woensdag, november 29, 2023
HomeOnderwerpenEconomieWWF tegen hotel op Surinaams schildpaddenstrand

WWF tegen hotel op Surinaams schildpaddenstrand

-

PARAMARIBO, 5 apr – Het Wereld Natuurfonds, WWF, is niet bepaald ingenomen met plannen voor de bouw van een hotel op het zeeschildpaddenstrand Matapica. Dit zegt woordvoerder Jerrel Pinas van WWF-Suriname. De risico’s zijn te groot voor de zeeschildpaddenpopulatie die er jaarlijks nesten.

Bij de plannen van particulieren om een hotel van wereldklasse op het Matapicastrand neer te zetten, moet de regering zich bij de beoordeling niet laten leiden door schijnbare economische winst, zegt Pinas tegenover de Ware Tijd. Het toerisme zelf zal danig te lijden krijgen als het strand eenmaal is verpest en een gebied van internationale waarde teloor is gegaan.

Matapica behoort tot de laatste legstranden van de zeeschildpad. Minister Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeleid heeft zegt dat investeerders interesse hebben voor bepaalde natuurreservaten. Volgens Pinas moet bij het opzetten van logeergelegenheden in natuurreservaten rekening gehouden worden met de speciale behoeften van de beschermde diersoort, zoals rust en hygiëne.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

7 REACTIES
 1. Uitstekend dat het WWF Guianas stelling neemt tegen de plannen voor een hotel in Matapica. Volgens het WWF Guianas moet de overheid zich niet laten leiden door ‘schijnbare’ economische winst. Dit kan sterker/krachtiger door Pinas geformuleerd worden: het gaat natuurlijk om economische winst, maar dat mag en kan niet ten koste gaan van een populatie bedreigde zeeschildpadden. Die dieren zitten niet te wachten op vermeende eco-toeristen die hun blikjes, PET-flessen en ander afval veelal gewoon van zich af werpen.
  Meer Surinaams milieubeleid-nieuws en het volledige artikel en een eerder artikel over de eco-toerisme-plannen:
  http://sranan-news.blogspot.com


  Maak melding

 2. xxx doe niet of je het niet weet, welke bus heeft ooit of zal van Albina naar Matapica rijden. Ik was zelf van het Matapica gebied. Altijd achtergesteld plekje van Suriname, terwijl wij Javanen, hindustanen, creolen, vietnamezen en Chinezen goed met elkaar konden samenleven. Een boodschap aan de mensen die er een hotel willen bouwen, laat die plaats met rust, laat de doden met rust. (daar liggen ook begraafplaatsen van slaven) en de vele soorten vogels en dieren die er leven weg.

  Suleyman jawa


  Maak melding

 3. Hotel op het Matapicastrand?

  Heb ik iets gemist en is er opeens een goede weg of andersoortige verbinding daar naar toe?

  Is er weer iemand aan het dromen?

  WWF maak je niet druk er komt helemaal geen hotel. Net zomin als er een kernreactor komt.


  Maak melding

 4. Bouw die hotel maar ergens anders, laat de natuur zoals die daar is.

  In plaats dat ze iets voor de schildpadden doen, die strand is zo wat de enige plek op de aarde waar die beesten hun gang kunnen gaan.


  Maak melding

 5. hahaha een hotel op muskita matapika het strand dat ieder jaar veranderd weg spoeld en weer droog word als men echt zou nadenken dan bouw je een hotel op bakie dan leverd het ook nog wat op voor die mensen daar op bakie en aliance en omstreken maar economisch denkt deze regering niet vooral niet als je een grotezak geld voor ze neer legt dan kun je doen wat je wilt.
  jammer want er is zo veel mogelijk in su maar er gebeurd alleen niets
  het moet komen van particulieren en dien kijken alleen naar hun eigen belang .
  het geloof in eigen kunnen word daar mee ondermijnd en de bevolking is daar de dupe van erg jammer wand voor mij is Suriname nog steeds kondre numbro uno


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES