woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse telecommarkt eind augustus vrij

Surinaamse telecommarkt eind augustus vrij

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 aug – De telecommunicatiemarkt is eind augustus definitief geliberaliseerd. Dit zegt minister Richel Apinsa van Transport Communicatie & Toerisme, TCT. Tegen die tijd moet de onderlinge connectie ook rond zijn. Van wrijving tussen staatsbedrijf Telesur en de twee nieuwkomers lijkt geen sprake.

Ook wijst niets op tegenwerking door Telesur. Afgesproken is dat Digicel Suriname en Intelsur-UCS per 30 augustus gereed zijn om mobiele telecommunicatie aan te bieden. “Ik denk niet dat er sprake is van het niet krijgen van interconnectie, er zijn gesprekken gevoerd binnen de gezamenlijke werkgroep en het mag dan geen probleem zijn”, zegt Apinsa. Vooral Digicel komt kritisch uit de hoek.

Telesur zou zich niet al te constructief opstellen. Digicel-topman Ralph van Dalsen zegt dat zijn bedrijf reeds zo goed als operationeel is. Maar volgens de Telecommunicatieautoriteit Suriname moet nog aan enkele procedures voldaan worden. Apinsa zei onlangs dat Intelsur-UTS achterliep bij de ander wat de voorbereiding betrof. Volgens Intelsur-UTS heeft Digicel zich gewoon niet gehouden aan de verplichte procedure.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Het schijnt dat intelsur een copie is van telesur. veel succes intelsur & telesur.
  Ik draag mijn familie persoonlijk op alle banden met telesur te verbreken. (achteraf ik betaal voor de rekeningen).


  Maak melding
 2. Sterkte toegewenst INTELSUR ,je bent al 3 miljoen dollar kwijt en nu derest nog .
  Kijk maar hoe het met NEEDE is afgelopen ICMS was de eerste in Suriname wat GSM betreft en goedkoopste en is vanaf de eerste dag tot de laatste dag gesabboteerd totdat hij niet meer bestaat.
  DUS SUCCES


  Maak melding
 3. eindelijk in het voor uitzicht, weg met de monopolie positie van Telesur. Deze liberalisering komt vooral het volk ten goede. Men zal merken dat er in het verleden te veel wordt betaald voor de aangeboden telecom services.

  Met name digicel, als die full operational wordt ga ik echt medelijden hebben met telesur.
  Die is een grote speler in midden en zuid amerika wat betreft het aanbieden van wireless services.

  het is niet verwonderlijk dat intelsur achter loop met de voorbereidingen. Digicel heeft 1 miljard dollar geinvesteerd in het caribisch gebied ter uitbreiding van hun netwerk.

  dus succes toegewenst aan alle betrokken partijen.


  Maak melding
 4. Ja dat kan wel wezen. Volgens ingewijden ontstaan er op termijn dito levesbedreigende situaties voor omwonenden in nabijheid van de zendmasten.
  What about that??
  Als dat het geval is moeten die toestanden zo snel mogelijk verdwijnen, desnoods………….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES