dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieHoutbedrijven Suriname willen steun bij verhuizing

Houtbedrijven Suriname willen steun bij verhuizing

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 22 aug – De regering zal moeten inkomen om het verplicht verhuizen van houtbedrijven mogelijk te maken. Dit hebben houthandelaren minister Marica van Handel & Industrie te kennen gegeven. Het overschakelen van land- op watertransport lijkt een peperdure onderneming.

De verhuizing naar gebieden langs het water gaat beslist miljoenen kosten. Veel tijd is er niet. Als het van HI afhangt, moet het binnen drie jaar zover zijn. Het voor de rijwegen schadelijke transport moet dan definitief tot het verleden behoren. Echt ver zal de overheidshulp niet gaan. “Ik heb de mensen duidelijk gemaakt dat de tijd voorbij is, waarin de overheid Sinterklaas speelde”, zegt Marica tegenover de Ware Tijd.

Een mogelijkheid is het beschikbaar stellen van domeingrond. Van de ondernemers wordt zoveel mogelijk vernuft verwacht. Marica is juist te kennen gegeven dat er materiële en financiële steun verwacht wordt. Volgens bepaalde houthandelaren wordt te weinig rekening gehouden met omstandigheden. Watertransport is relatief duur. Als alternatief wordt voorgesteld het maximumgewicht op de weg te beperken.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

4 REACTIES
 1. Lekker om eindelijk een keer te zeggen dat ze een keer iets zelf hebben betaald!
  Werd ook wel tijd!
  Misschien beseft hij ook wat wij vanhieruit al die tijd voor Suriname doen!!
  Een goed verstaander had gelijk in de gaten dat het genoemde bedrag een foutje was!!


  Maak melding
 2. Iedereen wil een beetje plunderen in- en van dit land. Het zijn uitgerekend deze bedrijven die het Surinaamse wegennet goeddeels hebben opengereten althans open rijten met hun heavy trucks. Wie moet wie betalen eigenlijk? Suriname wordt nog een keer bankroet zo dat niet al het geval is.


  Maak melding
 3. Gewoon de hele handel stoppen dan ga ik zien wat Vene gaat doen.
  Nu al is er schaarste aan hout in Suriname. De prijzen zijn sky high. De arme mensen moeten duurder betalen. De meubelbedrijven hebben afzetproblemen alsgevolg van te dure houtaankoop en hoge belastingen.

  Hoe moeten deze arme kleine bedrijven hun investeringen terug verdienen?

  Vene doet bepaalde dingen in de richting van bepaalde groepen in de Samenleving.
  De hind. leiden hieronder.Vene. is gewoon rascistich bezig.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES