dinsdag, mei 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieMinister: Suriname kan voorbij ontwikkelingsstatus

Minister: Suriname kan voorbij ontwikkelingsstatus

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 aug – Suriname heeft alle mogelijkheden om zijn ontwikkelingsstatus voorbij te streven. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie, HI. De economie heeft voldoende potentie om een versnelde groei tot stand te brengen.

Het hoeft niet eens zo gek lang meer te duren. Binnen dertig jaar moet Suriname tot de beter ontwikkelde landen kunnen behoren. Alle zeilen zullen nu wel moeten worden bijgezet. “Om het nationaal handelsverkeer gereed te maken voor de uitdagingen, zijn wij al ondersteunend bezig naar de lokale industrie toe”, zegt Marica. Het accent wordt dan zwaar gelegd op kwaliteitsverbetering.

Producten zullen moeten voldoen aan de hoogste voorwaarden. Dit geldt voor zowel de lokale als de internationale markt. In dit licht moeten inspanningen worden bekeken voor het opzetten van een standaardenbureau en het Suriname Business Forum. Ook wordt wetgeving voorbereid voor betere bescherming van consumenten en facilitering van bedrijven. Het effect kan niet uitblijven.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
 1. Zolang de anti corruptiewet niet is ingevoerd is dit water naar zee dragen minister clifford.

  Na voor de gek joe e hori na surinaamse volk. Want straks is het weer prijs schieten.

  Zolang er mensen zitten bij uw ministerie die de paar top posities bekleden die niet eens weten wat het woord beleid betekent zal het niet lukken minister Clifford.

  Ze hebben maximaal een mavo diploma en weten niet hoe beleid te vertalen in werkbare instrumenten en door te voeren van de top naar beneden. Van top tot down.

  Laat de clad eerst langskomen.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 2. Binnen 30 jaar…wat een onzin…kan waar zijn/maar ook niet.

  Uit lamlendigheid van Front beginnen zij zich uit te geven als waarzegger (kotlukuman)

  Hoe oud zal hij dan zijn (Marik), zal hij nog in leven zijn…oh ja Vtje zal tegen/over de 105 jaar aanlopen


  Maak melding
 3. Weer zo een loze kreet in de ruimte. Surinaamse politici hebben “daad” en “woord” lichtjaren van elkaar laten vervreemden. Die paljas noemt doodleuk een termijn van 30 jaar, alsof de huidige economische bedrijvigheid in suriname en door de surinamers heel veel goeds voorspelt.


  Maak melding
 4. Dit soort kreten horen we al jaren!
  Dertig jaar is een hele lange tijd.
  Waarom moet het zo lang duren om ontwikkeling te brengen voor 500.000 inwoners?!
  Dit soort kreten worden altijd geslaakt door surinaamse politici ook ten aanzien van de twee bruggen die nu gebouwd zijn. Hoelang heeft het niet geduurd en als Bosje niet de stoute schoenen had aangetrokken stonden ze er over 30 jaar nog niet.Als je nu naar de grondprijzen kijkt in Commewijne dan geeft dat al aan wat de economische voordelen zijn.
  Om kreten te slaken dat Suriname over 30 jaar dit bereikt zal hebben is makkelijk, want mischien is Clifford Marica dan niet meer in leven dus niemand kan hem aanspreken op een kreet die hij in 2007 heeft geslaakt!!
  Wie raakt onder de indruk dat hij het over 30 jaar beter heeft waar er geen enkele zekerheid is dat dit ook zo is!! Ieder ziet liever vandaag dan morgen dat hij meer te verteren heeft!
  Deze opmerking geeft alleen maar aan wat de kwaliteit van de surinaamse politici is en kunnen alleen geslaakt worden in een derde wereld land met een apathische bevolking!
  Maar wat wil je als ze zien dat niettegenstaande Surned’s tegentewerken wij toch daarheen afreizen en geld en pakketten en door onze economische activiteiten voor werkgelegenheid blijven zorgen!
  Chinezen die minder voor het land betekenen worden schaamteloos voor getrokken!
  Dat ze geen politiek inzicht hebben getuigt dat ze de toenemende irritatie bij de Surned’s niet onderkennen en denken dat de loyaliteit die we voor Suriname hebben grenzeloos is!
  Wat dat betreft zullen ze van een kouwe kermis thuiskomen!
  Vroeg of laat gooit iemand de knuppel in het hoederhok! Dat hebben we in Nederland ook meegemaakt met een zekere Fortijn!


  Maak melding
 5. De ene aapachtige houdt de andere een rotte banaan voor de neus en schreeuwt kijk maar dit komt van de overkant.

  Als we nu hardlopen komen we er over 30 jaar aan. HIIHIHIHIHIHI


  Maak melding
 6. Het zal 30 jaren in beslag nemen voordat Suriname zich verder kan ontwikkelen. Dat is logisch.

  Als je geen goed beleid kan uitstippelen en de Surinaaamse productie niet kan stimuleren, dan duurt het inderdaad 30 jaar.

  Ik denk dat het binnen 5 jaar veel meer zichbaar zou zijn met het nederlands model van werken en aanpakken. Maar nee een schilppad heeft nooit haast om het water te bereiken…Maar als het eb is dan denkt hij,,,geeft niet nog een stukje lopen… ik kom er toch bij…

  Zit op je lui reet en de ontwikkelingen in de wereld zal op je wachten…

  Vene en zijn corrupte bende moeten liever gras snijden voor een ezel.. daar zijn jullie goed voor… is ook een vakgebied,mischien hebben jullie talenten voor..

  maar geen talenten om een land te leiden..


  Maak melding
 7. deze marcia clifford heeft zoveel te kletsen elke dag heeft hij wel een mooi verhaal. nu weer, alhoewel het verbaast me dat hij zegt 30 jaar en niet 10. maar met de huidige politici duurt het nog minstens 500 jaar voor een rijk suriname


  Maak melding
 8. Suriname kan alleen tot ontwikkeling komen, als de overheid (politiek) zich niet bezig gaat houden met ondernemer spelen. De politici moeten er alleen voor zorgen dat er goede wetgeving is en veiligheid.


  Maak melding
 9. Deze minister is vast lang niet in het nieuws geweest. De “WITTE MOTOR” soms? Effe gauw kijken of zijn neus nog wit is.
  Clifford, snuifse en we wachten vol spanning op je volgend sprookje.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES