Aanpassing energietarieven in Suriname moeizaam

0

PARAMARIBO, 21 mrt – De aanloop naar aanpassing van de energietarieven is geen eenvoudig proces. Volgens minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen zal het nog even duren voordat overeenstemming is bereikt over onder meer de tariefgroepen. Energiebedrijf EBS en de Energie Adviescommissie kunnen het maar niet eens worden.

De commissie waarin experts zitten van overheid en bedrijfsleven, heeft tariefgroepen voorgesteld waar de EBS minder gelukkig mee blijkt. Uit een tegenvoorstel blijkt dat vooral het financiële aspect verschil uitmaakt. Het komt nu aan op een besluit. “De commissie heeft een schrijven gestuurd naar de commissie en daar wordt naar gekeken”, zegt Rusland tegenover de Ware Tijd.

Dat de tarieven omhoog moeten is buiten kijf. “Het is een kwestie van tijd om alle neuzen één kant op te krijgen”, aldus Rusland. De regering is zich ervan bewust dat EBS vervangings- en uitbreidingsinvesteringen moet plegen. Wel wordt het voorbehoud gemaakt dat de economische positie van vooral de meer kwetsbare groepen niet verergert.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.