zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNabestaanden in Suriname blijven bij strafproces

Nabestaanden in Suriname blijven bij strafproces

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 apr – Er is geen andere mogelijkheid dan doorvoering van het strafproces rond de Decembermoorden. Dit zeggen nabestaanden van de vijftien burgers die geëxecuteerd zijn op 8 december 1982. Dat Bouterse’s NDP de politiek thans tracht aan te spreken, is zuiver accentverlegging. De politiek heeft met het strafproces niets te maken.

Dat de moorden nu vervolgd worden is niet aan de politiek te danken of te wijten. “Het proces van de 8 Decembermoorden is absoluut geen politiek, maar een puur strafrechterlijk proces. Het proces is niet geïnitieerd, noch gestuit voor verjaring door de Surinaamse regering of de politiek”, zegt nabestaande Sunil Oemrawsingh tegenover de Ware Tijd. Ook het OM heeft het laten afweten.

Het zijn de nabestaanden die in 2000 om stuiting hebben gevraagd van de verjaring. Als er dus aanspraak is op keuzes, dan zou die gezocht moeten worden bij de nabestaanden. “Wij eisen dat gerechtigheid plaatsvindt”, aldus Oemrawsingh. De overheidssteun aan het proces is alleen maar correct te noemen. “Als men dat kwalificeert als politieke bemoeienis dan is dat een gedrocht.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Het is heel duidelijk verwoord,
  Een normale strafproces zoals voor iedereen.
  Als je een pak suiker in de winkel steelt is de kans groot dat je voor en paar dagen in de cel beland.
  Wat in 82 gebeurd is, is nooit goed te noemen.
  Een proces moet komen.
  Je kan mensen niet als honden afmaken en ook nog zeggen dat je niet aanwezig was.

  Alleen een scheidzak kan zoiets verklaren.
  Er zullen nog foto’s vertoond worden over de aanwezigheid en van de vermoorde mensen die daar buiten in hun bloed lagen.
  We zullen zien hoe zijn aanwezigheid wordt getoond.
  Stuisvogelpolitiek.
  Er zijn noch mensen uit zijn eigen kring die tegen hem zullen verklaren.
  Er zijn nog sommigen die opo het laatst toch eerlijk willen toegeven wat er toendertijd is gebeurd.

  God molen draait langzaam maar zeker.
  barca


  Maak melding
 2. Harmonie is de bron van de al-openbaring, zij is de oorzaak van al het bestaande en zij is de brug tussen God en mens.
  Alle zogenaamde catastrofen zoals hongersnood, epidemieën, orkaan, stormvloed, overstromingen, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, oorlogen en revoluties dienen – hoe verschrikkelijk de mens ze ook vindt – in werkelijkheid de instandhouding van de universele harmonie.

  Uit India komt het volgende verhaal:
  In een bepaalde landstreek heerste eens een enorme droogte, daarom kwamen de mensen voor de tempel van hun God bij elkaar en smeekten om regen. Maar een stem uit het Onzichtbare zei: “Mensen, weet dat alles wat wij doen een bepaalde bedoeling heeft. Jullie hebben het recht niet om je met onze arbeid te bemoeien.”
  Maar de mensen bleven smeken, steeds indringender. Toen kwam er weer een antwoord: “Jullie gebeden, jullie vasten en jullie offeranden hebben bewerkstelligd dat wij jullie dit jaar zo veel regen zullen sturen als jullie wensen.”
  De mensen keerden jubelend terug naar huis, bewerkten hun akkers, zaaiden het zaad en vroegen om regen. En toen ze dachten dat er genoeg regen was gevallen vroegen zij God om de regen te laten ophouden
  De oogst was groot en iedereen was erg blij. Nog nooit was er zoveel graan gegroeid.
  Maar nadat het graan geoogst was stierven allen die van het koren aten. Ontredderd kwamen zij die in leven bleven bij elkaar voor de tempel en riepen tot God: “Waarom slaat u ons nu met uw toorn nadat u ons zo genadig bent geweest?”
  En God zei: “Het is niet onze toorn maar het is jullie verblindheid, want het is dwaas om zich met onze arbeid te bemoeien en zich in ons werk te mengen. Soms sturen wij droogte, soms overstroming zodat een deel van jullie oogst vernietigd wordt. Wat wij doen heeft een diepe bedoeling, want op deze wijze wordt ook al dat vernietigd wat onheilzaam en vergiftigd is en in het geheel der dingen geen plaats kan hebben en dit alles voor jullie eigen bestwil.”

  De mensen wierpen zich ter aarde en riepen: “Nooit meer zullen wij ons mengen in de aangelegenheden van het Heelal, want onze kennis is gering en U alleen weet wat voor ons het beste is.”


  Maak melding
 3. Ik zou zeggen sluit Daisy met al zijn tienduizenden aanhangers op, dan is het land Suriname van al dat jarenlange gezeik af.

  De kans is dan wel groot dat tzt hier Nelson Mandilla toestanden ontstaan.

  It is no use to carry coal to New Casle.


  Maak melding
 4. abiasa zijn we ook niet vergeten, dus laat men beginnen met honger te stillen van kinderen die smorgens met lege maag naar school gaan.

  rob


  Maak melding
 5. @rob vraag bouterse laat hij het gestolen geld uit de surinaamse bank aan de armen geven en koetie die lekker in het buitenland leeft met het gestolend geld dat toebehoord aan de armen laat bouterse zij salaris wat hij verdiend maar geen moer doet waarom staat hij dat niet af aan de armen waarom heeft hij zeveel geld gestopt aan militiare matrieel helikopters noem maar op om aan de macht te blijven terwijl het volk in de rij moest staan voor zijn eerste levens behoeften en wachten op paketten uit het buitenland dit wou ik even kwijt aan die idieoten die bouterse stunen , en ik hoor ze zeggen bouterse oppo ding ai hij stooit zand in jullie ogen


  Maak melding
 6. nr. 6. Afro ga je kop kaal scheren en pomp de hersens eruit..jij bent niks anders dan een belediging voor zwart zijn.

  Saddam weg oorlog blijft…domoor.


  Maak melding
 7. de gedachte achter deze wet is verantwoordelijk voor het ongestraft laten gaan van de veroorzakers van onze kunu namelijk corruptie.
  wie het volk bestolen heeft is een moet terug betalen.


  Maak melding
 8. Het strafproces decembermoorden moet gewoon voortgang vinden.We kunnen geen straffeloosheid tolereren in Suriname.Het moet geen Wildwest worden.Criminelen moeten achter slot anders kunnen we daar de tent sluiten.Openbaar ministerie, justitie, rechters en politie naar huis.Enerzijds schreeuwen we van berovingen, moorden en drugscriminaliteit en anderzijds willen we amnestie verlenen.Bouta zijn zoon zit in Santo Boma, zijn pleegzoon , zijn zwager en nog meer.Moeten allen vrij ?Moeten we Boma sluiten ?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES