Katholieke kerk Suriname voelt zich verongelijkt

19

PARAMARIBO, 11 sep – Het Rooms-katholiek Bisdom Paramaribo voelt zich verongelijkt nu een stuk aangevraagd perceel is afgestaan aan parlementariër Ronnie Brunswijk. Dit zegt bisschop Wim de Bekker. Het stuk domeingrond in Albina is aangevraagd sinds 2001.

Het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB, heeft nooit afdoende gereageerd. Brunswijk diende pas in 2005 een aanvraag in. Volgens minister Jong Tjien Fa zal er een hotel worden opgezet om het plaatselijk toerisme een duw in de rug te geven. “Naar ons gevoel werd ons onrecht aangedaan”, zegt De Bekker in het ATV-journaal. Dit is schriftelijk aangegeven.

Het steekt dat Jong Tjien Fa in het parlement heeft beweerd dat het bisdom heeft ingestemd met de toewijzing. “We hebben op geen enkele manier ingestemd”, aldus De Bekker. Tot nog toe is geen alternatief aangeboden. Er is reeds een aantal keren aangeklopt bij president Venetiaan. Die kan weinig doen. “De president zegt dat de ministers een vrij autonoom beleid voeren.”


19 REACTIES

 1. Het Rooms-katholiek Bisdom willen alleen maar de Marrons bekeren. Ik ben blij voor Ronnie Brunswijk. Alles is wit van het Rooms-katholiek Bisdom. Jesus is wit, Maria wit. Hoe weten ze dat. Zie zelf in Israel, daar heb je ook bruine Arabieren.


  Maak melding

 2. De ministers voeren 1 vrij autonoom beleid. Hier komt 1 aap uit de mouw van Venetiaan.

  Waarom moet hij dan 1 grote scherm-paraplu boven het hoofd houden van Hilly-Billy de Finance-Kid ??? Laa tdie maar opstappen, hij heeft ook fouten gemaakt.

  Zelfs deze chinees schaamt zich niet om te liegen voor de Katholieke Bisdom. De Christenen van en uit hun kerk houden, strals zijn er méér moslims in het Landje, dan zul je horen dat zij overheersen…..

  Ook terroristische toestanden virtueel opwekken zoals Bush totnogtoe doet met Irak??? Bush is totnogtoe de grootste leugenaar gebleken onder de Christenen.

  En de Christenen van Surinen volgen zijn voetspoor. Waar moet het heen met zulke liegende ministers ????

  Vriendelijke Groeten,……


  Maak melding

 3. Verongelijkt?! Zeg maar dat ze goed zijn gepiepeld!!
  Wat wil je met een ministerie die onder javanen valt!
  Deze gasten zijn zo dom, dat ze geeneens weten hoe hun gesjoemel te camoufleren of ze hebben overal lak aan omdat ze weten dat ze deze regering in de tang hebben!
  Bepaalde etnische groepen snappen niet wat ecomonisch ontwikkeling is, daarvoor hoeft men alleen maar te kijken naar de ontwikkeling van de landen waar ze oorspronkelijk vandaan komen!!
  Dat is ook een probleem waardoor de ontwikkeling van Suriname maar niet van de grond komt men heeft niet dezelfde dynamiek in ecomonisch denken!
  Buiten de javaanse kliek is iedereen de klos die meent een grondaanvraag te doen!
  Waren ze maar bij hun telo, krou-krou, pinda en bami gebleven dat is het enige waar ze een beetje verstand van hebben!!


  Maak melding

 4. Allemaal flauwekul. Het Bisdom wil iets goeds gaan doen en Brunswijk zou toerisme moeten stimuleren te Albina. Dat gelooft toch niemand. Gewoon vriendjespolitiek. Wanneer gaan deze lieden nu eens eindelijk weg?. Niemand kan wat zeggen en iedereen haalt zijn deel, want anders gaat Front naar huis. Het zij dan zo.


  Maak melding

 5. ja mensen.. die man heeft echt gelijk..DUS WAKKER WORDEN SURINAMERS.
  Vene loopt trouw in de voetsporen van de plantages eigenaar…
  Gij”VENE zult’niet voor de kerken buigen…”
  Gij zult stelen van de armen

  Amen…


  Maak melding

 6. Dit riekt naar “zwijggeld” voor dhr Brunswijk, ivm huidige situatie op diverse ministeries tov de situatie met Amafo.
  Laat de aanvraaf van Brunsie in 2005 maar bewijzen dat het echt in 2005 aangevraagd. Ook al was het in 2005 aangevraagd, je doet er toch ook niet ong 2 jaar over om over zoiets te beslissen. de NPS moest kostte wat kost Brunsie en favour doen omdat el Vene boeven de hand boven het hoofd houd.
  Dit zijn onze leiders, of beter gezegd onze lijders.
  Geef mij maar Bouta, hij heeft misschien wel 12-16man vermoord, dat is afschuwelijk, maar heeft wel goed gezorgd voor de rest. (paternalisme, aov, studiegeld, licht en water etc)
  het Front naait 450.000 man dagelijks.
  Santhoki het wordt tijd dat je met je zero tolerance beleid ook kijkt naar eigen gelederen.


  Maak melding

 7. Hallo ? Somo heeft nog een grote lapgrond in Albina..Laat Brunsie zn Hotel/motel daar neerzetten,Hotel du maroni,!Somo biedt gratis gronden,mits….stem op Pl.


  Maak melding

 8. Dan wil ik weten waar Bruns..geld vandaan gaat halen om een hotel te bouwen.

  Deze domoor, wie wil ooit daar vertoeven.

  Hij is in staat zelfs dit verzonnen hotel de lucht in te blazen zo dom is hij…Vtje come up man.
  Is Tjonge Datsun een goeie minister ? Hij is een schurk.


  Maak melding

 9. hahahhahahahaha ai bajaa het prenten kabinet is weer bezig,crimineel Brunswijk te verwennen,een hotel bouwen???????Hahahahaha,nou ja dat kan, een dekmantel om in drugs te kunnen handelen.
  Pagla Burwha,waar hij dat geld heeft gehaald,come on ,uit zijn coke toch,zo klaar als een klontje.No One Can Touch Brunswijk,hij is of heeft iedereen onder controle of onder zijn juk.
  Zelfs de Katholoieke kerk moet het ontgelden en Vene kijkt de andere kant op,sarie,sarie sarie torie baja.Wanneer komt er een eind aan deze prenten kabinet.


  Maak melding

 10. Een NPS-topper met de naam Tjeplatiesingh of Mahabirsingh kreeg een stuk grond dat groot is vanaf Charlesburg tot de kust van het district Paramaribo.Deze man is o.a. eigenaar van de ringweg.De openlijke corruptie en vriendjespolitiek van deze regering kent geen grenzen.Ik heb ook vernomen dat deze heren reeds grote stukken grond in de binnenlanden van Suriname reeds vergeven hebben aan politieke vrienden.Dit terwijl duizenden mensen in Suriname staan te bedelen om een perceel van 30 bij 30 meter om er een krot neer te Zetten. Mensen, het is echt waar. De regering Wijdenbosch is vele malen beter geweest dan deze mensen die nu aan het bewind zijn.Hoe wrang deze situatie is, komt duidelijk tot uiting in de woorden van Venetiaan die zegt dat Suriname geen armoede heeft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.