woensdag, februari 28, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijGeen sinterklaas met Surinaamse volkswoningen

Geen sinterklaas met Surinaamse volkswoningen

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 27 feb – De politiek doet er goed aan het sinterklaas spelen met volkswoningen achterwege te laten. Dit zegt Harry Kisoensingh, oud-parlementariër en voorzitter van de Hervormde Politieke Partij, HPP. Voorkomen moet worden de woningen weg te geven voor een appel en ei, terwijl nog duizenden staan te springen om een betaalbare woning.

Het principe van fondsvorming wordt te makkelijk over het hoofd gezien. Door de huizen te verkopen tegen een marktconforme prijs, kan weer geld binnengehaald worden voor nieuwbouw. De coalitie en de oppositie hebben zich recent als één man gekeerd tegen het voornemen van het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting om de woningen te verkopen voor veertigduizend Surinaamse dollar (ongeveer dertienduizend euro).

De woningen zouden gewoon overgedragen moeten worden aan de bewoners. Die zouden immers zelf voor het onderhoud hebben gezorgd, wat eigenlijk de taak is van het ministerie. Met de overdracht zou pas goed armoede worden bestreden. “Dit is pure nonsens. Armoedebestrijding doe je niet door sinterklaas te spelen en mensen een sleutelklare woning te geven, maar door ze in de gelegenheid te stellen meer geld voor zichzelf te verdienen”, zegt Kisoensingh tegenover de Ware Tijd.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

3 REACTIES
 1. Kijk maar naar tourtonne 5 of 6 meen ik.
  Al deze huizen zijn hardhandig in bezit genomen door Bosn………
  Degene die keurig netjes op een woning wacht die mag dieper de afgrond in zakken.
  DE bosn….. hebben nog nooit een toilet gezien. Ze gebruiken die als wasbak en aanrecht en wassen hun kleding in de wc pot.
  Ze kunnen zich ook niet aanpassen met luxe enz.
  Het owerwoud is hun heimat daar moeten ze gaan wonen en niet in de stad.


  Maak melding
 2. Nr. 2 olo-roso..als jouw verhaal klopt dan hebben de beleidsmakers geen kaas van hun taak gegeten.
  Dan kan deze regering op een vuilnis stortplaats achter gelaten worden het liefst voor de tingi fowru.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES