zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameGrond stuit Surinaamse commissie Mensenrechten

Grond stuit Surinaamse commissie Mensenrechten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 31 mrt – De Commissie Juridische Deskundigen Mensenrechten, CJDM, heeft zijn functie neergelegd vanwege geconstateerde belangenverstrengeling. Dit meldt de Ware Tijd. Directe aanleiding is de controversiële benoeming van twee juristen tot adviseur op het ministerie Regionale Ontwikkeling, RO.

Eén van de juristen, David Badilla, en Furges Mackay, echtegenoot van de andere, Rose Mackay-Kembel, hebben de staat aangeklaagd bij het Inter-Amerikaans Mensenrechtenhof. Dit is gedaan namens de stam der Saramaccaners, die het eigendomsrecht eisen op hun leefgebied. Volgens de commissie hebben de juristen nu alle gelegenheid om mee te kijken in de keuken van de staat.

Dit zou hen in staat kunnen stellen om een sterkere case op te bouwen. De commissie is in 2002 ingesteld door president Ronald Venetiaan voor onder andere adviezen bij nationale en internationale aanklachten tegen de staat. Er zijn nu zes aanklachten ingediend bij het Inter-Amerikaans Hof voor de Mensenrechten. Ook de hoogte van de vergoeding is een breekpunt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
 1. DE marrons denken dat suriname van hun is ze hebben al in het binnenland een stuk grond en komen ze ook nog in de stad een stuk grond beroven kanl ze allemaal nee opgeruimd staat netjes,nergens op deze wereld waar er negers zijn gaat het goed of oorlogen of diefstal en als dat niet genoeg is worden er mensen vermoord en verkracht opzouten met die negers ze zijn gewoon een vloek op deze aarde wat heeft venetiaan die baviaan al die tijd gedaan niets marrons kennen geen normen en waarden


  Maak melding
 2. DE INDIANEN zijn de oudste bewoners hoor je hun ooit klagen nee maar de negers kennen alleen maar hebzucht ga een keer hard werken voor je geld dan zal je ook nooit meer iemand lastig vallen


  Maak melding
 3. @Bakra, ik weet niet wie je bent maar ik denk dat je erg racistisch oordeelt over mensen die hun rechten als inwoners en bewerkers van het binnenland willen opeisen. De mensen van die Commissie echter zijn niet goed bezig en het is jammer dat ze die Marrons (wederom) gebruiken om hun 5 minutes of Fame te behalen. Maar Bakra als je een echte autochtone bakra bent die hier op deze site zulke dingen schrijft heb ik een advies: Ga eens wat meer lezen, minkukkel!!!


  Maak melding
 4. Indianen klagen nooit en zijn heel gelukkig wat ze al hebben. Waarom Suriname in stukjes delen. Goed, alle Sranangmang een hectare grond en ook voor alle Sranangmang die ook in het buitenland wonen. Nu tevreden!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES