


  Maak melding

 4. mijn salaris wordt elke maand betaald door connexxion. maar kortenhorst is gelukkig niet mijn directeur. mijn directeur is een echte harde werker. kortenhorst strijkt alleen met de eer.


  Maak melding

 5. Eerst zien dan geloven,ik ben benieuwd als dit van de grond komt.Dit is allemaal voor de heren die afgereist zijn inderdaad een snoepreis zakkenvullers.


  Maak melding

 6. @ anila
  Connexxion mag dan wel het slechtste bedrijf van Nederland zijn (ookal vervoeren ze miljoenen mensen per dag waarvan 80% tevreden is, dus blijkbaar zit jij bij die 20% en woon jij op zo een plaats waar het niet eens aantrekkelijk is voor Connexxion om daar bussen te laten rijden.
  Maar Dit kan echt GOED zijn voor suriname, een goed overzichtelijk bussysteem waar strakke tijdschema’s en stopplaatsen zijn.
  Dit zal vooral in de touristische sector een grote rol spelen, aangezien de meeste touristen in suriname wel wat ordening verwachten.


  Maak melding

 7. Het is duidelijk dat dhr goed of niet goed bezig zijn. Het functie naam die ze gekregen hebben is toch belachelijk.Directeuren. Dhr Romeo Simons van NVB mag genoemd worden als directeur, en de andere drie zijn op naar de functie, ik denk beter dat connexxion aantal bushouders had meegenomen, die wat in hum achterzak hebben. Dhr mahadewsing kan nog genoemd worden als directeur van benzine pomphouder die de bussen moet thanken, dus wat gaan zij doen als zij geen bussen hebben ik denk niet dat connexxion zo dom is om dit niet te onder zoeken. haaaaaa.


  Maak melding

 8. Dit is voor alle domme en absoluut niet vooruitstrevende mensen die hier gereageerd hebben…..niet zomaar noemt men surinamers (op een paar verstandige na) kraboes….ze kunne niet zien dat een ander vooruit gaat….Die mensen die naar Nederland zijn vertrokken hebben het initiatief genomen om suriname te helpen aan een beter systeem…. En als ze door zo’n groot bedrijf zijn uitgenodigd, denk je dan echt dat die mensen zelf niet weten met wie ze onderhandelen, of verwachtte je dat ze zo’n dommie als jullie meenamen?…..gelukkig niet, nu al kan niemand bijdragen aan een goed systeem voor het hele busgebeuren in suriname…..diezelde bussen waarin jij reist. Maar als andere proberen er iets goeds van te maken, en dan noeme jullie dat een snoepreis……? Door jullie zal Suriname nooit vooruit komen…..En dan wat als niet alle mensen directeur zijn van een bedrijf…het zijn mensen die al jarenlang verstand hebben van bussen…die zien wat voor chaos het is en hoe mensen soms urenlang staan te wachten op een bus op bepaalde trajecten, alleen maar door concurrentiestrijd…Door deze contacten met een goed geregeld systeem in het buitenland kan er hopelijk wat verandering komen in het chaotisch gedoe hier in Suriname….en ik weet bijna zeker dat het gaat lukken en je zult zien dat jullie allemaal die hier zo negatief gereageerd hebben, straks even hard zullen meegnieten van deze ontwikkeling….Schaam je dat je mensen eerst bevooroordeelt!
  Heren ga zo door!


  Maak melding

 9. Journalist nr 1. jammer dat jij zo dom overkomt of ben jij dat.

  Kunnen Suri’s niet zien dat zij te lang op een bus moeten wachten.

  Kunnen zij niet zien dat alles geordend moet worden.

  Come up man..niet dom doen als zij zelf niks willen of kunnen.
  Dan kan niemand dat..of zitten zij weer te wachten op een blanke Baas.

  Ga jouw verstand gebruiken, of ga hierover nadenken jounalist.


  Maak melding

 10. Ik kijk ervan op dat er zeer negatief gereageerd word op het plan van connexxion en de delegatie uit Suriname. Ik denk dat wij moeten ophouden om Suriname en de Surinamers die van goede wil zijn alsmaar te bekritiseren. Mensen die van goede wil zijn moeten we vooral ondersteunen. Overal waar er gewerkt wordt, kan/word gesjoemeld met geld van de belastingbetaler of met verkregen subsidie danwel met geld voor goede doelen. Ik ben hier in Nederland ruim 30 jaar werkzaam bij de overheid en wel op een redelijke positie. De belastingbetaler heeft er geen vermoeden van van wat er allemaal binnens kamer gebeurd en de nonchalance hoe ermee wordt omgegaan. Als enige met een surinaamse achtergrond binnen de afdeling waar ik werk, sta ik soms met verbazing te kijken van wat ik hoor en zie in een vergadering. Het valt hier misschien minder op omdat aan de minderbedeelden een worst wordt voorgehouden en in Suriname niet. AUB, wezen jullie een keertje positief tot dat het tegendeel bewezen is.


  Maak melding

 11. leive sandra
  je bent blijkbaar nieuw op deze site. de reacties komen van negativó. mislukkelingen en NDP adepten( die de wens de vader van hun gedachte maken). Suriname gaat met schreden vooruit en zoals je zegt waar gewerkt wordt vallen spaanders. als we een keer met zijn alle achter onze regering en mensen gaan staan komt het een keer goed met switie sranang. maar ik weet dat dit ijdele hoop is. de meeste van die gasten hier die zeggen zo van Suriname te houden, weten niet wat vaderlands liefde betekend. die denken alleen maar in ego en historie. bouta en bosje zijn geschiedenis. die hebben het land pas naar de filistijnen geholpen. en deze regering mag de puin ruimen


  Maak melding

 12. Delegatie zus, delegatie zo, hoelang nog en hoevaak nog.
  Zelfs Afrika doet het beter ondanks de oorlogen en armoe.
  Een land als Suriname met de zelfde taal als Nederland had al veel verder moeten zijn en dat gezemel over 80/82/86,is de grootste drogreden om date land niet te ontwikkelen.
  Vrijhouden voor de elite hun kinderen en hun geldschieters, wan dey sa kong te…………


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.