Interesse Suriname voor sociaal project leger VS

5

PARAMARIBO, 21 mei – Suriname heeft wel degelijk belangstelling voor het humanitaire New Horizon-project van het Amerikaanse leger. Dit zegt de de zaakgelastigde van de Amerikaanse ambassade, Thomas Genton. Het overleg tussen beide regeringen is dan ook toegespitst op uitvoering in op zijn vroegst 2008. Suriname moet de prioriteiten aangeven.

De Amerikanen willen weten waar de sociale behoeften liggen, zoals gebrekkige onderwijsfaciliteiten en poliklinieken. “Het ligt eraan wat de Surinaamse regering uit dit ontwikkelingsproject wil hebben en wat wij in staat zijn te geven,” zegt Thomas Genton tegenover de Ware Tijd. New Horizon biedt ook ruimte voor rehabilitatie van wegen en het aanleggen van speeltuinen.

Bij de aanleg worden militairen ingezet van beide landen en wordt zoveel mogelijk ingekocht bij lokale leveranciers. “Het zijn gezamenlijke projecten waarbij goedkeuring van de Surinaamse regering vereist is”, aldus Genton. Voorlopig wordt niet egdacht aan militaire oefeningen van het Amerikaanse leger in Suriname. Washington vindt dat nu voornamelijk behoefte bestaat aan humanitaire hulpverlening.


5 REACTIES

 1. De bouw van een kamp zoals in Cuba,
  is dat geen idee?!
  Martellessen aan het Surinaams leger geven,
  zodat het kamp optimaal benut kan worden.

  Laat mij niet lachen! Sociaal project!

  Het Amerikaans leger zit momenteel in
  verschillende sociale projecten, ondermeer
  in Irak en Afghanistan.
  Het zogenaamde bommen op vrouwen en kinderen
  gooien project.


  Maak melding

 2. Suriname heeft behoefte aan een grote broer,’gezien de oorlog dreiging met zijn westerse buur. Militairen van beide landen worden ingezet voor sociale projecten.


  Maak melding

 3. Nu pas hebben de VS interesse in het wel en wee van Suriname?Hoe zal dat nou komen???Juist,de Cubanen zijn reeds lang bezig hulp te bieden aan Suriname en dat is die schijnheiligen van de VS een doorn in het oog.
  Suriname let op:De VS heeft niets goeds in zich,dus PAS OP.


  Maak melding

 4. “Suriname heeft behoefte aan een grote broer,’gezien de oorlog dreiging met zijn westerse buur” . Maar de VS is de grote broer van guyana in haar strijd tegen Venezuela van Chavez.

  “Nu pas hebben de VS interesse in het wel en wee van Suriname?Hoe zal dat nou komen???”

  Oil$$$


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.