woensdag, november 29, 2023
HomeNieuws uit NederlandLaetitia Vriesde wil terug naar Suriname

Laetitia Vriesde wil terug naar Suriname

-

Atlete Laetitia Vriesde droomt over terugkeren naar Suriname om sporttalenten te begeleiden en onderwijs en sport beter op elkaar af te stemmen. “Suriname heeft altijd veel voor me betekend en ik heb sportief veel voor Suriname kunnen betekenen” zegt ze tegen Radio Nederland Wereldomroep(RNW).

Vriesde is de meest succesvolle Surinaamse hardloopster ooit. Sportief hoogtepunt is haar zilveren medaille op de 800 meter tijdens de WK-atletiek in 1995. In 2005 beëindigde ze haar carrière. Nu begeleidt Vriesde recreanten bij Rotterdam Atletiek. Sinds begin dit jaar is ze de trotste moeder van een dochtertje.

“Ik moet niet te lang wachten. Hoe langer ik in Nederland blijf, hoe minder ze aan me hebben. Het heeft geen zin om in Suriname met een rollator langs de atletiekbaan te staan”, aldus Vriesde tegenover RNW.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

12 REACTIES
 1. Laetitia Vriesde veel steun aan jou toegewenst die zo graag wat voor suriname op sportgebied wilt toevoegen. Hopelijk dat jij de ogen open gooit voor de andere Grote sporters.


  Maak melding

 2. Ook ik zou liever daar willen wonen dan hier,
  maar het wordt je onmogelijk gemaakt gelet op de hoge belasting die je daar moet betalen.
  Kom je uit Ned denkt men monie boto doro de crime viert hoogtij.je moet te vaak en te lang lopen in SU om aan de juiste papieren te komen,ondanks dat verlang ik naar SU.
  Laetitia veel sterkte,ik volg ook maar wanneer?so so lobie.MAHA


  Maak melding

 3. “Sporttalenten te begeleiden en onderwijs en sport beter op elkaar af te stemmen.”dat is een zeer goeie gedachtte”.’Veel plezier met jouw te verwezenlijken droom.”Zeer moedig van je”.


  Maak melding

 4. Veel succes. Hopelijk dat anderen ook zo zullen denken in Nederland.
  Hopelijk dat Surinaamse jongens van Jong-Oranje een voorbeeld zullen nemen om voor de nationale team te willen spelen….net als sommige Marokkaanse jongeren voor Maroko kiezen.


  Maak melding

 5. Beste mensen,

  Let op: Deze zelfde Letitia was toen op vakantie in Sur. Zij hebben haar toen geintervieuw. Tijdens het gesprek had ze gewoon heimwee om terug tekeren naar Ned. Ze miste Rotterdam heel erg.
  De vraag of ze ooit voorgoed naar Sur. terug wilde keren??? laat ik aan een ieder over om zelf het intervieuw van toen maar te lezen.

  Ik zou zeggen blijf maar lekker hier in Ned. Als ik kinderen in Sur. had zou ik het verbieden les te krijgen van deze mevrouw, omdat ik haar gewoon hypocriet vind.

  Janny


  Maak melding

 6. Hebben we gehoord van voortschrijdend inzicht? Als ik op vakantie ben in suriname heb ik een gegeven ogenblik ook heimwee naar eigen huis en haard in dit koude kikkerland. Daar is toch niks mee. Als je al je familileden en vrienden in je directe omgeving hebt in dit land dan spreekt dat toch vanzelf. Kong wakka nanga kong liebie an no a sem. Iets anders is als je ouder wordt en verlang naar een relaxte voortzetting van je hectisch leven kan je je toch bezinnen op een andere woonplaats?


  Maak melding

 7. Laetitia als je sporttalenten wil gaan begeleiden dan moet je dat zeker doen, laat je niet afleiden door al het negatievisme hier op deze site maar geloof in je zelf, want je kan en je zal het ook waar maken.
  Suriname is trots op je en we zullen nog trotser op je zijn.

  Carmen


  Maak melding

 8. Tijdens,haar sportcarriere,was L.Vriesde Surinaamse,ze liep onder de Surinaamse vlag,als ze nu besluit om naar uriname terug te keren,heb ik diepe respekt voor haar.Ze is tenminste niet materialistisch,ingesteld,zoals sommige Allochtonen van Surinaamse afkomst.Hier In Nederland is het ook geen milk en honey meer.Iedere werkende moet strugglen met de euro,en je betaald je blauw aan allerlei belastingen.Maar aan Suriname gunnen ze niets en klagen steen en been over dat geringe bedrag wat ze aan belasting moeten afdragen.
  Gelukkig hoor ik me ouwelui niet klagen die betalen zonder morren hun belastingen en wat ze overhouden per maand is zoveel meer,dan wat ze hier overhielden ,dus tel uit je winst.

  Leatitia,als je besluit vaststaat,wens ik je heel veel geluk ,dank je wel dat je aan de Surinaamse jongeren denkt,misschien dat we mettertijd, meer Surinaamse atleten op de internatioinale atletiekbanen kunnen aanschouwen.
  Ik volg je verder als sportlerares.


  Maak melding

 9. Ik vindt het goed van je en inderdaad je kan maar liever gisteren dan morgen gaan.

  Als je met de gedachte loopt dat je iets voor de mensen daar iets zou kunnen betekenen dan zal het sowieso goed komen.

  De Surinaamse jeugd is de toekomst van het land en ze kunnen beter sporten dan roken,hangen,stelen en dat soort dingens.


  Maak melding

 10. ik vind het heek goed dat ze terug wilt komen want ze is van ons ze is van suriname en het spreekwoord zegt genoeg oost west thuis best al ben je nog zo ver en heb je zoveel pret je gaat een dag ook verlangen naar je thuis dus als ze mij vraag zou ik zeggen waarom niet


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES