Surinaamse regering introduceert microkredieten

9

PARAMARIBO, 11 sep – Om de armoede te helpen bestrijden zullen microkredieten verstrekt worden aan kwetsbare groepen. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. De belangrijkste voorwaarde voor een krediet is een goed ondernemingsplan.

Er kan dan tot zesduizend Surinaamse dollar (ongeveer tweeduizend euro) worden geleend zonder onderpand. Ook wordt een zachte rente gevraagd. “Door microkredieten te verstrekken, willen we de armoedebestrijding effectiever aanpakken”, zegt Van Ravenswaay tegenover de Ware Tijd. Het geld komt uit een pot van zes miljoen euro, beschikbaar gesteld via de ontwikkelingssamenwerking met Nederland.

Bekeken wordt nog hoe beheer en controle zullen geschieden. Nu al staat vast dat niet gouvernementele organisaties zullen helpen bij de voorbereiding van financieringsaanvragen. De Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank is om bijstand gevraagd, vanwege diens ruime ervaring met microkredieten. “Het idee bestond reeds lang, maar tot voor kort werd niets gedaan”, aldus Van Ravenswaay.

- Advertentie -

9 REACTIES

 1. … maar er is toch geen armoede zegt die president? Waarom moet er dan zo’n programma worden opgesteld?

 2. BOTER bij de vis.Je weet nog niet hoe beheer
  en controle zullen plaats vinden.Tegen de tijd dat beheers en controle zullen plaats vinden zijn de volgels gevlogen.Tegen die tijd bestaat deze huidige regering niet meer.
  Paul zal zeker een microkrediet aanvragen.
  Want hij is ook heel kwetsbaar.Kan iemand bewijzen dat somohardjo parlementsvoorzitter niet kwetsbaar is.Van Ravenswaay succes met je poppenkast.

 3. micro kredieten gebruiken ze meestal in landen waar een miljard mensen wonen of een half miljard.dan is er niet genoeg eten bijv.
  en de economische inkomsten zijn te laag voor zo veel in woners. maar in suriname wonen vierhonderd duizend mensen. en de inkomsten zijn meer dan genoeg.suriname staat op de 20 e plaats betreft rijkdom. dus. een rijkland gaat microkredieten invoeren.wat een knappe leider. zou Venetiaan kunnen rekenen. dat lijkt me niet.

 4. Deze lummel Ricardo kan straks dat zachte rente in zijn eigenzak stoppen.
  Ontwikklingshulp budget uit Nederland dient rentevrij gevraagd te worden van de arme suri’s.
  Laat hij eest in het parlement de chinezen uit het land te schoppen ,want die nemen al het werk van ons eigen land.

 5. dat jullie nog kunnen reageren op die berichten ze vergeten een ding we lezen schrijven en we begrijpen .

 6. […] Surinaamse regering introduceert microkredieten … – 11-9-2007  · Laatste reactie: Reactie op Winnares talentenjacht Youth Voice Suriname door blaka bakra ; Storing vanmorgen aan hoofdpaal van elektriciteitsnet … […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.