maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieConcurrentiestrijd in Suriname aan regulering toe

Concurrentiestrijd in Suriname aan regulering toe

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 jul – Het is van belang de concurrentiestrijd te reguleren. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie. Zowel bij de nationale bedrijvigheid als in het handelsverkeer met het buitenland doet de behoefte zich voelen. Wil Suriname een kans van slagen hebben op buitenlandse markten, dan is een deugdelijk mededingingsbeleid meer dan noodzakelijk.

Sowieso brengen economisch leven en bedrijvigheid concurrentiestrijd met zich mee. Daar is zowel de politiek als de ondernemer zich goed van bewust. “Hierbij gaat het er niet altijd even eerlijk aan toe. Het mededingingsbeleid zal vooral gericht zijn op de regulering van de concurrentie”, zegt Marica. De overheid zal zich vooral moeten richten op het garanderen van fair play.

Ambtenaren en ondernemers worden dan ook in ijltempo bekend gemaakt met de principes van mededinging. De invoering van wetgeving en toepassing zijn dan nog maar een kwestie van tijd. “Wanneer wij praten over mededinging of concurrentie, dan denken wij aan concurrentie in een markt. Concurrentie in een markt is een middel om ervoor te zorgen dat consumenten kunnen beschikken over kwaliteitsgoederen en
-diensten tegen concurrerende prijzen”, aldus Marica.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
  1. Om de concurrentie buitens huis te houden moet dringend gedacht worden aan faciliteren van de ondernemers. Zolang de produktiekosten niet lager ligt dan de buitenlandse producten dan kan niet gesproken worden over een concurrerende markt. Je wil kaas eten, maar kaasfabriek is er niet. Bespaar de (kaas)dollars/euros.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES