maandag, mei 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname wil meer internationale gastheer zijn

Suriname wil meer internationale gastheer zijn

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 jul – Suriname wil zoveel mogelijk internationale organisaties interesseren om een filiaal of bureau op te zetten in Paramaribo. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie. Via de Caribische Gemeenschap, Caricom, zijn al de nodige stappen ondernomen.

Besloten is het vertaalbureau van de Caricom in Paramaribo te vestigen. Ook de Caricom Competition Commission, CCC, krijgt een filiaal. Vanuit de regering wordt bewust aangestuurd op het aantrekken van zoveel mogelijk internationale en regionale organisaties. “Dit vanwege de economische spinoff die het vestigen van deze organisaties met zich meebrengt”, zegt Marica.

Diplomatiek en zakelijk verkeer kan een boost krijgen en meer Surinamers krijgen internationale jobs aangeboden. Het lobbywerk wordt al enkele jaren verzet. Nu ook de VN besloten heeft een regionaal kantoor op te zetten voor enkele lidorganisaties, blijkt de moeite niet voor niets. Een Chines vliegtuigbouwer overweegt ook de regio te gaan voorzien vanuit een filiaal in Paramaribo.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. En eerst maar werken aan een gezond beleid voor buitenlandse investeerders o.a. door een goed werkend overheids apparaat en een goede infrastructuur etc en niet te vergeten de veiligheid.


  Maak melding
 2. nu nog het luchtruim opengooien. en de vlieg tarieven naar beneden. Dit zal ook nodig zijn wil je als land aantrekelijk zijn voor internationale organisaties. want als mensen steeds dure tickets moeten betalen om naar Suriname te komen. of de halve wereld over moeten om naar het land te komen, is het snel gedaan met dit soort ambities van Suriname. verder vind ik het een prachtig streven. het wordt tijd dat |Suriname zich meer open gaat stellen voor de wereld. inplaats van eng nationalistisch denken.


  Maak melding
 3. Eerst de surinaamse infrastuktuur ordentelijk/modern inrichten op het gebied van energie, communicatie, vervoer ect ect en vervolgens de huidige politice een schop onder hun kont geven zodat ze oplaseren alsmede het volk heropvoeden. Dan pas kunnen jullie je diensten over de grens aanbieden.


  Maak melding
 4. Is Vene vergeten dat hij samen met zijn companen de onafhankelijkheid heeft doorgedrukt en via rassen politiek Suriname heeft verkloot???

  HIj moet ophouden en opzouten.


  Maak melding
 5. Een goede gastheer kan je alleen zijn…door de vele drempels te verwijderen. Zoals; toelatingsbeleid(schaf visum af), goede communicatiemiddelen(doe iets aan de slechte telefoon en internet verbindingen),investeringsklimaat(teveel wetten en regels uit de koloniale tijd en hele lange procedures),slechte wegen, onvoldoende en zeer gebrekkige energievoorziening, veiligheid (teveel criminilaliteit en berovingen), hoge belastingen (geef starters een korting), er zijn geen industrieterreinen en bestemmingsplannen (verkort procedures bij vergunningsaanvraag)en als belangrijkste drempel KORRUPTIE en TJOEKOES. Deze woorden uit het “Surinaams”woordenboek schrappen!


  Maak melding
 6. Net als de Chinese vliegtuig-optie zeer verstandig! Suriname moet nodig uit z’n isolement en dit is een van de middelen om zover te komen. Ga zo door, meneer Marcia!


  Maak melding
 7. Het is weer zo een streven waar waarschijnlijk verder niks mee gebeurt.
  Mensen, regeerders, laat dan eerst ZIEN (DUS DADEN) dat men GASTHEER WIL en KAN zijn!!!


  Maak melding
 8. Het is weer zo een TB (tak bigi) uitspraak van een TB-beleid. Zat laatst op de Haven om een lading in te klaren, kwam ik tegenover de meest arrogante en corrupte ambtenaren van Suriname….de douane! Het heeft me een week gekost en heel wat tjoekoe moni om mijn papierwerk rond te krijgen. Kijken ze je ook nog het land uit, omdat je euro-suri bent. Internationale organisaties zitten echt niet te wachten om te investeren in een land, waar ze van alle kanten tegengewerkt worden!


  Maak melding
 9. Totaal en compleet mee eens nmr 6, Suriname moet inderdaad nodig uit z’n isolement!!!
  en dit is een van de middelen om zover te komen.

  Ga inderdaad zo door, meneer Marcia…


  Maak melding
 10. Goed gastheerschap brengt verplichtingen en inspanningen met zich mee. Met alleen maar mooie woorden ben jer er nog niet.
  Overigens een goed streven. En nu aan de slag!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES