zondag, december 10, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieMeeste drugsgevangenen Suriname uit probleemgezin

Meeste drugsgevangenen Suriname uit probleemgezin

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 5 mrt –Het merendeel van gedetineerden die vanwege drugsgebruik en daaraan gerelateerde misdaden in de gevangenis belanden, komen uit een probleemgezin. Dit concludeert het Pedagogisch Psychologisch Onderzoek & Adviesbureau, PPOA, na een onderzoek onder gedetineerden. De meeste gedetineerden kwamen al vroeg in het drugscircuit terecht.

Er moest al vroeg mee geholpen worden de kost te verdienen in het gezin. Bij het onderzoek uitgevoerd in opdracht van de Nationale Anti-drugs Raad zijn ruim veertig gedetineerden ondervraagd in de leeftijdsklasse van achttien tot en met veertig jaar. Volgens een verslag in De West is gebleken dat ruim tachtig procent uit een groot gezin komt, dat meestal geleid wordt door slechts één ouder.

Controle is meestal zoek. Volgens onderzoeksleider Harry Mungra is vooral de grote mate van overlevingsdrang opmerkelijk. Op relatief jonge leeftijd wordt werk aangenomen tegen uitermate lage betaling. Ook is gebleken dat het onderwijsniveau vrij laag uitvalt. Ongeveer de helft van de ondervraagden geeft voorkeur aan een beter bestaan. De overheid wordt aanbevolen meer begeleiding te geven en ook meer drugsvoorlichting aan jongeren.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

3 REACTIES
 1. Een ouder of niet maar alla day a patu musu go na faja…en je moet je kleden, dus er moet geld, maar ja waar vandaan.
  U kunt begrijpen het is een probleem..de tijd tegenwoordig eist geld.

  Hoe los jij dit op !!!!


  Maak melding

 2. Snap ik niet…probleem gezin…maar hoe komen zij dan aan drugs..komt het van de rijken of probleemloos gezin…Dus wetenschappelijke babbel is hier misplaatst..Vanwaar aanvoer drugs..uit de lucht komen vallen…mi no sabie..maar mi no bribie probleem..als anderen jouw erin stoppen.
  Dus voor mij….problematisch…te veel randverschijnselen, dus voordat de rechter met zijn hamer tikt…moet de probleemloze man of vrouw ook daarstaan, om de haar/zijn veroorzaakte probleem in ontvangst te nemen.

  bye bye zwaai zwaai a tan so


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES