TNO potentiële onderzoeker Surinaams bauxiet

4

PARAMARIBO, 21 mrt – De kans is groot dat het Nederlands technisch onderzoeksbureau TNO wordt ingeschakeld voor het analyseren van de data over de bauxietvoorraden in West-Suriname. Dit meldt de Ware Tijd. Binnenkort wordt een keus gemaakt tussen de drie bedrijven die zich hebben aangemeld.

Volgens minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen zal technische verleend moeten worden aan het Bauxiet Instituut Suriname. Het instituut fungeert als secretariaat bij de voorbereidingen op de onderhandelingen met de bauxietmaatschappijen BHP Billiton en Suralco. Behalve data moeten ook bauxietmonsters worden onderzocht.

Een deel van de monsters is afgestaan door de maatschappijen en een deel heeft de overheid zelf gehaald uit het gebied. De twee maatschappijen hebben aangedrongen op een snelle start van de onderhandelingen. De regering wil zo goed mogelijk inzicht in de waarde van de bauxietvoorraden om zoveel mogelijk munt te kunnen slaan. De hulp wordt ingeroepen van zowel lokale als buitenlandse experts.


4 REACTIES

 1. Wat doet BHP Billiton en Suralco nog daar. Arbeiders doen het werk al. Weg met die buitenlanders. Verkoop alleen aluminium.
  Blijft zelfstandig man!


  Maak melding

 2. Verkoop alleen gedroogd bauxiet.
  vertel tegen suralco en billiton dat niks meer wordt verlengd.
  En vraag hun of ze interresse hebben om gedroogd bauxiet te kopen.
  Als ze zoveel interresse hebben kunnen ze toch een antwoord geven of ze gedroogd bauxiet van een bepaalde kwaliteit willen kopen.
  De rest weten we hoe het moet.
  We hebben al lang geleerd hoe je monster neemt en analyseerd etc.

  A.u.b. geen uitverkoop van rijkdommem meer.
  Stop ermee.

  barca


  Maak melding

 3. Daar ga je weer.
  Tegenwoordig is niemand te vertrouwen vooral ptata’s niet. uit hun eigen onderzoek blijkt dat een van hen gemidd. 13x per dag liegt.
  wat ik hier mee wil zeggen(bijna bang ivm bigbrother gedoe)”pot poes’poesie loekoe merki.
  Dat is een risico die ik voor me zelf niet zou nemen.
  Ooit, het jaar 1916, heeft Ptata Suralco (op de een of andere manier) binnengehaald om bauxiet te winnen in hun kolonie, dus wat wil je dan vandaag nog doen en met wie, vul dus maar in…………………..
  Ook zo lopen de “lijnen”(netwerken) vandaag de dag.
  Succes brothers en Sisters.
  lang leve Su.


  Maak melding

 4. Ik ben het eens met die reactie’s van hier boven (nr 1,2 en 3).

  Laat die mannen maar in Nederland blijven ze hebben al genoeg geprofiteerd van Suriname in het verleden,zelfs nu nog,de geschiedenis moet zich niet herhalen.

  Ze doen pas als ze van te voren hebben gecheckt of ze wel genoeg voordeel en geld mee kunnen verdienen.Met Suriname hebben ze niks te maken,alleen met hun eigen portomonee.

  Suriname doe geen domme dingen,gebruik je hersens en verdiend van je natuurlijk rijkdommen en laat anderen daar maar flink voor betalen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.