Teeifuka distribueert 120 computers in Suriname

14

De Stichting Teeifuka distribueert begin augustus 2007 120 complete computers in Suriname. De computers zijn vorige maand in een 20 ft container van stichting Teeifuka van Nederland naar Suriname vertrokken. De container met een inhoud van 33 kuub is volgeladen met ruim 120 complete, gebruikte computersystemen; schoolmeubilair, dozen met schoolbenodigdheden, speelgoed en andere losse goederen.

Teeifuka distribueert 120 computers in Suriname

De computers en schoolmeubilair zijn door de vereniging van Christelijke Scholen VCO in Harderwijk gedoneerd. De computers zullen vooral worden beschikbaar gesteld aan Marron universiteitsstudenten en VWO scholieren, maar ook aan een aantal scholen met veel Marronkinderen. Het meubilair is bedoeld voor de basisscholen in de dorpen Guyaba en Nieuw Aurora aan de bovenloop van de Suriname rivier en het speelgoed gaat naar de voorschoolse activiteiten (VSA), die nu al bijna anderhalf jaar in het dorp Nieuw Aurora draait.

Bedrijven en personen die deze containeractie willen steunen, kunnen hun vrijwillige financiële bijdrage storten op giro 9697935 t.n.v. stichting ontwikkelingsprojecten Suriname (Teeifuka) in Nederland of op Godo rekening 563510 in Suriname.

Deze containeractie wordt onder de paraplu van de Samenwerkende Marronorganisaties Nederland, afgekort SaMON – www.samon.info – uitgevoerd. Binnen SaMON werken nu 11 Marronorganisaties in Nederland samen.


14 REACTIES

 1. Ben benieuwd of deze computers allemaal ingeklaard worden.Er worden zo vaak schoolspullen ontvreemd uit plekken die vreemdgenoeg worden bewaakt.
  We wachten af.


  Maak melding

 2. Nederlanders doen veel Voor Suriname , maar Surinamer denken heel vies over Nederlanders.Je word beschouwd als een vreemdeling in je geboorteland en heb Visum nodig om te kunnen reizen.Gaarne wil ik een reactie van lezers.


  Maak melding

 3. Dit bedoel ik nou, het binnenland marron universiteitstudenten, hier zit venetiaan achter en het is overduidelijk. Deze man houdt zich sinds zijn geboorte bezig om het binnenland te civiliseren. De slachtoffers van de geweldadige misdrijven hebben een levenslange traumatische ervaring.
  En de daders marrons hebben een levenslange vrijstelling.
  Waarom niet de computers beschikbaar stellen aan de scholen in Commewijne, Saramacca, Coronie, Nickerie, Marowijne.
  Het niveau van de marrons wordt hiermee omhoog gekrikt. Een marron achter een computer is net zoiets als zonnen op de noordpool. Ach ja parasieten komt ook in de natuur voor.


  Maak melding

 4. Hallo nr 3,Dr.No

  Gelijk heb je, maar welke nederlanders bedoel je ?

  Je hebt autochtone en allochtone nederlanders.

  De computers is door allochtone nederlandse surinamers gedoneerd.

  De visum is eerst door autochtone nederlanders uitgevonden,logisch dat in suriname tand om tand gaat handelen.

  Dus over vies gesproken, de visum is door vieze autochtone nederlanders bedacht.

  En niet de onze kondre mang die in suroname wonen,want surinamers hebben een warme band met hun familie,dat wil juist die vieze hollanders voorkomen.

  Als nederland de visum afschaft,wordt direkt ook door suriname afgeschaft.

  Kijk maar naar Indonesie,hard tegen hard tegen de hollanders,en de hollanders keren direkt om.190 graden.

  En over vreemdeling gesproken, dat ligt aan je zelf mi matie.
  Zodra je op suriname bodem zet,moet je 190 graden omdraaien,dan is er niks aan de hand.

  Dus over reatie geproken,ik hoop dat ik duidelijk bent,want ik schrijf geen grieks of spaans.

  Tang boen,mi gudu.
  Groetjes.Pakromo.


  Maak melding

 5. Ik vind het schandalig dat de computers enkel voor het binnneland bestemd voor de universiteit te koffiekamp.
  Waarom niet in de disctricten?
  Er is al miljoenen geïnvesteerd in het binnenland wat voor vooruitgang zie je aldaar.
  Het is immers genetisch aangelegd.
  Venetiaan gaat de geschiedenis in als de matador van de bosnegers.
  Owee als een ander volk dit had gedaan voor haar eigen volk dan hadden wij het zwaar te verduren? Want dat mag niet. dan is het racisme ¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿


  Maak melding

 6. Dr. No what’s your point?
  Je bent geboren in SME, hebt een Nederlandspaspoort en omdat er vanuit NL goederen naar SME worden verstuurd zou jij dus geen visum nodig willen hebben???

  I don’t really see your point in this case.
  Als men een USA, NL, of Grieks paspoort heeft en SME binnen komt is men gewoon een vreemdeling net zoals de Surinamers die vanuit SME ook Nederland willen bezoeken.

  Niks vreemds op deze wereld hoor!


  Maak melding

 7. Ik vindt het grappig om sommige reacties hier te lezen. Je kunt hier meer humor beleven dan aan het kijken naar “Rayman is laat”. Er is sprake van een donatie van ondermeer computers door een vereniging van Christelijke Scholen in Nederland.
  Vervolgens wordt Venetiaan verweten erachter te zitten en de Marron gemeenschap te bevoordelen, en tevens wordt het visum beleid onder de loep genomen.
  Je ziet nu wie op school naar buiten zaten te turen bij het vak “begrijpelijk lezen”.


