Jointventure Surinam Airways-Insel Air in april

5

PARAMARIBO, 31 mrt – De jointventure tussen de SLM en de Curaçaose vliegmaatschappij Insel Air moet tegen midden april een feit zijn. Dit zegt Clyde Cairo, onderdirecteur Commerciële Zaken van de SLM. Gemikt wordt op 16 april. Alleen de raden van commissarissen van beide vliegmaatschappijen moeten nog goedkeuring hechten aan de concept-overeenkomst.

De samenwerking is zo goed als beklonken. Er is een drie-op-één-marktverdeling bepaald, waarbij de SLM drie keer per week tussen Paramaribo en Willemstad mag vliegen en Insel Air éénmaal per week. “De joint venture voorziet verder in het bestrijken van de bestemming Port of Spain”, zegt Cairo tegenover de Ware Tijd. Ook wordt de mogelijkheid geopend voor het aandoen van andere landen.

Gedacht wordt aan de Dominicaanse Republiek en Bonaire. Beide maatschappijen zullen hun eigen toestellen inzetten. Overwogen wordt ook om de jointventure uit te breiden met andere maatschappijen. Van onder meer Venezolaanse zijde wordt belangstelling getoond voor het opzetten van een netwerk in de Caribische regio. Er kan dan worden aangesloten op elkaars bestemmingen.


5 REACTIES

 1. Samenwerking vind ik prima als alle partijen daar voordeel aan hebben. In dit geval dus ook de belangrijkste in deze; De consument!!Als de SLM maar niet weer probeert de vliegtarieven hoog te houden. Ik vind het absurd dat ik voor een retourtje St. Maarten soms $800-$1000 moet neertellen om via via te vliegen. ( rechtreeks is het 2.5 uur)Als je bedenkt dat je soms maar $500 betaald naar Nederland voor een 9 uur vlucht. Insel Air heeft mij de afgelopen maanden in de gelegenheid gesteld om relatief goedkoper te vliegen onder minder vermoeiende omstandigheden. Het is dus wel mogelijk!
  Hopelijk blijft het zo
  Anita


  Maak melding

 2. Wanneer wordt de luchtverbinding Paramaribo – Miami eindelyk hersteld. Please, de vleigreis (inclusief de lange vertragingen in Willemstad en Port of Spain) duren veels te land en de tarieven zyn absorbitant hoog. Surinam Airways, please wanneer komt er een oplossing in deze zaak?

  Eduard Lupson


  Maak melding

 3. Ik wens deze twee maatschappijen veel succes met deze nieuwe samenwerking.
  SLM maakt een heel belangrijke stap door zijn vloot te vernieuwen met efficientere regionale jets.Het zou niet verkeerd zijn als ook de Insel Air in de toekomst ook zijn vloot aanpast.Hierdoor kunnen deze maatschappijen efficienter te werk gaan, en ook beter concurreren met anderen.

  Succes jongens!!En laat jullie je vooral niet beet nemen!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.