Suriname zal landbouwschade regio niet uitbuiten

8

PARAMARIBO, 31 aug – Suriname denkt er niet aan commercieel gewin te trekken uit de schade die orkaan Dean heeft aangericht in de Caribische bananensector. Dit zegt minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. Economisch voordeel is mooi, maar morele waarden mogen niet overboord gegooid worden bij de minste en geringste gelegenheid.

In zekere zin zal solidariteit de bovenhand moeten krijgen als de situatie op de keper wordt beschouwd. “Je kan natuurlijk hard commercieel kapitalistisch zeggen: de een zijn dood is de ander zijn brood, maar zo wil ik het niet zien”, zegt Raghoebarsing tegenover de Ware Tijd. Suriname maakt deel uit van het Caribisch gebied en zou zich ook als zodanig moeten voelen en opstellen,

Bovendien wordt politiek en economisch gezamenlijk opgetrokken in onder meer Caricom-verband. “De landen in het Caribisch gebied zijn ook landen waar we vriendschappelijke relaties mee hebben, je kijkt niet alleen naar geld, je kijkt ook naar je medemens”, aldus Raghoebbarsing. Een zekere mate van schaarste op de Europese markt wordt niet uitgesloten.


8 REACTIES

 1. Bste Sranangmans,

  Er heerst een groot te kort aan gezond verstand in de regering van Suriname. Sorry, de ene minister na de ander komt onzin en domheid spuien. Ik schaam me dat ik Surinamer ben. Deze minister heeft het niet over zakelijke aspecten, maar over onzakelijke aspecten. Het is niet zo dat wij de rover zijn. Als wij op een eerlijke en openlijke manier winst kunnen generen, dan zijn wij verplicht dat te doen. Ik ben ervan overtuigt dat andere landen dat ook zullen doen. Als wij iets willen doen dan sturen wij een paar dekens en andere hulpmiddelen voor de slachtoffers, maar zaken zijn zaken MINISTER.

  Nogmaals ik ben Surinamer en respecteer deze minister als gekozen staatsman, maar niet zijn denk en handelswijze. Ik blijf constructief kritisch.

  Sranangman Tang Boeng


  Maak melding

 2. Goede zaak om solidair te zijn, maar het is wel een kans die je niet door zogenaamd netjes te zijn voorbij laat gaan.
  take your c…..zou ik zeggen en leg een fundament voor je toekomst in de bananana sector,
  We zijn toch immers een bananana republiek.
  B.S. verkoop die banaan, oftewel gaan met dat ding. Neks no fout.Alleen de paus is Roomser hoor meneer Ragoe, hou op met die fratsen.Ook als je in dit gat springt kan je alsnog fatsoenlijk zijn.


  Maak melding

 3. eigenwaarde
  mini ster is een mini ster
  ik had contact met ex mini ste zalmijn…
  geloof mij…
  zij zijn echt kortzichtig en dom ook…
  ik schaam mij soms …
  maar wij in holland hebben een slechte naam..
  bijna alle sme steelt…een beetje…
  de hollanders stelen grotere bedragen…
  maar toch denkt een ieder hollander dat wij …kleine dieven zijn….
  dus de sme in sme zijn ook dieven….
  maar als men ipv 4 keren per maand gaat feesten en een keer minder …
  dan zal onze generatie het beter hebben…
  de chinezen hebben…
  de indiers hebben…
  en nu hebben zij de vruchten ervan…
  het westen …us …waren al misdadigers…
  en hun kinderen …ook misda…
  dus de us zal het niet halen…
  maar wij in sme kunnen …nog iets doen…
  en als dat zo is wil ik best wel de sme ..
  helpen….


  Maak melding

 4. Ik zit me suf te piekeren hoe suriname met een belabberde produktieproces en een waardeloze commerciele attitude de landbouwschade zou kunnen uitbuiten? Wie helpt me please????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.