donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenGezondheidSubsidies medische zorg Suriname veel te hoog

Subsidies medische zorg Suriname veel te hoog

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 21 mei – De gesubsidieerde medische zorg voor on- en minvermogenden is onterecht en onverantwoord hoog. Dit stelt Manodj Hindori, manager Health Sector Reform op het ministerie van Volksgezondheid. Ruim dertig procent van de huishoudens die zulke zorg krijgen, verdienen ze niet. Sanering is dringend vereist om meerdere redenen.

Onder meer zou het voor de overheid een besparing betekenen van zeker vijfendertig miljoen dollar op jaarbasis. “Het on- en minvermogendensysteem kost nu nog achtentachtig miljoen dollar per jaar”, zei Hindorie tijdens een symposium over de opzet van een algemene ziektekostenverzekering, AZV. Het on- en minvermogendensysteem zou onderdeel moeten worden van deze verzekeringsvorm.

Dat geldt ook het Staatsziekenfonds dat voornamelijk bestemd is voor ambtenaren. Ook de Medische Zending die zich richt op gesubsidieerde medische zorg in het binnenland, moet opgenomen worden in de AZV. Maar volgens Harold Ramdhanie, voormalig directeur van het Staatsziekenfonds, hoeft niet aan hervorming te worden gedacht zonder sanering van het on- en minvermogendenbestand.

Dat zal politiek goed beseft moeten worden. Het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, beheerder van dit bestand, heeft een bijzondere verantwoordelijkheid. Totnogtoe is weinig gedaan aan bezuiniging. “Bij hervorming van de zorgssector zal dit ministerie een doorslaggevende rol moeten vervullen, anders hoeft er niet aan begonnen te worden”, aldus Ramdhanie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

2 REACTIES
 1. Eindelijk is er iemand die het in de gaten heeft. Dat gesoemel met on- en minvermogenden
  was een juridische haarkluiverij binnen het overheidapparat. De regels werden zodaning aangepast dat de groep binnen eigen kring meest baat bij had. Ik hoop dat nu een eind aan komt en de regels niet intern maar ook extern zullen worden getoest aan de hand van de loonbelasting inkomsten.


  Maak melding

 2. Voor een goede gezonde maatschappij heeft men een gezond volk nodig.

  Geen rovende en corrupte als..SZF….dus men ziet dat schurken streken alles duurder maakt dan normaal.
  Tevens zij die volgens de regels niet bijhoren dienen gewoon een goede maar geen uitbuitende verzekering te betalen(afsluiten).

  Dus niet onnodig beginnen met klagen.

  Tevens artsenij moet toch een roeping zijn, maar geen stel uitbuiters.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES