dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijParlementsvoorzitter Suriname in de sociale mood

Parlementsvoorzitter Suriname in de sociale mood

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 5 mrt – Parlementsvoorzitter Paul Somohardjo heeft er helemaal zin in. Zijn stichtingen gaan de komende tijd een aantal sociale projecten uitvoeren op recent door de overheid teruggevorderde domeingrond. Nu het eerste project ondanks aanvankelijk publiek protest, grotendeels is afgerond, ziet Somohardjo geen echte hindernissen meer.

“Al blaffen de honden, de karavaan gaat door”, zei Somohardo bij de opening van het studenteninternaat Nijd & Spijt. Het internaat is gebouwd op terrein dat tot vorig jaar toebehoorde aan het Natuurtechnisch Instituut, Natin. Het terrein is ingetrokken door minister Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, die lid is van Somohardjo’s politieke partij Pertjajah Luhur.

De grond is toen afgestaan aan stichting Browini, die gericht schijnt te zijn op sociale doelen, evenals een reeks andere stichtingen. Volgens Somohardjo moet Nijd & Spijt vooral studenten van de nabijgelegen Anton de Kom Universiteit van Suriname tegemoet komen. Het betreft dan studenten uit vooral de gebieden buiten Paramaribo, die zich nauwelijks het dure transport kunnen veroorloven.

“Het is een droom die werkelijkheid is geworden tegen de verdrukking in”, aldus Somohardjo. In Nickerie zal binnenkort het bejaardencentrum Rust & Werk worden geopend, eveneens op een stuk ingetrokken domeingrond. Elders in Paramaribo zal een sportcomplex worden opgezet op een terrein dat eerder toebehoorde aan een school. “Iedereen mag meeprofiteren van het complex, ook de scholen”, beweert de joviale politicus.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

14 REACTIES
 1. Een nobel streven, maar somo is wat hij ook doet niet te vertrouwen.
  jammer want het idee is goed, maar hij tracht gewoon tijdens deze periode allerlei stichtingen en andere organisaties op te richten om zichzelf en zijn consorten te verrijken.
  Het is jammer want ik wil niet negatief zijn, maar no mek mie lafoe jere.


  Maak melding
 2. Ik zit me alleen af te vragen hoeveel negatieve reacties nog op dit bericht zullen verschijnen. Het is voorlopig een, volgen er meer??????


  Maak melding
 3. Mijn schoenzolen zijn nog meer waard dan deze figuur , dus als hij aan t ouwehoeren is , moet er op gelet worden , want hij houdt er een dubbele agenda op na.Bij alles wat hij doet heeft hij, t zij op korte of langere termijn baat bij.zijn clubgenoot had t over”lucky luke” journalistiek , en in dat geval is de rest van z,n club met himself als averell, de daltons. Als deze vos z,n passie preekt boer : LET OP JE GANZEN.


  Maak melding
 4. Vniet is een grote lummel.
  door zijn zwak handelen zullen meer van zulke figuren hun slag slaan, en de NPS zit met lege handen en hun aanhang gedoemd zwever te worden.


  Maak melding
 5. Laat die domme vent eerst iets doen voor zijn eigen gelederen in tamanredjo, dank zij hen is hij nu een persoon in suriname, hij is hun al gauw vergeten, dagelijks als hij via alkmaar huiswaarts keerd in zijn auto, voelt hij kennelijk de holen in de wegdek niet meer; een wegdek die belabberd is en iedereen die daar gebruikt van maakt weet waar over ik praat.


  Maak melding
 6. Toch doet hij iets meer dan Venetiaan en dat is toch de partij van de creolen, wat een lachertje.
  Als Somohardjo dit voor het volk doet dan heeft hij mijn zegen en ook van de bevolking die ziet dat iemand iets doet.
  Trouwens, Somohardjo heeft dit niet van zichzelf, hij heeft dit van …………vraag waar het geld vandaan komt.


  Maak melding
 7. Hopelijk zullen niet sec zij die op hem lijken worden geaccommodeerd. Ze sameleving bestaat uit diverse etnische zuilen.
  Iedere poging om separaat welvaart en welzijn te brengen zal in tijd een bom blijken te zijn.
  hoe moeilijk ook sommige volksstammen ook zijn, we zullen hoegenaamd met vereende krachten als waarachtige Surinamers moeten optrekken.


  Maak melding
 8. Het is deze,dezelfde javaan Paul Somohardjo,geboren surinamer,had zich gemeld bij Groeng-djari om lid te mogen worden van die creoolse partij.Door veel tegenslag binnen die partij is hij opgestapt en begon met eigen partij.P.L.is geen javaanse-partij,maar een partij voor iedereen.Een partij met een programma.Van “bakra’s tot djoeka’s” nemen deel in die pertjaja-luhur,vrij vertaald “Schone-streven””Hij heeft zoveel kritiek(negatief)tegenslagen gekend,maar hij blijft doorgaan.Gewoon doorrrgaaaaan!


  Maak melding
 9. Hé Pi ko,4 5 en 7
  Somo heeft wel veel bereikt,niet alleen voorzichzelf,maar ook voor de medemens.
  Wie zonder zonde.werpe de eerste steen…Van bijstandboer tot Parlementsvoorzitter zegt heel wat toch..? En nu jij…!


  Maak melding
 10. Somohardjo heeft een goede stille leermeester die weet waar de nood is en hoe je aanpakt om het volk de weg te wijzen.
  Succes Somohardjo


  Maak melding
 11. Wie ook iets onderneemt ter verbetering van de kwaliteit van het leven verdient ondersteuning. In dit geval, men leze alle reacties, verkeert DNA-voorzitter in de omstandigheid om zijn idealen op een simpele en snelle manier gerealiseerd te krijgen. Ga zo door.
  Alleen negatief kritiek spuiten levert minder op. Met betrekking tot zijn voorstel om amnestie te verlenen aan de “december-moordenaars” is kritiek op de plaats. Echter moet men durven om de onderliggende gedachte van de persoon Somohardjo proberen te achterhalen. Zou het kunnen zijn dat samen met de 70% van de onder de armoedegrens levende burgers meer behoefte hebben aan de feitelijke gebeurtenissen op die ” trieste 8 december”: wie is de beslisser, wie heeft wie geëxecuteerd, wie heeft wie verraden, waarom moest dit gebeuren. Met een referendum wil hij misschien ook aantonen welke moraal er heerst onder het volk: is er behoefte aan enkel informatie of wil men een democratische rechtsstaat.
  En dat laatste is mij allerheiligst. Laat justitie het volk geven waarop zij recht heeft.


  Maak melding
 12. politiek betaalt in Suriname, als je in de coalitie zit en Somo kan Venietstiaan chanteren met zijn zetels waar gaan we naar toe een parlement’s lid die domeingronden in naam van een stichting een of andere gebouwen er op neerzeten met s landsgeld, binnen vijf jaar is Somo één van de rijkste in Suriname medidmagnaat tot grond bezitter vaarwel Suriname politiek betaalt


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES