Surinaamse bank ziet kans op meer renteverlaging

2

PARAMARIBO, 31 mrt – Er is alle kans op een verdere verlaging van kredietrentes. Dit zegt directeur Sigmund Proeve van DSB Bank. De economische situatie van het moment geeft alle reden voor optimisme. De trend van de afgelopen tijd, doorvoering van een stapsgewijze puntenverlaging, kan naar alle waarschijnlijkheid gerust worden voortgezet.

Dit is nog het best te staven met de gang van zaken sinds de laatste renteverlaging begin dit jaar. Volgens Proeve is het aantal kredietopnames sindsdien opmerkelijk gestegen. Het is allemaal tekenend voor het verbeterde macro-economisch klimaat van de laatste jaren. Zelf wil DSB Bank niets liever dan de eigen marktpositie behouden ten opzichte van de overige zeven commerciële banken.

DSB Bank heeft nu een marktaandeel van ongeveer zesendertig procent. Het afgelopen jaar zijn de baten toegenomen met ruim vijftien procent ten opzichte van 2005. De balans heeft voor het eerst de grens overschreden van één miljard Surinaamse dollar (ongeveer driehonderd en dertig miljoen euro). Het succes valt ook toe te schrijven aan professionaliteit en het toenemende vertrouwen van cliënten.


2 REACTIES

  1. een nieuwe bouterse adept heeft zich toegevoegd aan het koor van papegaaien. of is dit gewoon de nieuwe nick van Kabila alias roy de miranda.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.