  Maak melding

 8. No 4 praat nonsens. de samenwerkende marron organisatie heeft de marron gemeenschap die computers gegeven en niet Venetiaan. Hou toch op om domme dingen te schrijven, je reactie is onder niveau. mensen als jij zijn de mensen die oorlog uitlokken. Zijn de marrons geen mensen?. Volgens mij hebben de marrons van jullie stadsnegers geleerd hoe ze mensen moeten terroriseren. Weet jij dat de stadsnegers vroeger de marrons mishandelden wanneeer ze in paramaribo waren om goederen te halen?. Nu zijn ze te mondig en te opstandig geworden waardoor jullie bang worden van hen.
  Hou toch op met nonsens te schrijven, wat heb jij dat marrons niet hebben, er stroomd ook bloed in hun licaahm net als hoe het in jouw lichaam stroomd.Surinamers zijn de meest racistische mensen van het Caribisch gebied vooral jullie, negers.Daromlach ikme rot wanneer jullie gediscrimineerd worden door de blanken. Zodra jullie niet ophouden je eigen soort te kleineren en te discrimineren zullen andere rassen ook niet ophouden jullie te discrimineren.Het feit dat jullie broeders, de marrrons, door alle andere rassen van suriname gediscrimineerd worden komt door jullie, stads negers.
  Ik heb eerder respekt voor de marrons dan voor jullie, omdat deze mensen geen blad voor de mond nemen. Hun voorouders waren machtige mensen die het onam tegen de Engelsen, fransen, Portugesen en Hollanders en toch zijn ze niet uitgeroeid.
  De marrons hebben recht om zich zelf te ontwikkelen, ze zitten niet te wachten op de surinaamse regering.


  Maak melding

 9. Mooi gesproken(getypt)pakromo.

  De computers zijn wel gedoneerd door Aoutochtonen(Bakra`s).

  Idd als je naar Suriname op vakantie gaat,ligt het aan jezelf,hoe je je eigen ziet,maar tja de omhooggevallen Allochtonen van Surinaamse komaf,willen zich gedragen als vreemdelingen,iedereen moet weten dat ze uit Blanda komen,ze willen de ingezetenen van Suriname als oud vuil behandelen,dat is echt waar heb het meegemaakt.
  Maar ze vergeten 1 ding, ja je komt uit Nederland,maar niemand ziet het aan je, je bent en blijft uiterlijk een Surinamer,tenzij je bigiting gaat spelen en je het van de daken schreeuwt dat je uit Blanda komt.

  Een visum,heb je gewoon nodig,je hebt toch gekozen voor het Nederlands paspoort?Zo ook de Surinamers die hier voor zaken of vakantie komen die moeten ook een visum hebben op goed geluk nog er bij.Aiiiiiiiiiiiii bajaaaaaaaaa, soso klage om een damn visum.
  Turkije heeft sinds 4 jaar ook de visumplicht ingesteld voor Nedrlanders, hahahahah Turkije zei:Nederland vraagt visum voor onze mensen en nu wij aan de Nederlanders.De toetisten hoor ik niet klagen en huilen,maar betalen zonder morren voor een visum.

  Gekletst iedere keer over een visum als je op vakantie wil naar Suriname,ik zou zeggen kop houden ga dan niet,Suriname noh eh karie en ah noh eh jagie oen,pfffffffffffffffffff.Dus dat jereh DrNo.pffffffffffffffffffffff.


  Maak melding

 10. Nederlanders doen veel Voor Suriname , maar Surinamer denken heel vies over Nederlanders.Je word beschouwd als een vreemdeling in je geboorteland en heb Visum nodig om te kunnen reizen.Gaarne wil ik een reactie van lezers

  Dr.No,

  EEN WOORD;JE KENT JOU VOORGESCHIEDENIS NIET EENS.LU L TOCH NIET ZO SLAP EN DOM!!!!

  Mr.Yes


  Maak melding

 11. #6
  Goed lezen is ook een vak apart. Wie beweert dat in Koffiekamp een universiteit is?. Er is maar een Universiteit in Suriname, ADEK. De computers zijn dus o.a. bestemd voor Marronkinderen die aan deze universiteit studeren.
  #6
  Wereldwijd zjn afspraken gemaakt voor burgers om te kunnen reizen. Visumverlening is een zaak tussen 2 landen, in dit geval Suriname en Nederland.Als je als Surinamer in Nederland woont en hebt de Nederlandse nationaliteit dat heb je een visum nodig voor Suriname. Als je dat niet zint dan moet je de Surinaamse nationaliteit aannemen en via de regels van de vreemdelingendienst in Nederland verblijven. It is up to you.


  Maak melding

 12. Mr.Yes.Vanna,toet,Schollekop,De passant.Het reageren op mijn schrijven is volgen mij duidelijk te begrijpen of willen jullie dit niet begrijpen?Zijn de gekleurden allachtonen.Van Sur.Afkomst Go now go in hun geboorte land? Zouden jullie het heel ergvinden als er een vrijstelling van het visum plicht aan de papieren Nederlanders door de Surinaamse overheid gegeven worden?Jullie reactie is mijn duidelijk lieven 190 graden.Over voorgeschiedenis gesproken doet mij denken aan vluchtelingen En landverraderes?Is dit de realiteit of niet? Ik zou heel graag willen dat Nederland de visumplicht voor Surinamers afschaft, maar
  dat kan een leegloop betekenen van Suriname.Mi ni dinkie dotie kan dioeng.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.