vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieNDP: OAS-missie strafproces in Suriname politiek

NDP: OAS-missie strafproces in Suriname politiek

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 26 jun – De regering heeft eindelijk onderkend dat het strafproces rond 8 december 1982 politiek getint is. Dit stelt fractieleider Kenneth Moenne van de oppositionele Nationale Democratische Partij, NDP. Het verzoek aan de Organisatie van Amerikaanse Staten om een waarnemersmissie, is voor de partij van hoofdverdachte Bouterse hét bewijs.

De NDP ziet zichzelf dan ook gelijk krijgen. Vaker is gesteld dat er politieke aspecten kleven aan de vervolging en dat een politieke oplossing nodig is. “Ga je voor elke moordzaak de OAS erbij halen, nee toch. Dus de regering onderkent dat het hier gaat om een politieke zaak”, zegt Moenne tegenover de Ware Tijd. Bij een “normale” zaak zou niet naar een waarnemersmissie zijn gevraagd.

In kringen rond de nabestaanden wordt daar anders over gedacht. “Bij de gewone moordzaken hebben de daders niet gezegd dat ze de politieke verantwoordelijkheid voor die moorden dragen en dat de regering er politiek mee speelt”, zegt advocaat Fred Kruisland. Bouterse heeft vaker gezegd politiek verantwoordelijk te zijn voor de executies, maar niet de opdracht te hebben gegeven.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

18 REACTIES
 1. Kenneth,

  Waarom blijf je in Godsnaam een dood paard meesleuren. Laat Bouterse zichzelf verantwoorden en hou jij je bezig met zaken waar het echt om gaat in de politiek.
  Met of zonder Bouterse, de wereld draait gewoon door.


  Maak melding

 2. Greachte Mensen,
  deze moorden die gepleegd zijn in 1982 door het militaire regime onderleiding van desi bouterse, zijn politieke moorden. Bouterse mag niet ongestraft blijven, hij moetvoor gerechtigheid verschijnen. Als hij niet gestraft wordt dan weten we dat hij toch voor het gerecht verschenen is maar wel vrijgesproken is. hij doet alles om niet voor het gerecht te verschijnen. Bouterse denkt dat hij boen de wet staat. hij moet weten dat nergens in het universum iemand boven de wet staat.hetzij universele wetten, hetzij wetten die gelden in een land vertaald vanuit de universele wetten. Heb geen medelijden met deze mensen moordenaar.Hij had ook geen medelijden met de mensen die zijn slachtoffers zijn geworden.Wie zegt dat deze man niet voor het gerecht moet verschijnen is niet goed bezig. Bouterse heeft geen dieren laten vermoorden maar “MENSEN KINDEREN”.

  Bradda Kakkalaka


  Maak melding

 3. Wie kent de politiek in Su. niet!
  Vooral Front: het zit vol met mannen en vrouwen, met dubbele of meerdere functie’s.(soso dala ding di mikie)
  En wie moet het betalen…jawel de domme bevolking.( ze zijn achterlijk en behoorlijk dom of niet heren/dames FRONT)

  Het gaat je goed Front…wan dee foe sabaku wan di foe tjontjon.
  Zo moet men denken in Su.verder geen stap vooruit.
  Mijn advies: stuur OAS naar Bagdad daar is genoeg te doen.


  Maak melding

 4. met geld is niet alles te koop! die corrupte klassejustitie, mensen met geld en invloed zullen het altijd willen gebruiken of inzetten in die kringen om zo de politiek te beinvloeden en we know dat lukt meestal want men bezwijkt voor de kluif die voorgehouden wordt.zo wordt er een verkeerd of verkapt beeld van de zaak voorgehouden aan de “rechtstaat”suriname


  Maak melding

 5. Bouterse heeft toegegeven dat hij verantwoordelijk was. Omdat hij toen Bevelhebber was van het leger, en de taak van een echte leider is de verantwoording op zich nemen als er fouten zijn gemaakt. Dat wil niet zeggen dat Bouterse de dader is geweest van de 8 december moorden en onterecht als dader wordt aangemerkt. Een ieder weet dat het strafproces politiek getint is en dat is toch nog erger voor de nabestaande van de slachtoffers van 8 december.
  Ik vind het schandalig dat sommige politieke partijen zich uitlenen om overledenen te gebruiken om zo aan de macht te komen/blijven.
  Nogmaals als Surinaamse vind ik het heel erg wat op 8 december is gebeurd. Maar je kan het niet om heen de NDP is de grootste volkspartij. Ik vraag me af of het uit angst is de aankomende verkiezing te verliezen dat men het weer over de 8 december moorden heeft.
  Virginia


  Maak melding

 6. Het is duidelijk dat velen geprobeerd hebben Bouterse van alles in de schoenen te schuiven.
  Over staatsveligheid laat dat veel te wensen over in Suriname.
  Als de millitairen, die ons land moet beschermen/verdedigen, geen goede nazorg, bijna geen faciliteiten. Zij moeten nu zelf hun schoenen kopen.
  Hoe ga je zo met je eogen mensen om di ehet land moeten verdedigen/beschermen.
  Dus vergis je je niet er werd van allles gebruikt om Bouterse te breken, maar ja dat bewijs maar dat zal niet lukken.
  NDP is en blijft de grootste volkspartij dwz dat het volk voor Bouterse kiest als leider.

  Virginia K.


  Maak melding

 7. wat is die moenne dom hij steld een vraag en geeft zelf het antwoord , ja meneer moenne dit is geen gewone zaak althans geen gowone moord zaak echtwaar kan iemand deze mensen niet bij hun verstand brengen dat in koelle bloede mensen afslachten strafbaar is en dat de gene die daarvoor verantwoordelijk zijn zich moeten verantwoorden voor het gerecht mie gado jere,


  Maak melding

 8. niemand probeer bouterse te breken hij breek zich zelf , al staat de hele suri gemeenschap achter hem toch heeft hij het recht niet om over dood of leven te beslissen voor een andere , laat we ons de goede vraag stellen en niet altijd met die voorbeelden komen die echt nergens op slaan , die man heeft gesmeekt om een rechtzaak en nu die komt dan kletsen jullie wat voor onzin is dit nou , ik wil moenne een ding zeggen bouterse heeft zijn beste kamaraden verraden horp en nog meer dus hij jou ook zo opofferen als het hem uikomt vergeet die lijfwacht van hem die op vreemde manier aan zijn einde is gekomen thuis bij bouterse .


  Maak melding

 9. @du bakba heeft gelijk met je nanga ju bakbha hollans.kakkalakka jij bent de smerigst beest die ik ken die rondvlieg in WC,s Bha met Du erbij.

  de angst zit er echtbij. Verginia je hebt groot gelijk de volgende verkiezing is het afgelopen met ze.

  Akuba


  Maak melding

 10. No 7, virginia Khoeblal
  U schrijft “ieder weet dat het strafproces politiek getint is”.Zijn de december moorden niet politiek getint?. Het zijn toch politieke moorden of niet. Bouterse kan niet vrij rond lopen zonder eens te zijn berecht.Als bouterse niet berecht wordt zal er in de toekomst weer een overmoedig persoon in suriname opstaan en nog ergere dingen doen dan wat Bouterse gedaan heeft. dont feel sorry for the man.

  Adelaarshoofd


  Maak melding

 11. Beste Akuba,
  Dat wat de mensen op die verschrikkelijke 8 december overkomen is, is niet iets waarmee je moet sollen.Deze Bouterse zei zelf dat hij verantwoorelijke is voor de moorden. Ik weet niet of hij persoonlijk die mensen heeft neergeschoten.Hij was de hoogste baas van het leger.Stel dat jouw vader tot 1 van de 15 behoorde. Niemand probeert bouterse neer te halen, het bloed van de mensen die vermoord zijn op die bewuste 8 december roept om gerechtigheid. Hun ziel roept om gerechtigheid.Ik mag Bouterse graag, maar hij is een mensen moordenaar. Hij moet berecht worden, net als Tailor en Milosevic en Saddam Hoessein. In deze wereld staat geen enkele koning of staatshoofd boven de wet.Bouterse gaat maaien wat hij 25 jaar geleden gezaaid heeft.

  Denk erom akuba ik wil niet meer beledigd worden door jou. Daar ben ik niet van gediend.

  Bradda Kakkalaka


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES