zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie Suriname laat niets los over corruptiezaak

Politie Suriname laat niets los over corruptiezaak

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 aug – De politie weigert meer informatie te verschaffen over het verloop van het corruptieonderzoek op het ministerie van Financiën. Na het bekend worden van de aanhouding van twee personen, is gekozen voor een persstilte.

Dit moet voorkomen dat het onderzoek van de afdeling Fraude van de politie gefrustreerd wordt. “Er is afgesproken de afdeling Fraude alle rust te gunnen om het onderzoek te doen, omdat er meer aan de hand is dan we tot nu hadden gedacht. Men heeft gestoeid met staatsfinanciën en naar mate het onderzoek vordert komen meer zaken naar boven”, zegt politiewoordvoerder John Jones tegenover de Ware Tijd.

Gevreesd wordt dat betrokkenen lont zullen ruiken. “Mensen worden constant opgebracht voor verhoor, maar pas wanneer er voldoende bewijs is, worden ze aangehouden”,aldus Jones. Minister Hildenberg van Financiën maakte onlangs bekend dat ambtenaren documenten hebben vervalst. De staat heeft zo miljoenen te veel moeten neertellen voor levering van goederen en diensten.

opening
Fernandes Express
BODO Party

11 REACTIES
 1. Geachte redactie,

  Ik hoop dat de bevoegde instanties of verantwoordelijken zich voldoende zullen realiseren, hoe groot en hoe ernstig de Surinaamse gemeenschap gedupeerd is geworden, vooral wanneer je de som van het gefraudeerde bedrag in relatie brengt tot de noden die hiermee opgelost hadden kunnen worden. Maar vooral hoeveel burgers men zovele jaren enorm tekort heeft gedaan.

  En dat is ook precies het zelfde wat wij willen duidelijk maken t.a.v. de fraude met subsidies in Amsterdam-Zuidoost.

  Het is niet alleen ‘DE SOM VAN HET GEFRAUDEERDE BEDRAG’ waar het om gaat of de verdachten die zich daaraan schuldig gemaakt hebben, maar waar het VOORAL omgaat is:

  – HET SCHROMELIJK GEBREK AAN PRINCIPEN EN VERANTWOORDELIJKHEEN T.A.V. VOORAL DE ARMEN IN ONZE GEMEENSCHAPPEN DIE ZO HULPBEHOEVEND ZIJN.

  – DE JONGEREN DIE SMEKEN OM GOEDE SCHOOLBOEKEN EN DEGELIJKE SCHOOLGEBOUWEN.

  – DE GEPEONSIONEERDEN EN ‘OUDE VAN DAGEN’ DIE ZO GRAAG WAT FINACIELE RUIMTE BEHOEVEN.

  – EEN MOEDER DIE HOOPT DAT HET PROJECT ‘VOOR HET VERSTREKKEN VAN GRATIS MELK EN EEN BOTERHAM OP SCHOOL’, VOORTGANG KAN BLIJVEN VINDEN.

  Laat men niet nieuwsgierig zijn naar de som van het gefraudeerde bedrag en de verdachten alleen, maar vooral ook omtrent de gevolgen van deze handelingen sinds 2004 gehad hebben voor vele delen binnen die gemeenschappen.

  Laten wij hopen dat bij de aanpak van deze kwesties, hiermee ook rekening gehouden wordt en dat alle bedragen ’tot de laatste cent’ teruggehaald worden, ten behoeve van die genen die jarenlang enorm benadeeld zijn geweest door lieden, die al die jaren geen liefde voor dit volk getoond hebben.

  En dat de wijze van aanpak; de hoogte van de straf en de vorderingen die gepleegd moeten zullen worden t.a.v. de gefraudeerde bedragen, een waarschuwing zullen zijn voor anderen, zowel ambtenaren als ministers.

  Maar de essentie zal gelegd moeten worden op ‘HET KWAAD’ welke dit soort frauduleuze handelingen veroorzaken binnen een samenleving, vanuit onze eigen ‘Surinaamse ogen’ bekeken.

  Laten wij vooral ‘bewustwording’ bij deze, een reële kans geven.


  Maak melding
 2. Oppleuren,heeft het al duidelijk kenbaar gemaakt.Dat Willem de zwijger niet zal gaan
  iemand die geen gevoel ,en arrogant is zal je nooit iets beter verwachten.

  Akuba


  Maak melding
 3. Wie dit zaakje gevolgd heeft ,heeft duidelijk kunnen zien dat het om partij genoten van de venetiaan gaat.hildenberg heeft eerst een zegening van venetiaan gehad en is daarna naar buiten gekomen met een verklaring dat er gestolen is onder zijn leiding.En met zijn verklaring zou hij dus”schotvrij”moeten zijn want hij “weet” van niets.
  venetiaan heeft 10 “schone vingers” omdat hij een handschoen draagt net als de profesionele DIEVEN. WANT ER IS NOG NOOIT ZOVEEL GESTOLEN EN MEN STEELT NOG STEEDS ONDER ZIJN leiding.
  En volk van Suriname julie moeten niets zeggen of doen!!!! Bosje hebben jullie met potten en pannen en harde woorden naar huis gestuurd en toch heeft hij 2 bruggen achter gelaten, maar deze JOKER gaat niets anders dan een uitgeholde en leeg beroofde Suriname achterlaten .
  Die minister van Justitie kan NIETS meer voor ons betekenen men heeft hem al omgekocht met een splinternieuw huis dat net zo groot is als de helft van ons PALEIS.


  Maak melding
 4. Geen der commentatoren kan zich permitteren om zich zodanig kritisch uit te laten, dat kan leiden tot meer beschadiging van de positie van de arme burger, de ‘ingekrompen intelligentia’,advocatuur, rechters, notarissen, deurwaarders, ambtenaren, districts-cimmissarissen en al die niet nader aangeduide kliek.

  Eén ding staat vast: wil je corruptie uitbannen dan moet zulks overgelaten worden aan de groep zelf waaruit de corruptelingen geboren worden.

  En juist hier is de uitspraak van de Min van J&P op de plaats. Er is genoeg wetgeving om corruptie tegen te gaan.

  Mijn kanttekening: waarom is die wet niet functioneel. Wat ontbreekt aan die wet. Volgens mij durven de personen geen aangifte te doen of te klagen bij de superieuren. En naar mijn mening moet hieraan iets gedaan worden.


  Maak melding
 5. Sanfoobie is weer actief wat hij niet los laat is dat hij oud minister Gilds in verband wil brengen met cocaine transporten naar Nederland. Daar maakt dopie zich druk om omdat zijn holmaat nederland weer een boef op het spoor is DUs moet zerohero weer in actie komen.

  Laat gilds met rust pak Sandoppie op en sluit hem in LPI of in Nederland GGZ.


  Maak melding
 6. Beste Tjaumin,

  Je moet blij zijn dat santokie uit eigen middelen zoveel probeert te realiseren wat andere ministers niet kunnen met hun budget.
  Bij het vaststellen van het budget had Vene al problemen. Santokie moest zelf kijken waar hij de middelen vandaan moest halen.En hij heeft het inderdaad bewezen dat het kan.

  Ministerie van justitie en politie is de enige ministerie dat een goed beleid heeft weten uit te stippelen waarbij nu inderdaad heel wat zaken wordt opgelost en uitgevoerd.

  Hij heeft Suriname wakker geschud over de rechten en plichten die het land heeft en de burgers hebben waarvan een ieder gebruikt kan maken.

  Dat hij vanwege zijn positie niet alles kan en mag oplossen is logisch.
  De heer Sardjoe roept hem op zijn matje wanneer hij alles zal oplossen en dat is logisch. Vene houdt de touwtjes in handen en beschermd een ieder die de coalitie kan laten vallen.
  Het is niet Santokie die steelt,maar Vene wil geschiedenis schrijven en daarom beschermd hij de dieven.

  De vorige ministers hebben niks bewezen. Deze gozer is gewoon goed en maakt inderdaad werk van,alleen moet hij rekening houden met Sardjoe. Want wat hij heeft gedaan heeft totnogtoe geen enkel minister bewezen.

  Je bent blijkbaar vergeten dat die djoeka’s hebben geklaagd waar het geld is gebleven toen de hulp vanuit Nederland naar Paramribo was gegaan. Die djoeka’s waren toch verdronken in het binnenland of ben je dat vergeten.Alles djoeka’s waren van Parbo naar het binnenland vertrokken omdat ze 10.000 euro per gezin zouden krijgen. A minister beng taki… mek deg sin a money kong…
  Waar is al het geld gebleven? Zijn de huizen opgeknapt?

  Dus jij moet liever tjauwmin gaan verkopen.
  Ik weet niet of je ook een geimporteerde chinees bent? Zal wel.


  Maak melding
 7. Het kan niet de bevolking word de dupe van. Als de regering zijn personeel beter behaartigd en niet alleen het westerse personeel. In Su krijgen ze meer uitbetaald dan onze eigen mensen. Gij zult niet stelen zou gelijk vuilnis arbeiders van ze maken BRRRRR!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES