donderdag, april 11, 2024
HomeOnderwerpenEconomieMinister Hildenberg: Suriname is goed op weg

Minister Hildenberg: Suriname is goed op weg

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 feb – Suriname is economisch goed op weg. Dit zegt minister Humphrey Hildenberg van Financiën. Na de neergang is door een stringent beleid en een aantal gunstige ontwikkelingen een positieve koers ingezet. De economische groei gaat richting zes procent en de monetaire reserves zijn aanmerkelijk toegenomen.

“De economie is vanaf 2003 stabiel en het begrotingstekort is afgenomen”, zei Hildenberg tijdens de begrotingsbehandeling in het parlement. De uitgaven zijn waar mogelijk beperkt. Pluspunt is de ontwikkeling op de wereldmarkt voor grondstoffen. Onder meer de hoge prijs voor brandstof heeft een positieve invloed uitgeoefend op de inkomsten van Staatsolie.

Ook de inkomsten uit de bauxietindustrie zijn aanzienlijk toegenomen. Bovendien zijn de accijnzen op rooktabak en alcoholische dranken verhoogd. Het besluit om geïmporteerde brandstof niet langer te subsidiëren werpt ook vruchten af. “Het vrijlaten van de brandstofprijs heeft de inkomsten ook gunstig beïnvloed”, aldus Hildenberg. In het evrschiet liggen nog aanpassing van belastingwetgeving en invoering van een nieuwe investeringswet.

opening
Fernandes Express
BODO Party

11 REACTIES
 1. Weer een gebrabbel van het gaat goed…maar waar naar toe…een klein voorbeeld…waar zijn de wisselaars gebleven, die met pakken Su.centjes op straat liepen, het begon met 1 op 1 na een poos 1 op 10….als men kwaad wil is het zo 1 op 5 ..wat ga je doen, dan bedelkoers of de corruptepolitie op afsturen…niet slapen men weet precies wat men Su. in de jaren ’80/90 incl.land en volk aangedaan heeft.
  Dat ding is geen geloof, hoop en liefde.


  Maak melding
 2. Waaruit blijkt dat meneer hildenberg? En indie dat zo is komt het doordat er geld in het schatkistje blijft zitten als jullie wel belasting innen maar geen uitgaven doen ten aanzien van primaire verbetering van land en volk.


  Maak melding
 3. Hildenberg kan roepen wat hij wilt, ik kijk naar de portemonnee van de man van de straat en die is leeg. Dus Hilly, roep wat je wilt, ma tumsi furu sma e pina.

  Ga zelf kijken in Sunny Point, Winti Wai, Rangoe, Sophia’s Lust, tenminste als je weet waar die buurten liggen.


  Maak melding
 4. Hildenberg , de man op de juiste plaats . De Zalm van Suriname .Hij gaat Suriname niet inrichten met geleend geld , maar spaart eerst voor hij gaat winkelen . Nooit winkelen zonder geld , zoals veel mensen gewend zijn hier in nederland .We kennen allemaal de problemen hieromtrent . Hebzucht is een slechte eigenschap .Wijdenbosch bouwde ook een brug zonder geld . En wie moest dat afbetalen? Venetiaan natuurlijk .Ze wilden een brug(gen)maar ook tegelijk veel handgeld , bierfeesten ,en veel buitenlandse vrouwen uit brazilie , en andere omringende leveranciers .Zo zag het leven van deze mensen er uit.lol en nog eens lol.Allemaal op kosten van de staat , en over de ruggen van de bevolking .Ik hoop dat de bevolking z’n oogkleppen verliest , en inziet dat het enige alternatief de huidige regering is .Moge ze nog heel lang regeren dat is de enige hoop voor land en volk . Heb geduld mensen en pluk dadelijk de vruchten van een spaarzaam beleid .Het spreekwoord geld nog steeds;Wie wat spaart heeft wat .

  ARBEID MAAKT VRIJ.

  Viva


  Maak melding
 5. Nu nog de belasting tarief voor de Sur-neds omlaag die weer thuis dus in SURINAME willen gaan wonen op den duur verdienen ze het toch weer terug door dat de sur-neds in Suriname hun geld gaan gebruiken.


  Maak melding
 6. Viva,

  Ik ben blij te lezen dat er andere Surinamers zijn die uit een ander hout zijn gesneden zoals ik.

  Zeer blij ben ik met jouw reactie je geeft tenminste aan dat de huidige regering op de goede weg is dan maar steeds dom roepen dat de destructieve moorddadige krachten weer aan de macht moeten komen.

  Afro


  Maak melding
 7. Ding zaagsels no e gun joe wang 65+ srifi..zelfs oudjes worden uitgebuit..a no kan toch..staatskast of niet, laat die terug kommende oudjes met rust.

  De vloek van god Vtje en al zijn volgelingen boevenbende, rovers.


  Maak melding
 8. Gekke Afro ga de roof moorden stoppen…daarnaast kan jij geen echte Afro zijn ik denk eerder aan een drugs gebruikende zwerver.

  Rot op en gebruik de naam Afro a.u.b. niet, en vooral niet voor dommigheid.


  Maak melding
 9. Ja! en de Nedsurinamers, moeten meer belasting betalen. Waarom dan geen gratis ziekenfonds kaart. Ze betalen toch belasting.
  Waarom geen Surinaamse paspoort bij, het zijn Surinamers en geen buitenlanders.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES