dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameNDP: eerlijk strafproces in Suriname gaat niet

NDP: eerlijk strafproces in Suriname gaat niet

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 mei – De Nationale Democratische Partij, NDP, acht een eerlijk strafproces rond 8 december 1982 niet mogelijk. Dit stelt NDP-fractieleider Kenneth Moenné. Weliswaar wordt in Suriname de trias politica gehuldigd, maar toch zal de uitkomst van het proces vanuit politieke hoek worden bepaald.

In de partijoptiek zijn de drie machten met elkaar verweven met als logisch gevolg onderlinge beïnvloeding. Daarom wordt het voorstel ondersteund van parlementsvoorzitter Somohardjo voor een referendum over amnestie. “Het wachten is op Somohardjo”, zegt Moenné tegenover de Times of Suriname. Somohardjo zit nu in Indonesië voor een internationale conferentie.

Verwacht wordt nu dat het voorstel in het parlement besproken zal worden na terugkeer van de voorzitter. Volgens Moenné gaat het om meer dan een juridische aangelegenheid. Er spelen ook politieke en maatschappelijke aspecten mee. Een dergelijke ingrijpende zaak “verdient een volksuitspraak om die periode goed af te sluiten.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

56 REACTIES
 1. De argumenten worden steeds zwakker, en gaat nu zover dat de NDP openlijk met minachting spreekt over de Surinaamse rechterlijke macht. Alsof die niet onafhankelijk hun werk kunnen doen…

  De heer Bouterse ontkomt er niet aan dat hij nu eens op de blaren moet zitten. Daarbij verkeert hij nog steeds in een luxe positie, als je het vergelijkt met de wijze waarop Cyriel Daal en de anderen bij de Krijgsraad moesten verschijnen. Niemand is van plan om DDB bont en blauw te slaan dus zou je verwachten dat hij dankbaar is dat hij zo’n eerlijk en beschaafd proces krijgt.


  Maak melding
 2. Meneer Moenné, hebben de 15 slachtoffers een eerlijk proces gehad? Als wij tenminste hier over proces mogen praten. Waarom moet er een volksraadpleging plaatsvinden. Jullie (NDP) maak nu een politiek probleem van. Eerst de strafzaak en dan verder kijken.


  Maak melding
 3. In een democratische rechtsstaat waar de trias politica wordt gewaarborgd, kan je niet anders dan de rechtsgang in ere houden en vooral geen politieke uitspraken doen. Wat onze parlementsvoorzitter heeft gedaan kan niet, en is niet bevordelijk voor de rechtsgang, hij heeft daarmee een vande peilers waarop democratie is gebaseerd(montesqieu) schade toegebracht. Wat nog pleit voor de heer Paul Salam S. is dat hij geen goede scholing heeft genoten en hij daarom buiten zijn boekje is gegaan. N.a.w. vindt hij op dit moment die kleine meisjes aldaar veel belangrijker dan deze discussie.
  Wat is dan het alternatief mijnheer MOene.
  Moeten we nu binnen 48 uur onze democratische rechtstaat overboord gooien en een dictatuur vormen waarin de politiek wel degelijk invloed kan uitoefenen op de rechtsgang. Als u vindt dat er democratische regels worden geschonden en een eerlijk proces wordt verhinderd, wat let u dan om deze zaak onder toezicht te stellen van een internationaal notified body. excellentie Moene, die andere excellentie, de heer Paul Salam S. is niet de mesias. Hij wil msichien president worden bij de volgende coalitie met de NDP! En daarom schreeuwt hij steeds met dure amnestie woorden. Maar zelfs al ambieert die man met jullie partij het presidentschap, dan nog heeft dat niets te maken met de rechtsgang die nooit en te nimmer verhinderd kan worden.
  constitutioneel kan je nu neks. Pak een ptjien meid en een blackcat en ga samen wat leuks doen. Je maakt alleen maar een domme gans van jezelf.


  Maak melding
 4. Moene je bent zelf een oplichter.

  Je hebt mensen beloofd en geld genomen om voor de mensen optekomen inverband met de zaak roep die de gelden van de mensen heeft verduidsterd je weet bliksems goed ,,, de nierbanker roep ….

  Zonder steun van het volk was jij nooit in het parlement gekomen om de belangen te behartigen van de gedupeerden..
  Nu praat je nooit meer over deze mensen die jou daar hebben gezet..


  Maak melding
 5. Ik heb een vraag aan Kenneth Moenne:
  Kan hij mij bewijzen dat de 15 slachtoffers van de 8 decembermoorden een eerlijk proces hebben gekregen?
  Zo ja, welke bewijzen kan hij opnoemen?
  Zo niet, dan raad ik de heer Moenne aan om zijn bewering dat D.D. Bouterse cs. geen eerlijk proces zullen krijgen, in te trekken.
  I rest my case!


  Maak melding
 6. In Su. is bekend dat de rechtelijke macht al te vaak gelinieerd is aan de zittende regering….psssssst…niks zeggen…ook niet verder vertellen.


  Maak melding
 7. Moenne is een gekke meeloper van zijn moorddadige criminele baas.

  Laat het recht zijn beloop hebben. Bouta had geen referendum nodig om zijn moorden uit te voeren.


  Maak melding
 8. Moenne, sinds jij zo’n grote mond heb en zoveel voorstellen. Waarom stel jij dan niet voor dat bouta in de VS wordt berecht. Zodat hij jouw buitenvrouw kan worden wanneer hij/zij terug komt.
  Heb jij intussen niet gemerkt dat jij de enige ben die constant spijkers op laag water zoekt.
  Ik wil niet naast jouw wonen wanneer bouta bij jouw “op bezoek” is. (zou niet kunnen slapen van al dat lawaai)


  Maak melding
 9. Ik snap niet waarom de NDP zo een issue maakt van de rechtszitting en zich gedraagd als een kat in het nauw. waar zijn jullie bang voor als Desi clean is. en als ie niet clean is is het toch normaal dat hij dan berecht wordt.
  Nu wordt het een politiek kwestie van gemaakt maar Desie en NDP weten dat het de Front regering geen mallemoer uitmaakt of Desi berecht wordt of niet. Als het aan de Front lag was er nooit een rechtszaak van gekomen alle nabestaanden ten spijt. Desie heeft toch om een rechtszaak gevraagd, waar lult de NDP dan nou over, puntje bij paaltje moet het kostte wat kost niet meer doorgaan. had ie maar zelf in 2001 gelijk om Amnestie moeten vragen.
  jullie proberen je huid te verdedigen maar doen dat op een belachelijke en kinderachtige wijze.


  Maak melding
 10. Of het proces al dan niet eerlijk of oneerlijk zal zijn moet nog blijken.

  Feit is dat de mensen die toendertijd in december vermoord werden, vast en zeker geen eerlijk strafproces hebben gekregen.


  Maak melding
 11. “Volgens Moenné gaat het om meer dan een juridische aangelegenheid. Er spelen ook politieke en maatschappelijke aspecten mee.”

  Misschien kan de heer Moenné deze aspecten eens nader toelichten?

  Zelf blijf IK – en velen met mij – stilstaan bij het leed dat is geschiedt en na zo veel jaren nog steeds niet is bestraft. Pas Daarna is er een toekomst – eerder niet. Recht praten wat krom is, is een kwalijke zaak! Bent u daar misschien mee bezig meneer Moenné?


  Maak melding
 12. Onze wijn is mogelijk zuur of vies van smaak, maar vergeet vooral niet dat het onze wijn is.

  Laten wij de schade en schande gezamenlijk dragen opdat wij wijs worden en bovenal de republiek Suriname erbij welvaart.

  Geef dit land niet over, wij zijn nog niet allen dood. Kerf uit je wonden de etter en VECHT!

  Als het water ons niet op één grote hoop drijft, redden wij het nooit meer.


  Maak melding
 13. Hadden die mensen in 1982 ook maar liever een eerlijk proces gehad.

  Als je iets in het verleden hebt gedaan moet je de verantwoordelijkheid op je nemen. Wees man genoeg en probeer het niet te ontlopen middels amnestie.


  Maak melding
 14. aan meneer moenne wil ik vragen waarom zijn voorzitter niet een voklsuitspraak heeft gevraag voor hij die mensen heeft laten vermoorden ,nu willen ze gebruik of mibruik van hun recht dat een demecratie jou geeft , het was zijn voorzitter die al die rechten met zijn militaire poot heeft betreden ik vind moenne een ezel hij wil jantje de voorste spelen laat het recht zijn gang gaan en word hij schuldig bevonden of vrijgesproken het zij zo maar jullie zijn nu al in paniek dat vind ik heel vreemd , bouterse is de man met de grooste bek geweest hij heeft toch bewijzen nou . het zelfde vuurwerk had hij toen voor nederland nu mag hij niet naar het buiteland dat is de eerste straf voor hem komt nog meer


  Maak melding
 15. Een ieder in de jaren ’80. wist dat er met vuur gespeeld werd….dus kunt begrijpen met vuur spelen blijft gevaarlijk spel.

  Daarom amnestie.

  Niemand moet hier aankomen, en na 24/25 jaar wordt het nattevingerwerk.

  En met al dit soort rotzooi zet men Su jaren achter, men kan door rotzooi niet vooruit denken.

  Men is constant bezig met ’82 en nog erbij anno 2007.
  Kijk naar de zittende regering van de ene rotzooi de andere in, en brullen als gekken waar never nooit iets uit de bus komt, jawel giften in ontvangst nemen.


  Maak melding
 16. NDP is een volkspartij die ras noch geloof kent hun ideologie spreekt me aan wat ik me niet kan voorstellen waarom Moenne weer de heer Moenne volgt een voorbeeld van Jenny Simmons zij heeft een afwachtende houding genomen omdat ie weet dat we leven in een rechtstaat en dat t zinvol is dat t proces in alle rust kan plaats vinden Moenne probeer geen witte voetjes te maken bij Bouterse hij zegt altijd al komen de Grieken met geschenken vertrouwt ze niet je maakt de partij ongeloofwaardig.We hebben over Bouterse en 8 december hij had de leiding maar we vergeten een stukje van t puzzel de adviseurs van hem in de jaren 80 hopelijk dat alles boven water komt tijdens t proces die merendeel lijkt op een nachte kaars lijkt want Somo heeft nu de troef in handen


  Maak melding
 17. De meeste posters zien Bouterse het liefst achter slot en grendel. Goed, stel dat dit zover komt, en wat dan …… ?
  Zijn jullie niet geinteresseerd in het hoe, wat, waar en waarom mbt deze kwestie ?

  Ik had liever geweten wat er allemaal exact op die bewuste dag heeft plaatsgevonden, maar ook zou de rol van deze 15 mensen voor dat deze waren omgebracht moeten worden onderzocht.

  Suriname noemt zich een rechtstaat maar als je bepaalde rechtzaken of jurisprudentie tegen het licht houdt, dan krijg je enorme twijfels of de rechters in Suriname wel onafhankelijk en eerlijk zijn.


  Maak melding
 18. Look who,s talking,de grootste ezel,@@ DU,
  die maar steeds onzin met z,n poot schrijft.
  Haat zaaier,Coca snuifer.jij kan moenne niet met jou zelf vergelijken,ik weet zeker dat moenne bezittingen heeft,sa ju habby,geen moer.laat alles z,n beloop hebben.

  Akuba


  Maak melding
 19. ik vergat nog wat aan te halen,jullie allen reageren maarop moenne,waarom reageren jullie niet op de NPSERS, die ciriel Daal gebruikt hebben om het vuilwerk voor ze te doen
  hij is nu dood derest zit in het parlement hun zakken te vullen.en zitten maar politiek
  .te bedrijven zie daar de over stromingen alles heeft zijn betekenis,dit is niet alles moro de.
  Akuba


  Maak melding
 20. Prik nr.14. als zij stiekem handgranaten toe gestopt kregen…moeten zij en jij niet rekenen op een eerlijk proces.
  Het is toen uitgelopen naar een ordinair gevecht..psst stil blijven… time will tell.

  Joe sabi srananmang lobie a fitie…stree di foe stree…dan maar..een ieder weet dat.

  Het blijft een rot gedoe anno 2007…laten wij het maar beslechten uw wordt ook uitgenodigd.


  Maak melding
 21. Een dief Somo gaat natuurijk een Moordenaar Bouta steunen.

  Als het mogelijk was zou Somohar paye Surname verkopen en Bota als Sadam Regeren

  Kijk hoeveel percelen op de naam van die Foerman Curapta Paye staat

  Suriname gaat nooit verbeterd worden maar verkracht worden door dit soort mensem

  Lafoemang


  Maak melding
 22. @ derijker en akuba , derijker alls jij weet hoeveel jaren die zogenaame revo van bouterse suriname achteruit heeft gezet dan zeg jij dit niet alles wat nu fout gaat in suriname is de schuld van militairen die met de wapen een land regeren en hun wil aan iedereen opleggen terwijl het volk in de rij stond voor de eerste levens behoefte reden de militairen in dure auto rond reden daar moeten jullie het over hebben .en nu aan akuba ik mag wel een ezel zijn en geen bezittingen hebben maar alles wat ik tot nu toe heb is met keiharde werken verdient en eerlijk niet tekoste van de arme bevolking en van de surinaamse balasting dienst die mislukte belasting amtenaar moenne, maar zo zie hoe surinamers zijn de gene die he volk openlijk misleid bedriegt alla bouterse daar hebben jullie waardering voor ,wat heb jij akuba ????


  Maak melding
 23. hahhha achteraf moet ik wel lachen om jou akuba jij noem mij een ezel ,ik zelf zal jou nooit een ezel noemen maar moenne wel omdat hij de minst slimme binnen de partij is en de grooste mond heeft democratie en rechtgang terwijl jij akuba en moenne weten hoe de voorzitter van de ndp met die twee dingens omging democratie en rechstaat en alls jij akuba en moenne de kant van de grooste mensen rechten schender van suriname kiest is mijn vraag wie is dan die ezel mie boi


  Maak melding
 24. @ DU tuurlijk ben jij een ezel,

  Wat weet jij,geen moer maarop anderen fitten

  het is een schande hoe zie jij eruit en hoe ziet moenne eruit als je een gezond verstand heb gebruik het even coca snuifer.,er zitten alleen maar capabelle mensen in de NDP die jij nog je guru kunnen evennaren, wat weten jullie alleen maar bigi boto,kracht termen roepen naar anderen.Geen opbouw voor Suriname,moenne wil dat omdat hij weet wat er kan gebeuren als jij en derest Bouterse achter slot en grendel willen zettten jou partij heeft Daal gebruikt en de anderen om het vuilwerk te doen Daal is dood zij in leven. Wees gerust mi boy sany e kuku gon na doro.
  die regen is een wijsvinger voor jou en de rest.

  Akuba.


  Maak melding
 25. Als ik de rij stond Had ik tenminste vreten op tafel wat heeft het volk nu,drugs en armoede op tafel,kom maar kijken wat ik allemaal heb bereik, wat heb jij bereik in de vuilnisbakken misschien, ik weet dat ik tenminste kan ondernemen jij nou.met je achterlijke gelul.
  @ staartje DU.

  Akuba


  Maak melding
 26. Hoeveel lieden zijn in de loop der jaren door de hoofdverdachte al als loopjongen/meisje gebruikt? Hoeveel lieden heeft de hoofdverdachte al op sluwe wijze van zich afgeschud? Weet u dat? Ik weet het ook niet! Maar Dhr Moenné moet er niet van opkijken als hij niet de 1e is en hij zal zeker niet de laatste blijken. Hij komt zichzelf wel een keer tegen.
  Misschien kunnen de mensen die op dit forum schrijven of van dit forum lezen proberen om zich een voorstelling te maken(neem er dan ook ECHT de tijd voor), hoe het voelt te weten dat je opa, vader, man, zoon of broer is mee genomen, gemarteld, zonder enige vorm van proces laag- en lafhartig is vermoord en na tig jaar na dato er geen gerechtigheid is geschied Vraag u dan of hoe men durft te steggelen over amnestie. Amnestie is voor iemand die al schuldig is bevonden! Denk daaraan wanneer u om “amnestie” roept. U heeft de verdachten dus al zelf veroordeeld!
  Wat voor misdaad deze mensen ook gepleegd zouden kunnen hebben hun dood was onrechtmatig en dat eist om een justitiële rechtzetting.
  Ook voor de nabestaanden van de 8 decembermoorden is het pijnlijk dat ze na zoveel jaren moeten wachten om dit boek te kunnen sluiten. Vraag u daadwerkelijk af hoe u zich als nabestaande zou voelen wanneer er iemand uit alle macht zou proberen de verdachten – met name in hoofdzaak de hoofdverdachte – de hand boven het hoofd te houden duidelijk en alleen omdat hij denkt er beter van te kunnen worden.


  Maak melding
 27. De CIA heeft Bouterse al meerdere keren getracht op te pakken en weg te werken. Dat is keer op keer mislukt.

  Denkt u nu echt dat Bouterse in Suriname arresteerbaar is?

  Ik ben trots op Bouterse! Een ieder die in hem een vijand ziet, is de grootste vijand van Republiek Suriname!


  Maak melding
 28. Du.. maar no joe e doe(du) dong.(NR.24.)

  Kijk als een land geboycot wordt wat betekend dat, wat kan jij verwachten… vertel mij, kom en begin dit in je bovenkamer te knopen.(b.v.zie Cuba zie Haitie.

  Jij bent gewoon blind en weet niks, niks, gewoon lopen zeiken als een geestelijke gestoorde.

  Kijk goed naar de wereld dan mag jij terug komen…domoor.

  Takru du.(a-no-sabie)


  Maak melding
 29. @ hellen ik hoop dat mensen op deze site jou reaktie lezen mensen die dingens roepen waar ze geen weet van hebben , jij heb het keurig verwoord hellen. mensen die bouterse met castro vergelijken en de doden op schiphol ook erbij halen en mensen die beweren dat CIA bouterse niet te pakken kan krijgen tegen jullie wil ik zeggen overschat bouterse niet , weten jullie waarom nederland de ontwikelingshulp heeft stop gezet ,en waarom die zogenaamde leider van jullie word geboycot, nou voor de gene die het niet weten na de december moorden heeft iedereen zijn handen van bouterse afgetrokken toen is hij i hande gevallen de drugs mafia en een regering die zijn land met drugs geld wil ontwikkilen lukt nooit en zie suriname vandaag het drugs probleen rijst de pan uit dit hebben we allemaal te danken aan het (goede) VOORBEELD van jullie leider.soms hoop ik dat bouterse aan de macht komt dan wil ik deze mensen die voorstander van hem zij horen piepen . maar troost je de tijd van deze machts dronken bouterse komt te einde . niemandt staat boven de wet en ik ben een democraat waar iedereen zijn mening mag hebben al ben ik niet met jou eens geeft me het recht niet om jou te vermoorden de laaste regels zijn voor akuba leven de democratie mie boi


  Maak melding
 30. No 28 stel die vraag aan vene

  waarom 8 december ,82 en brunswijk zijn ontstaan,die vraag over 1980 kan vene
  ook beantwoorden.De voorgaande president
  die leeft niet meer,vraag aan vene waarom de weduwe van de overleden president niets te maken met ze wil hebben.vraag aan vene waarom de dochter van
  jopie nu wijlen ze de rug heeft toegekeerd.

  ik herhaal de nabestaande van de vermoorde
  militaire wachten ook op antwoord van vene

  Akuba


  Maak melding
 31. De vraag is, waarom bij Bouta wel en brunswijk niet een straff process????Brunsi is een grotere crimineel en zijn gevolg vernietigsd alleen. Van hem hebben ze geleerd datj e met geweld rijk kan worden en macht kan krijgen.Hang ze beide


  Maak melding
 32. @DU goed dat het je duidelijk is dat

  Bouta nooit door CIA opgepakt kan worden.
  ik denk dat jij eerder zal piepen

  leve de democratie @DU en geen Leven democratie. Moet ik je dat ook leren.
  ik heb het gevoel met wie ik het te doen heb,

  Akuba


  Maak melding
 33. @ akuba jou laaste reaktie zeg veel over jou zelf , wat jij prebeer te doen is wat krom is recht probeer te praten dat soort mensen noem ik demagoog , jij haal dingense erbij die niets maar dan ook niets met de december slachting te maken hebben , laat pengel met rust mie boi , waarom brunswijk is onstaan omdat velen van ons te laf waren om het opteneme tegen dictator bouterse want je kan zeggen wat jij wil over brunswijk maar dank zijn hem is bouterse in zijn mandtje teruggekeert of beter gezeg zijn hokje, ik ben geen voorstander van mensen alls brunswijk in de politiek maar het zij zo .dus akuba lees de geschidenis van suriname goed ten tijden van jou revo dan zul jij zien dat die man die jij vereert de grooste schurk is die in suriname rond loop ,nog iets mie boi AKUBA JIJ hoort de klokken luiden de rest mag jij zelf invullen het gaat jou goed .


  Maak melding
 34. hahahhha sadam had grotere leger dan bouterse meer geld en waar is hij nu die vriend van bouterse bischop van grenada , bouterse was toen aan de beurt daarom heeft eiere voor voor zijn geld gekozen en rustig is geworden als
  hij een vinger aan iemand daar uisteekt zal je zien wat er gaat gebeuren en alls die amerikanen kome ben ik benieuwd als jij akuba ook ga helpen op bouterse te verdedigen , als jij zeg dat cia hem niet kan pakken dan ben jij echt achterlijk meneer , laat bouterse een poot buiten suriname zetten dan wil ik die bigie mofo van jou en de aanhang zien , nog iets als vooroordeeld word dan wil ik zien of hij weigert de bak in te gaan zijn zoon zit ook een straf van 6jaren uit wie had dat gedacht waarom haalt hij dino niet uit de gavangenis ji nu akuba


  Maak melding
 35. Desi is niet de grootste moordenaar ter wereld dus er moet wel wat gerelativeerd worden.

  Kijk gewoon naar NL daar kun na een tiental moorden gewoon weer minister worden, geen probleem,


  Maak melding
 36. Ik heb te doen met je @du,ik pak je op allerei manieren in,wat doe jij,je haalt oude koeien
  uit de sloot. Bouta is een verstandig mens om zijn uit de gevangenis te halen kijk goed naar het woord gevangenis en Eieren.

  ik geef je tenminste wat onderwijs,steun
  trekker, ik geniet,niet van mijn belasting geld wat ik jaren voor jou heb moeten storten,Schelpen trapper.

  Akuba


  Maak melding
 37. O,ja dit nog de Revo heeft jou ook te vreten gegeven,

  ik weet wat jou dwaars zit die coca die jij niet meer kan snuifen,ga slapen dat doe je al de hele dag en loeren wat anderen neer pennen.vuilnisbak.

  Akuba.


  Maak melding
 38. du. kosten wat het kost, jij blijft een domoor, Saddam enz. enz. nu moet jij gaan begrijpen wie de echte moordernaars..zijn.


  Maak melding
 39. hahhaaha ik woon 28 jaren hier nederland nooit een dag uitkering gahad mie boi altijd gewerkt .maar gaat niet om mij of om de schrijf fouten ik heb nooit beweert dat ik hooggeschoold ben en als jij dat ben klasse we zijn niet allemaal uit de zelfde hout gesneden maar als jij een goed geschoolde ben omdat je me verbetert mijn dank daarvoor, als iemand mijn reaktie beantwoord met woede en argumenten die helemaal niets met het gebeuren in suriname, dat zeg meer over jou dan mij, ik was in de beginnen wel voorstander van een verandering in suriname zo velen met mij omdat de staatsgreep een hoop gaf aan de surinamers dat wat zou gaan veranderen maar macht is iets heel gevaarlijk vooral als een persoon de macht in handen heeft zie het verleden zuidamerikaanse landen afrikaanse ,ik zal jou helpen ik ben antie drugs mie boi maar jij ben voorstander van een dictator ik niet dus wat dat betref vershillen wij van mening , ik raad jou aan om de reaktie van hellen te lezen zonder schrijf fouten keurig gezeg misschien kan jij daar wat uit leren , niet iedereen heeft de waarheid in pakt maar jou kop in de zand steken is ook geen oplossing , en de revo heeft mij nooit te eten gegeven ik moest juist mensen steunen dankzij jou revo, suriname is altijd onschuldig vrije vredelievend natie geweest de revo heeft dat alles te niet gedaan de revo heeft het moraal van ons volk verkwanselt kijk maar wat schok de 8 december in suriname teweeg heet gebracht .maar ik blijf een surinamer blijf van mijn land houden maar wel replubliek democraat , geen plaats voor een wrede koelbloedige monster die iedereen die HIJ VAN VERDENKT AAN ZIJN MACHT KWAM DOOD IN DEZE WERELD IS ER GEEN PLAATS MEER VOOR MENSEN ALS BOUTERSE ZIJN DAGEN ZIJN GETELD DAN KUNNEN DE NABESTAANDEN OOK MET RUST HEN VERDERE LEVEN VOORTZETTEN , OKE TANG BOENG MIE BOI AKUBA


  Maak melding
 40. Kondreman als Akuba maken mijn hart helemaal warm van nationalisme!

  Laat ze maar Akuba! Ze zullen het toch nooit leren en in hun ogen zal Desi Bouterse altijd de boeman zijn.

  De rede dat de VS Iran niet binnenvalt, is dat Ahmadinejjad grote vrienden is met Hugo Chavez. Als ze Iran binnenvallen, dan krijgt de VS met Hugo en zijn matties te maken en dat kunnen ze zich op dit moment niet veroorloven. En naar het schijnt, zullen ze voorlopig hun handen vol hebben aan Afghanistan en Irak.

  Desi en Hugo zijn stanko’s… Denk je nu echt dat de CIA zal moven om hem weg te halen?

  Dat hebben ze geprobeerd in 2002 met Hugo, maar ze kwamen van een koude kermis thuis. Tijdens deze coup zijn er 70 mensen vermoord.

  Gelukkig was het leger loyaal aan Hugo Chavez en heeft hem weer terug weten te halen.

  Ik verwacht een zelfde scenario als men het in hun domme hoofd haalt om Bouterse te komen halen!

  Als men te bang is om Bouterse de dagvaarding persoonlijk af te geven, dan wil ik nog zien wie hem gaat arresteren…

  Hij heeft in 1987 de democratie teruggegeven aan het volk van Suriname… en zo wordt hij bedankt… met een rechtzaak aan zijn broek.

  En Venetiaan en Sardjoe wordt het presidentschap gegeven. Een koppel wiens politieke partijen de ondergang van Suriname heeft betekent.

  Maar het volk heeft nog niet gesproken. Er wordt hoogstwaarschijnlijk een referendum gehouden en dan kunnen we zien hoe de Surinaamse volk hier tegen aan kijkt!


  Maak melding
 41. Dino gaat elk weekend (met zijn bodyguards) naar het binnenland om zijn zaakjes te regelen. Er landen vliegtuigjes met waspoeder… Hij mag alleen niet in Pa’bo komen. Ga navragen bij de regering…


  Maak melding
 42. Mag ik erop wijzen dat:
  het de nabestaanden zijn van de slachtoffers van de wrede december moorden die om dit komende proces gevraagd hebben;
  de nabestaanden OOK tot HET VOLK van Suriname behoren;
  HET VOLK dus al gesproken heeft;
  het wachten nu slechts kan zijn op een uitspraak van de rechtbank en niet een tussentijds verkrampt bedacht referendum om schuldigen hun gerechte straf te laten ontlopen;
  inmenging tussentijds van welke aard dan ook door de politiek het beeld over Suriname internationaal alleen maar een duw in negatieve richting geeft;
  Surinamers wereldwijd een vredelievend volk werd genoemd tot de 8 december slachting;
  deze schaduw alleen zal verdwijnen als er niet van uit allerlei politiek gekronkel getracht wordt het recht te verkrachten puur uit eigen gewin.


  Maak melding
 43. Akuba,

  Ik denk dat ze jou beter aan een varken kunnen vastmaken en boven mekka dumpen ben je gelijk van het gespuis af.

  Slagerij Bolle


  Maak melding
 44. Ik denk dat jij geschikt bent voor mekka,

  Ghana daar lijden ze toch aan honger heb je soms je naam verandert,jou blijf ik in- pakken je gaat niet met mij kunnen hersenloose schaap.

  Slagerbolle het tref je !!!1 he coca snuifer

  Akuba


  Maak melding
 45. Akuba als ik jou nederlandse taal mag volgen krijg ik het idee dat je aan het hallucineren ben. Gezien de schade die je hebt opgelopen met het insnuiven van witboi.
  By the way het is snuiver en geen snuifer.
  Ben je al gedropt in mekka met je metgezel?


  Maak melding
 46. HELEN,
  Ik Sta helemaal achter jouw denkwijze/reacties BRAVO !!!
  Al de kontenlikkers van Bouterse zouden zich moeten schamen om de GROOTSTE MASSAMOORDENAAR die ons geliefde land ooit gekend heeft te verdedigen !!!Heeft hij niet toegegeven de verantwoording te dragen?? Een doorsnee burger die iemand van het leven beroofd wordt ook gewoon veroordeeld waarom zoveel ophef over het komende strafproces???Wie is Bouterse dat hij als DE SLACHTER VAN SURINAME zijn straf moet ontlopen?? Mij gaat het meer om de strafmaat…….. mogen wij ;nabestaanden /welwillende bugers zelf het vonnis voltrekken of moeten wij meneer Bouterse zijn evt verblijf in een luxieus beveiligde strafinrichting gaan bekostigen??Ik maak me zorgen over de Bouterse aanhang want ze spuien alle nonsens die hun GROTE LEIDER van hun verlangt !!!!!!!!!!!Ik kijk uit naar de dag waarop ik tot genoegen zal vernemen dat DESI BOUTERSE op wrede wijze aan zijn eind is gekomen na een pijnelijke doodstrijd (bijgestaan door zijn haleluja geestelijke die geen haar beter is)!!!
  Ik kijk uit naar de dag dat de 8 decembermoorden gewroken zullen worden maar ook al de andere moorden die onder regie van Bouterse hebben plaats gevonden
  “WACHT EVEN WEEST GERUST ALLES KOMT TERRECHT”


  Maak melding
 47. Voor iedereen die vindt dat voorgaande kabinetten incl. dat van de heer Wijdenbosch het zo goed deden, volgt hieronder een citaat uit de website van De Surinaamse Bank.

  “Reden van de val van de Surinaamse munt was heel duidelijk, de gebeurtenissen die wij gehad hebben in het jaar 1982. Aanvankelijk was beloofd dat in dat jaar een her-democratisering zou plaatsvinden, een terugkeer naar burgerlijk bestuur. Beloofd was: verkiezingen in oktober 1982. Er was gewerkt aan een nieuwe grondwet en het ontwerp daarvan was verspreid door de toenmalige president, Henk Chin A Sen.
  Het liep allemaal anders af, heel verkeerd. In plaats van verkiezingen in oktober kwamen de moord partijen van december 1982. Gevolg: de deuren vielen dicht”

  M.a.w. het land was in een economische malaise gestort waar het nog steeds uit probeert te krabbelen. De statistieken spreken voor zich.

  En wie het hele stuk wil lezen kijk op:
  http://www.cbvs.sr/dutch/dollar-lezing-1.htm


  Maak melding
 48. nr 45. Helen.. tap a torie..als de familie’s slim waren hadden zij de staat om schadeloos stelling gevraagd.(miljoenen).

  Wat heb jij aan een proces dat gewoon de waarheid daadwerkelijk nooit aan het licht kan brengen, een ieder heeft haast een ander verhaal(vertelling)…en ik weet iets de mens kan liegen en behoorlijk ook.

  Wie is dan betrouwbaar, de mens of de rechter(ook mens).
  Daarnaast hebben wij een feit…maar de omstandigheden hoe waren die voor beide partijen dat moment.(zoek de waarheid nooit in deze situatie, maar vraag hoe heeft het zo ver kunnen komen)


  Maak melding
 49. Mensen,

  Door je reactie neer te bonken veranderd er toch niks daaaaar in Su…

  Hou het onderling lekker gezellig… dan zitten stomen waarom er nog steeds niks gebeurd in Su…

  laat dat lekker aan de regering over!


  Maak melding
 50. nr.44 R.de.A..Volgens mij heb jij geen verantwoordelijkheids gevoel nog besef.

  Met zulke uitspraken zijn mensen als jouw maar naar, een ding opzoek..KATIBO…KATIBO…jij moet een behoorlijke domoor zijn…smeerlap idioot.. bah…vies. dat jij bent….za-ka-za-ka.


  Maak melding
 51. Nr. Akuba… laten wij eerlijk zijn ..wat heeft Ghana met het hele gebeuren te maken…let op ! ga niet dom doen hoor.
  anders woh-o fasie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES