Micro kredietfonds voor Surinaamse ondernemer

3

PARAMARIBO, 20 aug – Het Micro Finance Institute Suriname kan over niet al te lange tijd van start gaan. Dit meldt het ministerie van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Het projectdossier is haast af en ook de financiering is zo goed rond. Vooral aankomende ondernemers uit kansarme milieus zullen geholpen worden.

De bedoeling is een economische spin off te bewerkstelligen aan de basis en zo de cirkel van inkomensonzekerheid te doorbreken. Gemikt wordt op het economisch initiatief op gebieden als landbouw, visserij, meubelindustrie, huisnijverheid en houtbewerking. Qua organisatie zal het accent gelegd worden op duurzaamheid en continuïteit van het fonds.

“Daarom zal ook geïnvesteerd worden in de capaciteitsversterking van de ngo’s die nauw betrokken zullen zijn bij de uitvoering”, stelt Plos. De ngo’s zullen een eerste analyse moeten maken van de noden bij starters en het contact moeten onderhouden tussen kredietnemer en het fonds. Via de ontwikkelingssamenwerking met Nederland wordt zes miljoen euro ingebracht.


3 REACTIES

 1. Startende ondernemers zullen het geld gebruiken voor dure auto’s.

  Daarnaast zal de belasting dienst meteen op je stoep wachten. De belasting dienst van Suriname funcioneert niet goed. Belasting gelden worden geind op basis van name and faces.

  Zo betaalt,Vene, Brunsie, Sardjoe, Somo ,Gilds en zijn families helemaal geen belasting. terwijl ze allemaal naast hun werk een bedrijf runnen.

  Maar de arme startende ondernemer moet wel voor alles belasting betalen terwijl hij zijn eigen investeringen nieteens terug hebben verdiend. Belasting aanslag wordt op basis van naam en gezichten uitgeschreven.
  Er wordt niet gekeken naar je investeringen maar wel naar je vermogen. Men kijkt nieteens hoeveel schulden je hebt bij de bank of bij partikulieren om een zaak op te zetten. Belasting dienst is niet geinteresseerd daarin.

  Mijn vraag aan Vene is… Krijgen deze startende ondernemers ook subsidies en of een belastingvrije werkperiode.

  Want de Chinezen komen wel in aanmerking hiervoor… waarom de arme startende ondernemer niet?

  Dus het zijn gewoon mooie woorden zonder daden…de belasting dienst moet eerst zijn huiswerk maken…

  Moet je nogsteeds djoekoe’s betalen aan de ambtenaren om een vergunning te krijgen?
  Zelfs de ministers maken hier gebruik van..

  Schande..


  Maak melding

 2. Toekenning zal wel weer met names and faces gaan!
  Waarom doet de nederlandse ambassade de screening niet om nategaan of men met een goed bedrijfsplan komt?!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.