Personenverkeer Suriname-Guyana wordt geordend

1

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 24 feb – Het is nu of nooit met de ordening van het personen- en goederenverkeer met Guyana. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justititie & Politie. Het gedoogbeleid bij de illegale Backtrack-route wordt definitief omgegooid om met name de grensoverschrijdende criminaliteit aan te pakken.

De Backtrack-route die ondanks het bestaan van een legale veerdienst in stand wordt gehouden, staat bekend als smokkellijn. Politie, militaire politie en douane hebben vaker aangedrongen op een strengere aanpak. “Nickerie is de toegangspoort voor de grensoverschrijdende criminaliteit. Het zal gauw tot het verleden gaan behoren”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd.

Met name het drugstransport is toegenomen de afgelopen tijd. “Er zullen heel strenge regels worden toegepast”, aldus Santokhi. Onder meer zal gekapt worden met de wildwestsituatie, waarbij de miniveerboten aanmeren waar het ze uitkomt. Er komt een vaste aanmeerplek met controlepost van de overheid. De patrouilles op de Corantijnrivier zullen geïntensiveerd worden.

Bekijk ook:

1 REACTIE

  1. Jammer in een weektijd eerst oost en nu west…
    Hoe lang is de grens jonge..je slaapt..kom uit je dromen…en brabbel niet meer.
    Tang boeng.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.