Aanhoudingen na cocaïnedump in oceaan

10

Enkele honderden kilo’s cocaïne zijn begin maart vermoedelijk in de oceaan gegooid bij een drugstransport vanuit Suriname. De Nationale Recherche heeft vorige week negen verdachten aangehouden, onder wie de driekoppige bemanning van het jacht. Dat liet het Openbaar Ministerie (OM) gisteren weten schrijft Novum Nieuws.

De verdachten zijn vermoedelijk zomer vorig jaar begonnen met de organisatie van het drugstransport. Zij kochten de zeilboot in Rio de Janeiro en rekruteerden volgens het OM bemanningsleden die vanuit Nederland en Engeland werden ingevlogen. Het schip voer in augustus noordwaarts langs de kust van Brazilië, maar had pech en liep tot twee keer toe averij op. Na een kort verblijf in Suriname overwinterde het zeiljacht in Trinidad.

Het jacht voer begin februari de Surinamerivier op tot aan het dorp Domburg, voor de hoofdstad Paramaribo. Vermoedelijk is daar ‘de aanmerkelijke hoeveelheid’ cocaïne aan boord genomen. Het jacht voer onder Franse vlag begin maart langs de Portugese eilandengroep de Azoren.


10 REACTIES

 1. Legalisatie van dit spul is de enige optie… je gaat je afvragen waarom ze dat niet doen… harddrugs uit de illegaliteit halen…

  Laatste Rit

  Zo te zien heb je teveel gesnoven!!!!!!!!


  Maak melding

 2. Laatste Rit,

  Ik zal jou vertellen waarom ze het NIET legaliseren en dat is omdat Nederland behoorlijk verdient aan drugs.Heb jij je ooit afgevraagd als Nederland werkelijk alles vernietigd van wat er in beslag genomen wordt.
  Neen hoor ,een groot gedeelte ervan wordt weer op de markt gebracht via de Nederlandse onderwereld.

  Groetjes

  Ronnie


  Maak melding

 3. Legalisatie noh???? Zodat uw en mijn kinderen bij elke willekeurige hoek elke straat drugs kunnen kopen net een pakje sigaretten???????????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.