zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieWaterschappen cruciaal voor Surinaamse landbouw

Waterschappen cruciaal voor Surinaamse landbouw

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/NICKERIE, 1 aug – Waterschappen hebben een cruciale rol te vervullen bij het zekerstellen van de toekomst van de landbouw in Suriname. Dit zegt minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. Met name in het district Nickerie met zijn vitale rijstindustrie, zal deze rol doorslaggevend blijken te zijn.

De verantwoordelijkheid voor de waterhuishouding zal verschuiven, van de overheid naar deze organen. Nu de eerste reeds bemand zijn via verkiezingen is het zaak de handen uit de mouwen te steken. “Waterschappen vormen een belangrijk deel van de macht die van de regering wordt overgedragen aan de boeren”, zegt Raghoebarsing. Het moment voor een kentering is daar.

Door het heft in handen te nemen en er ook wat mee te doen, is de kans op een betere ontwikkeling groter. En de boeren en de kwakkelende rijstindustrie kunnen er uiteindelijk baat bij hebben. “Er worden zo productiegemeenschappen gevormd en dat is beter voor de efficiëntie en effectiviteit”, aldus Raghoebarsing. De laatste directe actie van de centrale overheid is het herstellen van de infrastructuur om die in goede staat over te kunnen dragen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
 1. Gebruiken jullie daar dierenmest, dan zal alles goed gaan. Kunstmest heeft het land vernietigt. Tot heden is niet bewezen dat kunstmest echt heeft geholpen en het vernietigt meer dan je denkt. Rijke landen mengen hun chemische afval in en dumpen het in arme landen als kunstmest. Vissen en dieren sterven van. Dieren mest is gratis en goedkoper en blijft jaren goed. Kunstmest niet en je moet het vaak gebruiken. Plaats een advertentie over dierenmest in de krant en je kan het heel goedkoop krijgen.


  Maak melding
 2. ja ik vind het ook triest dat de regering zo
  laconiek is met alles.ik maak me echt zorgen erover.nu word het over verkiezingen inzicht gesproken wel dat is altijd het gevalin sur.wat doet de regering praatjes maken en eigen zakken vullen wel praatjes vullen geen gaatjes .geen woorden maar daden.de staat kan niet meer helder denken ze zijn verwoekerd in hun eigen idioologie dat een klein gemeenschap moet leiden nee dat kan niet en die.z. g. minister
  go home of doe het goed anders weg wezen.
  weetje wat mij op valt is n.m. altijd een ander de schuld geven ja dat is makkelijk
  .steek eerst je hand in eigen boezem voor dat je de schuld aan een ander geeft niet waar, wel gedeeltelijk is waar maar…… de regering verkoopt sur waar de sur er bij staat . en kijkt toe zonder het te realseren.
  erg hoor ai no . oja koeie mest is het beste
  maar heeft af en toe kunst mes nodig gewoon toezicht houden of dat ook op een goeie manier gebeurt. bye bye sterkte alle maal ik leef met jullie mee.ik hou van suri en ook van jullie.ps

  wat doet de regering

  praatjes

  /


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES