Coalitiepartij BEP: president Suriname in de fout

19

PARAMARIBO, 21 mrt – President Ronald Venetiaan heeft verkeerd gehandeld door zijn zegen te geven aan de waarneming op het ministerie van Transport Communicatie & Toerisme, TCT. Dit stelt coalitiepartij Bep. Toestaan dat die waarneming in handen komt van een politieke partij buiten A Combinatie om, is niet gepast.

“We zijn er nog steeds verbaasd over dat president Venetiaan heeft meegewerkt”, zegt Bep-voorzitter Caprino Allendy. TCT staat nu onder verantwoordelijkheid van de VHP van vice-president Ramdien Sardjoe. Volgens Allendy behoorde één van de beide Bep-ministers belast te worden met de waarneming, omdat Bep de enige partij binnen A Combinatie is die nog vertegenwoordigd is in het parlement.

Doorgaans wordt de waarneming op ministeries toevertrouwd aan ministers van de partij waar de afwezige minister toe behoort. Venetiaan heeft dit politieke gebruik doorbroken. Of A Combinatie die vijf parlementszetels bezit, bij elkaar blijft is nog zeer de vraag. Van de vijf bezit Bep er vier en de overgebleven zetel is van Abop van Ronny Brunswijk. “De samenwerking is ernstig verstoord”, zegt Allendy.

De waarneming door VHP geschiedt op aangeven van Brunswijk. Die vindt dat Bep de intussen afgetreden minister Alice Amafo in de steek heeft gelaten. Amafo is lid van Abop. De waarneming door Bep is dan ook van de hand gewezen. Aan de andere kant weigert deze partij de Abop-kandidaat voor het ministerschap op TCT te ondersteunen. Venetiaan is te kennen gegeven dat de beide Bep-ministers niet door een minister van Abop mogen worden vervangen.


19 REACTIES

 1. ??????????????????????
  Doodziek worden we als hardwerkende mensen van dit alles. Is er werkelijk niets anders geruststellends nieuwswaardigs te vernemen?


  Maak melding

 2. De barsten in de coalitie van Venetiaan beginnen nu steeds groter te worden, dus lijmen lijt mij straks onmogelijk.
  De regering zal vallen of zie ik het verkeerd?
  Ik vraag me af of we ons moeten klaarmaken voor vervroegde verkiezingen.


  Maak melding

 3. Jaja , mensen , zo zien wij nu het kruidenieren op het vlak van de politiek.

  Notabene door binnenlandse inheemsen , waarbij zij aangemerkt dat zulks Vene niet had verw8. Dus begint de stoelendans , of was het al begonnen met het “naar huis sturen van Amofo” ???

  De politiek van Suri vertoont nu barstjes als krassen op 1 ruit. Sterretjes zijn er te zien als hememllichamen zo talrijk.

  Vriendelijke groeten,………….


  Maak melding

 4. Dit is toch idioterie van de hoogste orde??

  Er wordt gevochten om een echtgenote aan het bewind te plaatsen.

  Het is misschien tijd voor verkiezingen.

  Ik denk aan de Franse Revolutie van 1789.


  Maak melding

 5. Allendy heeft gelijk, laat Brunswijk weggaan met zijn ene zetel.
  Hij domineert gewoon, de toppers van Bep zijn te geschoold om rotzooi van Brunswijk te pikken.

  Mek a bos, Venetiaan je hebt fout gehandeld

  Je merkt het wel, je haalt 2010 niet als je de tarantoelas niet opruimd.
  Je werkt mee met de crimineel Brunswijk

  ook hier is het te zien
  ciao


  Maak melding

 6. Dit was te verwachten toen vene aan zijn poppenkast begon te werken na de verkiezingen.Het is alleen belachelijk ten opzichte van het buitenland.Vertel me wie je vrienden zijn,dan weet ik wie je bent.Uit schaamte weet vene nu niet meer wat hij moet doen omdat hij zichzelf door het optreden van zijn regeringsploeg zodanig in de verdrukking heeft gebracht enkel en alleen om de NDP buiten het machtscentrum te houden.Wat nu????we benne benieuwd!!!!!!!


  Maak melding

 7. ik denk dat deze regering naar huis moet gaan,maar al komt er een andere regering in suri het blijft het zelfde njang moni tori.
  en nog iets wees opgepast met brunsi want straks gaat hij zijn mannetjes verzamellen .


  Maak melding

 8. Wat niet bij elkaar hoort, zal niet bij elkaar blijven.

  Abop en Bep horen gewoon niet bij elkaar.
  Seka van Abena die loopt maar bij.

  De stelling van Bep vind ik juist. Je kan een minister die fout zit niet gaan steunen om op haar warme plek te blijven zitten om de andere een gunst te tonen. Goedzo BEP. Ik bespeur in ieder geval een cultuur verandering. Anderen kunnen een voorbeeld nemen.

  Bovendien welk land gaat een minister Cairo cq de Republiek Suriname nog serieus nemen? Zij is nl partner van iemand waarop een internationale opsporingsbevel uitgevaardigd is. Ik denk dat dit niet worden onderschat en dat iemand meneer Brunswijk kan overtuigen dat hij fout zit om dit door te drukken. (Meneer Somo hij is toch jouw grote vriend?)
  Als Vene dit toelaat dat is het einde zoek.
  Meneer de President toont nu uw leiderschap.
  Suc6


  Maak melding

 9. geloof me maar de eerst volgende regering zal geen cent in kas vinden staatskas is leeg daarom vecht men om aan de macht te blijven om geen schande te krijgen maar meneer venetiaan helaas go home bye bye


  Maak melding

 10. OPROEP

  Aan alle Surinamers,
  die bereid zijn zich in te zetten om Land en volk te redden en te bevrijden van de(ze) politici die corruptie, zelfverrijking, zelfverheerlijking, leugens, nepotisme, eigenbelang en vriendjespolitiek,
  tot normen en waarden hebben verheven,
  Sta op
  en
  mail
  Wang-Sranang@hotmail.com
  en
  Kies voor

  SRANANG
  WANG PIEPEL
  WANG NATION

  waar iedereen
  op elkaar lijkt


  Maak melding

 11. Mensen, vanwaar die drukte, zo wordt politiek bedreven in SU. sinds jaar en dag. Het gaat enkel en alleen om de macht en daar zie ik de komende jaren geen verandering in komen en dan maakt het niet uit wie/welke partijen aan de macht zijn. Dit is echter geen Surinaamse uitvinding, dat wel.

  Jammer maar het is een keiharde constatering

  Dit is ook een mentaliteits kwestie

  Harold


  Maak melding

 12. Dat zoiets belangrijks, waarneming op een ministerie, niet wettelijk vastgelegd is/wordt en de president zich gedraagt als een kleuterjuf is belachelijk.

  In nl hoor je je bij het kappen van een boom te houden aan wettelijke regels, en wordt hier nimmer van afgeweken ongeacht de consequenties voor deze of gene.

  Deze zelfde president heeft een groepje nep eu-missen formeel ontvangen en toegelaten tot in het hol van de leeuw. Geen enkele officiele eu-organisatie was gelinkt aan deze nep missen, er was zonder enig research deze malafide organisatie toegelaten in het pres. gebouw.
  Schaamteloze bende go home !!!!!!!!!


  Maak melding

 13. vene moet geen piloten laten vliegen op een
  viegtuig zonder motor.dus deze stort neer met de inhoud je wil graag je mensen helpen dat kan maar wel capable mensen maar niet een kip zonder kop.vene wil alleen maar zijn eigen mensen helpen,en sardjoe somohardjo die zijn in slaap gevallen want die wientie van vene en crimineel brunswijk helpt,pas op de land is naar de knoppen door deze regering , mensen wordt wakker mijn hindostanen en croolse broeders en zusters.

  aboy conny


  Maak melding

 14. Hoge bomen vangen veel wind ,dus ik vind als men de vrouw van Brunswijk als minister wil hebben dan moet men rekening houden met heel veel zaken.Je moet kwaliteiten bezitten,bespraak zijn ,leiding kunnen geven,afgeronde HBO OF een universitaire graad en bovenal ervaring hebben in die branche.Deze zijn maar een paar er zijn meer,maar wat ik daarmee wil zeggen is dat een ieder op je let. Mensen van binnen en buitenland.Laten wij mensen van buiten geen rede geven om over ons te praten dat Wij alleen ongeschoolden op minister posten zetten.Er zijn genoeg mensen die men daar kan plaatsen zoals die voorzitter van Seeka of meneer Alendy zelf ik noem maar wat,maar die zijn duidelijk geschoolde heren en bespraak.
  Laat er zo snel mogelijk een wet komen waarbij er duidelijk wordt aangegeven aan welke eisen men moet vol doen als men minister wil worden.


  Maak melding

 15. ik was kenoodzaagt een vhp min op tct te zetten. de situatie was te chaotisch om amofo te behouden of een soortgenoot te plaatsen. er was behoefte aan iem met verstand.

  het is nu tijd om de marron gemeenschap weer het binnenland in te sturen. als je de krant ziet, lijkt brunsie een key-figuur te zijn geworden. suri, wat een land met mogelijkheden, zelfs een rover wordt omgevormd tot dna-lid, beleidsmedew, enz.

  klop klop, sardjoe waar ben jij? joh klootzak, jij bent geslaagd met je shantie-politiek. laat abop, bep, bimep, bokop, enz hun gangetje gaan.


  Maak melding

 16. Steeds meer komen in t gedrag van brunswijk trekken voor zoals marcos en zijn vrouw imelda(filipijnen), ceaucescu en zijn vrouw(roemenie),mugabe(zimbabwe) en meer van die engerds diein de wereld als gevaarlijke gekken werden/worden ervaren.t Is de despoot brunswijk echt naar t hoofd gestegen en nu wil hij Su. en t volk koste wat t kost opzadelen met z,n concubine als mini ster


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.