maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieParlementariër wil bescherming Surinaamse boeren

Parlementariër wil bescherming Surinaamse boeren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 mrt – Landbouwers moeten beter beschermd worden tegen situaties en veranderingen op de wereldmarkt. Dit zegt parlementariër Soedeschand Jairam van de oppositionele PVF. Onder meer zou de restitutie van heffingen op brandstof voortgezet moeten worden. De regering overweegt het tegendeel.

Dit wordt ervaren als onrecht. “De boeren zijn in paniek en er niet over te spreken dat zij vanaf nu aan hun lot overgelaten zullen worden”, zegt Jairam tegenover Dagblad Suriname. De restitutie die is ingevoerd na de stopzetting van subsidies op brandstof, is nog steeds hard nodig om de bedrijven draaiend te houden. Bovendien worden andere groepen in de samenleving nog steeds gecompenseerd.

Ambtenaren komen in aanmerking voor een brandstoftoelage. Vooral de rijstboeren hebben dit seizoen extra kosten moeten maken. Jairam vindt het hoog tijd voor vrijstelling van invoerrechten op alle inputs. In de jaren negentig moest nog extra exportheffing betaald worden, toen er een goede prijs te vangen was voor rijst. Het geld is tegen de afspraak in, nooit geherinvesteerd in de sector.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES