donderdag, februari 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameMiddagschool in Suriname niet al te lang meer

Middagschool in Suriname niet al te lang meer

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 2 aug – De middagschool voor basisonderwijs moet binnen een jaar verdwijnen. Dit zegt minister Edwin Wolf van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov. Alle kinderen moeten gewoon in staat worden gesteld ochtendonderwijs te volgen. Een oplossing is weliswaar nog niet voor handen.

De overvolle scholen in de wijk Latour zijn niet in staat de toenemende aanwas op te vangen. “De middagschool gaat voorlopig nog door, we werken wel aan een oplossing”, zegt Wolf. Er is in de dichtbevolkte buurt nauwelijks grond beschikbaar voor het opzetten van schoolgebouwen. Daarom wordt sinds een jaar onderwijs gegeven tijdens de middaguren, op hetzelfde scholencomplex waar ’s morgens les wordt gegeven.

Het is een tussenoplossing voor een groeiend probleem. Critici, waaronder parlementariërs en psychologen, vinden het beschamend. Kinderen behoren ’s morgens op school te zitten, zonder onderscheid. De middaguren zijn voor sociale processen en verwerking van het geleerde. Wolf wil er nog een schooljaar tegenaan kijken. In het schooljaar 2008-2009 moet middagonderwijs zijn afgeschaft.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

3 REACTIES
  1. ze kunnen toch de lucht inbouwen. scholen bouwen met meerdere verdiepingen??

    Niet alles hoeft toch laagbouw te zijn. Lijkt mij een simpele oplossing.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES