Suriname en Cuba werken samen op medisch gebied

4

PARAMARIBO, 31 aug – Suriname en Cuba gaan nauwer samenwerken op het gebied van de gezondheidszorg. Minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid heeft een overeenkomst gesloten met de Cubaanse ambassadeur, Andres Gonzales Garrido. Suriname krijgt een speciale status.

Het aangaan van dergelijke overeenkomsten met Havanna betekent opname in het Cubaanse Integraal Gezondheidsprogramma. Er doen al ruim dertig landen mee. Volgens Gonzales Garrido werkt de overeenkomst twee kanten uit. Enerzijds wordt een stap gezet in de verdere ontwikkeling van beide landen. Anderzijds wordt een bijdrage geleverd aan versterking van de betrekkingen.

Waterberg zegt ingenomen te zijn met de samenwerking. Eerder dit jaar is een team artsen ter beschikking gesteld. Behalve algemeen artsen zijn er ook internisten bij en specialisten op het gebied van onder meer epidemiologie, anesthesie, kindergeneeskunde en radiologie. De algemeen artsen zijn tewerkgesteld in het binnenland en de specialisten werken in ziekenhuizen en gezondheidscentra.


4 REACTIES

 1. Als er meer Cubaanse specialisten in Suriname tewerk worden gesteld, hoeft men in Suriname geen dure uitgaven meer te maken voor patienten die in Nederland,Columbia of Amerika medisch worden geholpen.Met deze besparingen kan met o.a. medisch apparatuur aanschaffen.


  Maak melding

 2. sme moet gebruik maken van …
  arme landen moesten allang samen werken…
  de rijke landen hebben wij niet altijd nodig..
  vooral niet de koloniale landen..
  voor sme is dat holland…
  toen sme kolonie was toen moest holland iets gedaan hebben niet nu…


  Maak melding

 3. Oh Vtje voelt zich nu niet lekker…straks als hij weer lekker is, jaagt hij de boel weer weg…in voordeel van buitenlands opdracht.

  Maar Vtje eerst langs een arts hoor, denk aan je gezondheid.
  Niet meer weg jagen een ieder wordt een keer ziek en heeft dan hulp nodig of niet…
  Daarnaast is hulp altijd welkom.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.