vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenEconomieVVR laakt behandeling KLM-reizigers in Suriname

VVR laakt behandeling KLM-reizigers in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 jun – De manier waarop passagiers door de KLM zijn behandeld bij twee recente vertragingen op vluchten vanuit Paramaribo, is afkeurenswaardig. Dit stelt de Vereniging van Reizigers, VVR. Praktisch alle rechten van de passagiers zouden zijn geschonden.

Volgens de EU-regelgeving van 17 februari 2005 en het Verdrag van Montreal, diende de KLM de passagiers tijdig te informeren door hen te bellen, zegt VVR-voorzitter Mahin Jankie. Ook moesten alternatieven worden aangeboden via Martin Air of de SLM. Kosten voor telefoon, taxi, hotel, voeding en drank zouden moeten worden gedekt. Ook wordt aanspraak gemaakt op financiële schadevergoeding.

Die is bepaald op zeshonderd euro. Jankie vindt dat het ministerie van Transport Communicatie & Toerisme had moeten ingrijpen op grond van de luchtvaartovereenkomst tussen Suriname en Nederland. De VVR wil de houding van de KLM aansnijden op de eerstvolgende vergadering van het Consumentenoverleg Luchtreizigers in Nederland.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. Ik ben bedroefd geworden na heeeeeel blij te zijn bij het lezen van dit overweldigend bericht.
  Waarom, o waarom komen surinaamse vruchten voornamelijk buiten suriname tot bloei?


  Maak melding
 2. Surinamers worden vaker gepakt met vertragingen, omdat surinamers geen schadeclaim dienen. van insiders te shiphol heb ik zelfs vernomen dat indien er vertraging dreigt op een andere route er zelfs vluchten van/naar sur geannul/ vertraagd worden om een andere vertaging mee te dekken.
  als reiziger van/naar een europese route heb je recht op (deel) vergoeding van je reiskosten afh van de duur van vertragingen tijd waarop dit bekend werd. ook dient voor hotelkosten en kosten voor voeding betaalt te worden. maar sur. blijven wachten op het vliegveld of gaan terug naar fam dus zijn ze goedkope vertragingspassagiers.
  mensen neem contact op met reisburo en laat je voorlichten


  Maak melding
 3. Als de Su. overheid op geen enkelewijze respect kan op brengen voor eigen land en inwoners of lot genoten.
  Wat moet jij van ’t buitenland verwachten.
  Dus van schurken moet men niks verwachten zij vinden het juist best als boeven jouw onderhanden nemen.


  Maak melding
 4. Dit verdienen we zeker,omdat wij een waardeloze volk of zo u wilt een samenraapsel zijn..

  We weten niet wat onze rechten en plichten zijn..

  We kunnen ons door jaloezie afgunst hoogmoed niet verenigen door valse trots..

  Waarom kunnen we niet een fuist maken na dertig jaren vliegen met de uitbuiters..


  Maak melding
 5. jammer dat een heleboel surinamers niet op de hoogte zijn ,wat zij moeten doen als zij vertragingen mee maken,zij weten ook niet dat zij recht hebben op schade vergoeding, misschien moeten zij meer gaan lezen , en nieuws berichten kijken en luisteren, wij moeten onze geest gaan hervormen,zo voorkomen wij dan , dat anderen misbruik van ons maken


  Maak melding
 6. Even bijspringen betreft:Jullie rechten en plichten ook van de KLM/Mar.Er is in Denhaag een wet aangenomen die ieder vertraging moet vergoeden.Ook moeten zij zorgen voor onderdak en verzorging.Want als je uit het distr.Nikerie komt of Coronie of van waar dan ook kan je niet terug gaan, op afwachting van je vlucht.In NEDERLAND hoeven ze dit niet te flikken.Vraag altijd de voorwaarden van je ticket.Het moet aangegeven zijn wat je voor je geld heb gekocht.Dien altijd een vertragingsklacht, op het hoofdkantoor van de KLM te Amsterdam.Als je vindt dat je slecht bent behandeld.Want je betaald met geld en niet met schelpen.Soms moeten mensen ook de volgende dag werken?En dan wordt het helemaal een frustratie voor deze groep.Ik wil ieder Surinamer er op wijzen om altijd een rechtbijstandsverzekering af te sluiten voor 8 euro permaand waar je altijd op terug kan vallen.Ook een reisverzekering is belangerijk.Dr.no


  Maak melding
 7. Ik ben 6mrt naar Suriname gegaan terug reis 31mrt zou om 17 uur vliegen maar had drie uur vertraging heb ik recht op een vergoeding
  groetjes shirley


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES