Nulnummer blad Surinaamse parlementsvoorzitter uit

15

PARAMARIBO, 27 feb – De Waarheid, het dagblad van parlementsvoorzitter Paul Somohardjo, is uit. Bij de uitgifte van het nulnummer zei Somohardjo dat een droom werkelijkheid is geworden. Er is nu een medium bij om een objectieve blik te werpen op ontwikkelingen. Niet dat andere media tekort schieten.

Integendeel, De Waarheid moet naast de andere kunnen fungeren. Het is Suriname’s vijfde dagblad. De aanvang zal bescheiden zijn. “We beginnen als weekblad om ervaring op te doen”, zegt Somohardjo. Geleidelijk aan zal overgegaan worden op een daguitgifte. Voorlopig wordt gebruik gemaakt van de drukkerij van ondernemer Dilip Sardjoe, die eigenaar is van de Times of Suriname.

Volgens Somohardjo hoeft niets gezocht te worden achter de samenwerking met Sardjoe, die ook tot de top behoort van de oppositionele politieke partij BVD. “Het is een strikt zakelijke overeenkomst”, aldus Somohardjo. Binnen een halfjaar moet De Waarheid over een eigen drukkerij beschikken. Minister Jong Tjien Fa, die lid is van Somohardjo’s Pertjajah Luhur zei onlangs dat sommige media Lucky Luke-journalistiek bedrijven.


15 REACTIES

 1. Ik vraag mij alleen af wanneer dhr Vtje ook zijn initiatieven in werk gaat stellen…ieder in de politiek gaat ondernemen alleen de NPS staat als een groot lummel te bek vechten…en zijn aanhangers op nog grotere afstand zet.

  Of is NPS een partij waar zij maskeren hebben uitgevonden…eigen aanhang bedonderen ten gunste voor anderen.


  Maak melding

 2. Jongensdroom?????????????????
  Positieve kritiek is de basis voor een gezonde discussie.
  \Maar een aarts leugenaar en oplichter als Somo aan het roer.
  Sorry maar mijn gevoel voor rechtvaardigheid komt wel in opstand/
  Hopelijk zijn zijn medewerkers minder corrupt.
  Sorry Somo maar je bent en blijft een onbetrouwbaar figuur. iedere keer als ik denk nu gaat hij het goed doen; Omringt de stank van rommelaar en oneerlijke profiteur je weer.
  Ga met pensioen en ga over je zonden nadenken, maar zo verbaas je iedereen met je boeventronie.
  En ik weet waar ik over praat.
  En believe me Somo ook.


  Maak melding

 3. Ik begin medelijden te krijgen met de adverteerders in dit blad. Betalen ze voor een halve pagina, krijgen ze slechts een kwart pagina reclame. Ha ha ha die somo laat geen kans onbenut om zijn eigen mensen een poot uit te draaien. Ik ben benieuwd naar somo’s eigen kolom getiteld “somo’s keek op de week”
  Ik kijk rijkhalsend uit naar zijn taalvaardigheid


  Maak melding

 4. Ik heb een verzoek bij Google(ned) neergelegd om het woord “oplichter” te linken met het woord “somohardjo”. Het moet zo zijn dat als men voortaan in google het woord “oplichter” typt men de volgende beschrijving krijgt; “een ex-minister teven voorzitter van het Surinaams parlement van javaanse afkomst met nigeriaanse eigenschappen”.
  Wie steunt mijn verzoek?


  Maak melding

 5. Een boef gaat nooit zeggen dat hij steelt.

  Somo ga je ook dingens schrijven die jou collega’s fout doen?? Of is de hele regering volgens jou zo eerlijk als wat.

  May have de devil your soal.


  Maak melding

 6. Eindelijk heeft Somo zijn krant geopend, nu hopen dat er eindelijk een goeie krant komt die niet steeds zijn woorden hopeft terug te nemen en voor Mujer indentificeer jezelf en vershuil je niet achter een nepnaam maar ja by the way holle vaten klinken t hardst


  Maak melding

 7. Hey Prik,

  Ben je erweer, kan je nog heugen dat we een discussie hadden of Somo minister van financien zou moeten worden ? Jij kwam alleen maar met kinderachtige opmerkingen waarom niet, en kijk nu Voorzitter v/h Parlement.Dus ik zou zeggen doorgann met je negativiteit, straks President v/d Republiek Prik je daar maar op los, Prikkie

  Greg


  Maak melding

 8. Weledelgeleerde heer Kabila,
  Er zal zeker iets goeds uit de krant komen voor……, ja je raadt het al voor Somo.
  Daar twijfel ik echt niet aan hoor. Ik wil een wedje met je sluiten. Een strontvlieg kan er niks aan doen dat het door stront wordt aangetrokken. Soma kan er niks aan doen dat hij door geld wordt aangetrokken. Al moet hij zijn bejaarde overgrootmoeder daarvoor tekort doen het zal hem niets schelen


  Maak melding

 9. Beste lezers het is een krant voor Su. maar in het bijzonder voor de Javaan…De Blakkaman heeft alleen kranten uit het koloniaal verleden, en ze blijven ook nog koloniaal denken…Dus deze initiatief is van harte welkom.
  Het zijn naar mijn gevoel NPS,ers die het voelen..en de bui zien hangen…een beetje lui of niet of verstand op 0 (nul).


  Maak melding

 10. Iedere krant schrijft voor eigen parochie.
  Bij de Waarheid zal dat ook niet anders zijn.
  Diversiteit in de berichtgeving kan echter geen kwaad.
  Zo komt iedereen aan zijn trekken.


  Maak melding

 11. Beste mensen,

  De eerste vraag die bij mij opkomt is..Gaat Pa-Olo Somo belasting betalen of krijgt hij van Baas Vene subsidie in ruil voor zijn partnerschap bij de regeringscoalitie.

  Het is een kwestie van geven en nemen…
  Somo hielp Vene met zijn derde of vierde ambstermijn als president en in ruil krijgt hij vrij van belasting en de vrijheid voor het uitvoeren van corruptehandelingen en stelen/ toe-eigenen van grote stukken percelen.

  Vene en de rest moet maar met open ogen kijken.
  Want het is ruilhandel……….
  Daar is Pa-olo goed in…
  Want Sardjoe profiteerd ook met die percelen die hij van Pa-olo krijgt in ruil voor het …gebruikmaken van de drukkerij van Sardjoe

  Dus Pa-olo is slim en speelt de juiste troeven op het juiste moment..
  Laat Vene maar hem iets doen dan zal je zien wat deze sapakara met Vene gaat doen….

  sari tori…….

  snekie-tere


  Maak melding

 12. Greggie, greggie greggie-boy. Jouw opmerking werkt op mijn lachspieren. Dat je een heel grote fan bent van Somo kan ik begrijpen hoor. In de geschiedenis hebben de grootste oplichters zelfs aanhangers gehad. In nederland hebben we ene heer Olivier. Maar nu hallucineer je toch echt om te denken dat somo ooit VP wordt. Alhoewel, in een land als suriname is dat best mogelijk. Daarin kan je gelijk krijgen. Maar mijn kritiek op somo gaat niet om zijn titel of functie maar meer om zijn karakter en daden. En die zijn altijd omstreden en zullen altijd omstreden blijven. Laat me het duidelijk zeggen. Somo is als boef geboren. Hij heeft les gehad van boeven, waaronder ene soemita. Hij wordt zijn hele leven omringd door boeven. Dus die goede man zal altijd een boef blijven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.