donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijSuriname draait remigratie eigenhandig de nek om

Suriname draait remigratie eigenhandig de nek om

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 24 feb – Suriname draait remigratie eigenhandig de nek om. Dit zegt Wilma Waterburg van het Ondersteuningsteam Remigranten Aangelegenheden, Otra. Het nationaal beleid is er niet op gericht de rode loper uit te gooien. Integendeel, de hoge inkomstenbelasting is een killer voor met name de AOW-repatriant.

Het pijnlijke is dat de repatriant niet onbekend is met vooral de hoogte van die belasting, aangezien hij of zij uit een rijk land komt. Om die ‘thuis’ weer tegen te komen, is haast ondraaglijk. “Het belastingniveau ligt vaak hoger dan dat van de rijke landen. Het lijkt wel of ze het belastingstelsel van Nederland hebben overgenomen en het zonder meer in Suriname hebben toegepast”, zegt Waterburg tegenover de Ware Tijd.

Zeker achtendertig procent van uitkering of pensioen gaat naar de fiscus. Dat geeft het gevoel dat je van de grond af aan moet beginnen. Ook moet elk halfjaar een flink bedrag in euro’s worden afgestaan voor de verblijfsvergunning. Voor Waterburg kan alleen de politiek soelaas bieden. “Het beleid komt niet van één persoon, maar van een hele regering. Het zou jammer zijn als velen hun weg niet terugvinden naar Suriname door de belastingen.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

68 REACTIES
 1. dat is het prijskaartje die de regering sur-ned bied die toentertijd het land hebben verlaten, op zoek naar wat welvaart , wil je dan terug met de remigratie-regeling vanuit ned , ben je alleen welkom als je toestaat dat je wordt uigeknepen door d.m.v van de hoge belasting 38% , ze brengen je zonder dat je het weet naar de maatstafen van hun lonen , niet meer , wel als het kan nog minder , de rest wat je overhoud van je uitkering is gelijk aan een loon van winkelbediende , niets wordt je gegund , zo is het systeem van vene in elkaar uitknijpen je eigen landgenote, trouwens sur is het enige land ter wereld die zo,n een systeem hantert, dus mensen denk goed over na , bezin eer men begint


  Maak melding

 2. Gewoon remigreren, de opgelegde belasting negeren.De geldwolven is Suriname zijn toch niet georganiseerd om de opgelegede belasting som binnen tien jaar te innen . Intussen is de remigrant allang gestorven.
  Bovendien als je kan aantonen dat jantje wel en pietje niet betaald, hoef je ook niet te betalen. Zo corrupt zijn ze daar. Dit is geen thema om je druk over te maken. Gewoon remigeren en ook genieten van de laatste dagen van je leven in swietie sranang

  Sten


  Maak melding

 3. Is 38% zo hoog dan? Het Nederlandse AOW staat gelijk aan een top-inkomen in Suriname.
  Dus met de resterende 62% kun je in Suriname best heel goed rondkomen. Ik zou willen zeggen aan de gepensioneerden die de belastingen in Suriname te hoog vinden; blijf dan maar lekker in Nederland met die 100 euro’s die je extra overhoudt per maand.


  Maak melding

 4. Is goed wat hebben de migranten daar in het achterlijke boes 2x te zoeken? Een vaderland die zijn eigen kinderen de nek afrukt omdat ze jaloers zijn.Ik heb voor India gekozen 6e sterkste economie van de wereld ranglijst.Het zuiden waar alle Surinaamse groenten vis te vinden is,Een land waar de regering juist de de wereld bevolking graag in hun land ziet komen.Hindoestanen krijgen alle rechten en plichten door een PIO kaart aan tevragen.Belasting vrij leven.Goedkoop en lux.Als je in Suriname ziek wordt dan ben je de LUL.Vroeger werden de Ned.Als NF.Gezien en nu als belasting melk koe.Go I Sa ka.


  Maak melding

 5. Suriname wil wel 38% belasting heffen over de inkomsten van de repatrianten, maar de vraag is wat krijgen de mensen hiervoor terug. Antwoord: niets !
  Deze regering is gewoon crimineel bezig door een deel van het (in den vreemde) zuur verdiende geld van deze mensen gewoon af te pakken, en er niets voor terug te geven.


  Maak melding

 6. Suriname moet zijn duizenden en duizenden nutteloze ambtenaren die van zeven tot even op kantoor zitten te niksen, kunnen doorbetalen en daar is deze belasting ook voor bedoeld, de melkkoe van Suriname zijn ex-Surinamers het is gewoon een feit. Belasting is goed en iedereen moet naar vermogen belasting betalen. Ook de rijken, dealers, zakenlui, politici in Suriname die veel geld hebben verdiend o.a. met drugs en corruptie moeten belasting betalen.


  Maak melding

 7. Het enige wat wij als Sur.-Ned. Kunnen doen is suriname Boycotten. Geen geld geen goederen ect. meer naar Sur. toesturen. Als we dat een half jaar vol kunnen houden kan de regering naar huis vanwege een volksopstand.Dat kan het misschien ook voor de mensen daar anders worden.Wij houden het daar economisch draaiende en niet Rosebel niet de Brazilianen of de Chinezen
  Hoe pijnlijk het ook voor mij is.


  Maak melding

 8. Het is jammer dat het zo moet zijn, want ve Surinamers zouden graag terug willen maar door onder andere deze reden willen en durven ze dat niet.

  Als ze die stap uiteindelijk nemen om naar “huis” te gaan en ze redden het niet om de ene of andere reden dan moeten ze in Nederland ook weer van onderaan beginnen.En dat is niet makkelijk al lijkt het wel zo.En vooral nu anno 2007.

  Laat ze maar de vreemdelingen zoals Turken,Nederlanders en alle andere voor Suriname buitenlanders veel belasting betalen.Die mensen worden met open armen ontvangen terwijl velen van hun met zwart geld rustig als een koning in Suriname willen leven.Ze spreken de taal,het land is goedkoop,je komt makkelijk aan vergunningen,je hebt een grote auto en huis waar je bijvoorbeeld in Nederland 3 levens voor nodig heb om te sparen omdat te kunnen betalen daar.

  Turken krijgen vrij spel,terwijl ze niks investeren in het land.Nog even en supermarkten en bakkerijen krijgen het moeilijk in Suriname als er Turkse supermarkten bakkerijen als paddestoelen tevoorschijn zullen komen.Nu al halen ze hun eigen spullen uit hun eigen land omdat ze Surinaamse produkten te min vinden.

  Nederlanders,dus de witte mannen/vrouwen zijn nakomelingen die onze voor ouders als slaven hebben behandeld.In Nederland worden nog steeds Surinamers gediscrimineerd,die mensen worden zowat gesmeekt om zich in Suriname te vestigen.Waarom??Omdat ze wit zijn en Suriname nog steeds tegen ze opkijkt.
  Het zijn de mensen die Suriname negatief om de wereld hebben gezet.Nederland is bijna zo goed als op,de buitenlanders waaronder ook Surinamers krijgen het moeilijk op elke gebied en van Suriname krijgen ze de kans niet om terug te keren.
  Welke land wilt nou niet zn eigen inwoners terug??

  Ok stel je voor dat de regel zo blijft wat gebeurd en dan met al het belastinggeld??
  Investeren ze in het land??Komen ze de armen tegemoet??Word het medich beter??Komen er betere voorzieningen in het onderwijs??

  Suriname denk na!!!Die mensen hebben het land niet in de steek gelaten,ze gingen er voor een beter toekomst,met een beter toekomst hebben ze meer geld,dat geld zou in Suriname kunnen rollen,iedereen zou er wat aan hebben,de winkeliers,benzinepompen,noem maar en uiteindelijk de belastingdienst ook.

  Maar ja dat geld zal nu voor een grote deel in het buitenland blijven rollen want mensen schrikken van deze belasting tarieven,helaas.

  Surinamers buiten Suriname hebben geen thuis,Suriname maakt het hun moeilijk en Nederland maakt het hun moeilijk dus met andere woorden ze zijn nergens.


  Maak melding

 9. Landgenoten,SURINAMERS ff geduld.
  Nog hooguit 1 jaar(ja jullie lezen het goed)
  en een SURINAAMSE CHAVEZ zal ons redden van deze plaag (lees regering)
  Het wordt een ware VOLKSOPSTAND.Let op mijn woorden van 24 februari 2007 (wel toevallig the day before)

  stre de foe stre……


  Maak melding

 10. Voordelen.
  1 Het klimaat
  2 vrijheid in je sociale leven
  3 vissen,jagen,zwemmen
  4 Je eigen mensen, goed of slecht
  5 Eerder tevreden met wat je hebt
  6 enz enz
  Nadelen
  1 Verkapte democratie
  2 Verkapte dictatuur
  3 verborgen Racisme
  4 Klasse justitie
  5 Klasse gezondheidszorg
  6 Openlijke corruptie
  7 Afhankelijkheid van Nederland!!!!!!!!!!!!!
  8 enz enz


  Maak melding

 11. Beste Mensen,

  Het is zonder meer interessant voor Suriname om 38% belasting te innen van Suri-Neds die terug keren naar Suri voor hun oude dagen en vooral door het allochtonenbeleid van enkele politici in Ned.
  Dit wegvluchten van landgenoten worden niet op prijs gesteld door de Suri’s in Suriname.
  Dat is ook te begrijpen omdat velen daar nog onder de armoede grens leven en degenen die terugkeren weer een ander levensstandaard hanteren. Het is wel belachelijk aan de ene kant dat de SLM nog sterk draaiende gehouden wordt door Suri-Neds en dat vele Hotels etc. die hun prijzen gebasserd hebben op internationale standaarden nog juist deze Suri-Neds als klanten hebben.
  Dit stimuleert natuurlijk ook de inkomsten van die horecabedrijven ,waarvan slechts een klein deel aan belasting betaalt worden vanwege vriendjespolitiek. Deze eigenaren /aandeelhouders zijn vaak vrienden van belasting-inners die hun de wegwijzen hoe ze moeten frauderen.
  Simpel gezegd… de corruptie zal nog altijd bestaan vanwege het uitblijven van een goed uit te voeren beleid.

  Jammer voor Suri-Neds die hun heil niet kunnen vinden in hun thuisland terwijl zij enorm veel hebben bijgedragen aan de opbouw van het land en het bieden van hulp aan families en vrienden.
  Als Suri-Neds eenmaal besluiten om het land minder te bezoeken zullen bedrijven het zeker voelen in hun inkomsten.
  Het leven met een europeesstandaard in Suriname wordt gezien als een doorn in het oog bij vele Surinamers.
  Politici kunnen de landgenoten makkelijk omkopen met een hapje en een drankje of het helpen aan een baan of een stukje perceel of een vergunning om daardoor de stemmen in te winnen.
  Suri-Neds trappen niet in omdat ze dat inzien en het niet alzodanig nodig hebben.
  Politici willen die Sui-Neds geen welkom heten.Dit betekent ook dat in een land waar weinig banen/bedrijven zijn het moeilijk is om ervaren mensen op te vangen en gebruik te maken van hun expertise en ervaring die men heeft opgedaan in een geindustrialiseerd land.Deze mensen kunnen een enorme bedrage leveren voor de opbouw van het land.
  Deze mensen worden gezien als buitenlanders en moeten veel meer afdragen van hun zuur verdiend geld.
  Want in Suriname heb je het nog altijd de motto..Winti Waai Lanti Paai…
  Om op een economische manier uitvoeren van het beleid bestaat niet,dus Suri-Neds worden gezien als melkkoeien in deze situatie.

  dit is heel jammer …je eigen mensen accepteren je niet met beide handen…

  lang leve de corruptie in Suriname onder leiding van Vene ,Brunsie , Sardjoe ,
  Pa-olo Somo en Gilds

  succes Suri-Neds
  snekie heeft medelijden met jullie………


  Maak melding

 12. ik woon al 18 jaar in nederland ik denkt elke dag naar mijn land ooit wil ik wel terug keren maar door de economie wil ik niet gaan het is een land met 400000 mensen toch kunnen ze niet regeren voor mijn part moeten ze een beetje van nederland leren corruptie heb je in alle landen geen enkele ministers zijn goed geschoolt ga weer naar de school jullie hebben schijt aan andere mensen in su. denk aan de armen of jullie eigen zak men heeft geen respect voor anderen als het zo door gaat daan is het vaarwel met su.


  Maak melding

 13. Dat je als relatief rijke pensionado (want blessed met een hollands pensioen of amerikaanse aandelen ) meer betaalt dan degene die minder heeft lijkt mij geen punt van discussie.
  Maar wanneer het voorzieningenniveau onder de maat blijft (omdat de belastingen worden gebruikt om een onder de maat presterend én steeds maar uitdijend ambtenarenkorps en politiek systeem in stand te houden)lijkt mij een groter probleem.En dat niet alleen voor pensionados!
  Suriname is een open society, ook qua personenverkeer en handel, hoorde ik ooit president Venetiaan zeggen. Maar Suriname zit opgescheept met een regering en ambtenaren die de tactische en operationele consequenties van deze keuze niet overzien én niet kunnen besturen. En dan alle andere macro- en omndiale ontwikkelingen buiten beschouwing gelaten.
  Toelaten van kennisremigratie én pensiodos die de economy een boost geven kan een manier zijn om welvaart te genereren in samenhang met nog zowat andere op ontwikkeling gerichte activiteiten. Dat gedoen met chinezen, taiwanesen en nog zowat aziatische tijgers. Come on. Die tijgers zijn alleen bezig hun energiebehoefte voor hun boom veilig te stellen. Wake up people!
  Maar wat doen we in Suriname: het leven van pensionados en remigranten extra belasten: krabbenmentaliteit verheffen tot norm!
  Gewoon veronachtzamen dat al die Surinamers in diaspora ervoor hebben gezorgd (en nog zorgen)dat echte armoede uit de buurt blijft van 1/4 van de gezinnen in Suriname.
  Diep triest, maar we blijven die oude behoudende gang aan politieke macht helpen. Is het dan toch waar dat ieder volk de de heersers verdient die ze ruimte geeft en kiest?
  Als dat waar is, dan is ook waar dat het wachten is dan op de volgende (economische) crises en … coup. Want dat verdienen we uiteindelijk dan ook.


  Maak melding

 14. Als je alleen AOW met een gat zonder bedrijfspensioen hebt, is het niet verstandig naar Suriname te remigreren. Als je bezittingen hebt en kinderen en kleinkinderen is het nog te doen. Dan doe het voor je kinderen. Die zullen bijstaan want er is wat te verkrijgen na je overlijden. Wie gekozen heeft voor Nederland zoals ik moet in Nederland blijven. Nederland is het vriendelijkste land voor gehandicapten, kinderen en senioren. Het zou zonde zijn je begravinisverzekering en je zorgverzekering
  te laten vervallen. Suriname is goed voor de mensen die hard hebben gewerkt en gespaard en in Suriname hebben geinvesteerd. Je kan niets meer gaan opbouwen als je de 40 al gepasseerd bent. Think it over!


  Maak melding

 15. Nr.Fluitje…wij mogen dezelfde fout niet maken,a.u.b. nooit, dit omdat andere landen ooit het land(Su.)geboycot hadden, puur om Su. zijn eigen ontwikkeling te ontwrichten in de jaren ’80.
  Dit gebeurde onder het mom van eerst democratie herstellen.

  Maar…nu dreigen wij uit te groeien tot het land waar de meeste giften naar toe gaan, zonder enig resultaat(een bodemloze put).

  In de toekomst krijgen wij meer bedelaars, zwerver, op straat, puur omdat men zit, blijft hopen en wachten…wel brood komt nooit uit de lucht vallen, als je het niet zelf naar beneden gooit.

  De opstelling van de beleidsmakers op dit moment, is het gedrag van schandknaap.


  Maak melding

 16. Belachelijk,wat mij betreft kunne jullie daar blijven verzuren,of in India in de vervuilde GANGES gaan baden(met kka)

  Hou je euro’s maar in je zak,niet een half jaar maar voor altijd,want jij hebt ze harder nodig. De regering hier deugt niet? Ik laat jullie over aan BALKEN ELLENDE en zijn crew.
  Wat zijn jullie verbitterd, blijf in GODS NAAM TOCH IN DAT LAND DAT JULLIE HEBBEN GEKOZEN.

  LAAT SURINAME MET RUST!!!


  Maak melding

 17. Belasting betalen moet iedereen, maar gebeurd niet. De binnenlandse bewoners verzamelen goud, jagen gratis op alle soorten vlees en leven ook gratis van vissen. Hoeven geen gas te kopen, brandhout zat. Vruchten gratis. Hoeveel belasting betalen zij. De arme man en vrouw van Paramaribo moet van alles betalen. Weer anderen leven van chatnie en daal, sparen om een huis te kopen. Als ze een mooie huis al hebben, moeten ze ook belasting betalen. Weer anderen kunnen niet zonder vlees en vis en leven in krotten. Zie hoe oneerlijk de belasting systeem werkt. Belasting moet voor iedereen gelijk zijn. Iedereen heeft het recht op een ziekenfonds kaart. Dr.No je hebt gelijk maar geeft het niet op.


  Maak melding

 18. Hahahahahahahahha”wij houden het economisch daar draaiende”wat een hoogmoed zeg.
  Ik raad je aan naar Huize Asiana te gaan bij het arme gedeelte,praat met de oudjes daar,dan hoor je wel,hoe er goederen ed worden gestuurd,naar hun waarvan de kinderen,kleinkinderen in Nederland zijn,dan kom je echt van een koude kermis thuis.Die mensen zijn aan hun lot overgelaten door hun kinderen,die in Nederland vertoeven,we hebben er 15 gesproken,de verpleging heeft ze aangewezen.Dus,reaktie nr.7,blijf bij de les.

  De economie wordt niet draaiende gehouden door die enkele remigranten enn zeer zeker niet door de Surineds.Het zijn echt wel de Chinezen en Brazilianen.

  Surinamers willen alles voor noppes,komt doordat ze verpest zijn door Nederland,ze kregen alles en dan ook alles toen ze Suriname ontvluchten en in het land van milk and honey kwamen ,ze waren meer een last dan een lust voor de Nederlander,en werden uitgemaakt voor steuntrekkers enz.wie dat ontkent,is een looser.Ik zal een hoop scheldkanonade over me heen krijgen,maar you know what I Dont Give A Damn.

  Mensen met een goed opgebouwde pensioen(door hard werken)en hun AOW daarnaast, hebben niets te klagen,die hoor je ook niet.Ze gaan zonder morren terug naar hun roots,nadat ze alles tot de puntjes hebben geregeld,en genieten met volle teugen van hun welverdiende rust.
  En ook je gejatte bakraogen in Nederland laten,en als een lokale Surinamer leven, dan heb je the time of your life in je geboorte land.

  De bakra`s die naar Spanje emigreren betalen ook daar belasting,waarom hoor je ze niet klagen????
  Levensonderhoud is daar bijna gelijk met Nederland,in Suriname kost het geen drol.
  Brood,rijst,vis,vlees enz.zijn in euro`s omgezet onzettend goed koop met je euro uitkering.
  Aiiiiii bajaaaaaaa, alla sani ding Srananmang eh klage,huilebalken zijn het gewoon.


  Maak melding

 19. Wat Vene doet is helemaal niet meer leuk
  we hebben 80% van ons leven gewerkt om 20% van ons leven thuis (sur) een rustig leven te gaan leven met mijn famiie’want je heb ze veel gemist indie jaren
  Maar onze leiders weer die het onmogelijk maakt voor ons
  Ze probereen gelijk bijna de helft van ons inkomen afpakken
  Ik zou het niet weten wie dit allemaal bedacht heeft
  Vene probeer met je kornuiten minder te discrimineren en meer aan politek te doen
  wat pensioen afpakken van die mensen die nog zoals ik zei mischien 20% van hum leven nog over hebben schaam je diep geef goed voorbeeld zo leer je eigen kinderen om te stelen afz.Loeloe


  Maak melding

 20. Het Zwitersleven(gevoel) zitten er toch in bij de sureneds!Weinig/geen belasting betalen lekker dicht bij de familie zitten,mooie auto hebben,mooi huis etc..In ieder geval :de zon krijgen jullie Gratis


  Maak melding

 21. posting nr 17.

  Wat een gescheld alweer op alleen de hindostanen. Alsof alleen zij zo graag terug willen naar hun geboorteland Suriname. Alsof zij alleen degenen zijn die klagen.
  Altijd maar schelden op NL, maar zonder hulp van NL en van andere landen redt Suri het nog steeds niet. Las pas geleden nog dat India Suri een lening van 40 miljoen USD dollars heeft verleend. Dat geld is niet alleen voor de aldaar wonende hindostanen bestemd maar voor een ieder. En dan nog het lef hebben zo op de hindostanen te schelden!
  In de jaren 80 toen het zo slecht ging in Suri, waren het wel de Surineds die door het sturen van pakketten de Surinamers hebben gesteund en nog zijn er Surineds die dat blijven doen. Zijn de Surinamers dat soms alweer vergeten? Men hoeft echt niet eeuwig dankbaar te zijn, maar een beetje respect zou op wel z´n plaats zijn.
  De meesten hadden niet eens werk in NL.
  Van hun kering hebben ze toch pakketten gestuurd naar Suriname. Wat jullie niet weten is dat zij ook offers hebben gebracht om hun familie in Suriname bij te staan.
  Surineds hebben vaak een deel van de kinderbijslag gebruikt om de Suri´s te kunnen steunen.
  Ik lees zovaak dat migranten uit Suri alles hehben gekregen. Men vergeet dat er ook Surinamers zijn, zoals mijn ouders, die al bijna 40 jaar in Ned wonen en zichzelf hebben opgebouwd. Ze hebben beiden hard gewerkt om sinds afgelopen jaar, na 38 jaar, te kunnen overwinteren in Suriname. Zijn ze dan niet welkom meer in Suriname?
  Waarom gunnen Suri’s elkaar niets? In Suri kiften ze op elkaar en dat doen ze ook op de Surineds. Schaamteloos gedrag. En de bakra´s ons maar uitlachen.
  Als ik NL zal verlaten, dan zal ik echt nooit naar Suri vertrekken, ook al zijn mijn ouders daar geboren en getogen.
  De meeste mensen behorende tot 1 Suri bevolkingsgroep, die denken dat Suri alleen van hun is, maar het land opbouwen, daar hebben ze werkelijk geen kaas van gegeten.
  Dus steek eerst je handen in eigen boezem en dan pas je frustraties uiten op de Surineds, met name op de hindostanen.
  Er wordt vaak beweerd dat Suri´s verdraagzaam zijn naar elkaar toe. Maar helaas ik heb veel reactie´s gelezen, waaruit het tegendeel is gebleken, zoals nu weer reactie nr 17 laat lezen.
  Pas als Suri´s elkaar als Suri´s zien en niet konstant in hun hokjes-denken blijven steken, zal er van dat land iets terechtkomen.
  Ik zal wel weer een scheldkanonnade over me heen krijgen, maar dat zal mij een worst wezen. De waarheid is immers altijd hard aan te horen, in dit geval dus lezen.


  Maak melding

 22. hoeveel belasting moet men hier afdragen in ned?ik denk ook ’t zelfde als in su nl die 38 %.ik denk dat men zo wel de suri in ned zou stimuleren en motiveren om eerder terug te gaan naar ons switie sranang.

  een boodschap a/d regering in su;verlaag de belasting,en op lang termijn heb je meer ontvangen en heb je jou landgenoten toch een dienst bewezen.


  Maak melding

 23. NR 19 (Toet) wil jij even je eigen reactie (NR 44 van “reportage miss eu verkiezing in suriname”) bij overige berichten lezen wat betreft uitkeringen,steuntrekken??

  Ik ben het wel met je eens dat mensen verpest zijn door Nederland,in Suriname ben je nog steeds tevreden met wat je hebt maar in Nederland is dat anders.

  Geldt niet voor iedereen en dat is maar goed ook!!


  Maak melding

 24. Ik werk bij een bedrijf en vind dat ik niet gewaardeerd word. Na 35 dienstjaren krijg ik maar 60% van mijn laatst verdiendeloon. netto heb ik minder dan bijstands uitkering. Hoera Nederland!

  Groetjes Siegfried.


  Maak melding

 25. nr.17 C. Dervan..wat zit in je hoofd…waarmee ga jij, je mee bemoeien.
  Welk land hebben zij gekozen, gebruik je verstand anders heefd die chinees het reeds in beslag genomen.
  Land verkoper dat je bent, hondsgedrag, schandknaap..smerig.


  Maak melding

 26. 2Su,

  Beste Su,ik wil alleen maar aangeven hoe de bakra`s over de Surineds denken/dachten,de Surineds,uitzondering daar gelaten,schelden maar op de Turken,Chinesen enz.terwijl ze ook niet met liefde zijn opgenomen in Nederland,en wat gebeurt er ze doen precies hetzelfde met de buitenlanders die in Suriname wonen.

  2 Saya,maak je niet druk,dit is echt vechten tegen de wel bekende bierkaai,altijd wordt er maar afgegeven op de Hind.,Turken,Chinezen ,Javanen en ook de boslandcreolen,dat door Surineds/Suri`s die op hen afgeven zijn altijd maar bezig hun eigen kunnen te verdonkermanen ze moeten toch een stok hebben om iemand te slaan.Misselijk makend vind ik het,maar tja tegen dombo`s is het geen goed garen spinnen moet je maar denken,no weer joe ede baja.
  In Suriname heb ik niets van gemerkt dat ze elkaar na het leven staan,echt wel of ik moet blind geweest zijn,ga maar naar de markt,Hind.,Creolen en Javan leven vredig naast elkaar,gaan bij elkaar eten in die eettentjes enig vind ik dat,maar zij die in Nederland wonen hebben 1 ding goed van de b akra`s geleerd hoe te discrimineren.Hahahhaahhahaah terwijl ze zelf steeds klgen dat ze gediscrimineerd worden, pfffffffffffff.Ik word er depri van als ik steeds maar leest hoe ze elkaar afzeiken hier.You Know What:I Rest My Case.


  Maak melding

 27. Als er iemand het recht heeft zich met Suriname te bemoeien dan ben ik het wel,want ik ben NIET gevlucht,en ik heb het goed in Suriname.Ik betaal alle belastingen op tijd,
  en ik denk niet in termen van hindostanen en “Surinamers”. Hier zijn we allen Surinamers.
  Bepaalde mensen BLIJVEN maar zeuren dat “sommigen” niet werken. DAT DING KLOPT NIET!! Je hebt het met de paplepel binnen gehad,en bent ziende BLIND.
  Je hebt overal luilakken,het idee dat hindostanen hebben gewerkt hier en de rest op zijn kont heeft zitten kijken is AL LANG achterhaald.Die fabel wordt nog steeds levend gehouden door die sombere figuren in Nederland.Wanneer heeft Suriname echt gebloeid? Ga de geschiedenis even na,dan zal je minder zeuren. Anno 2007 moet dat gezeur van Ptatahindoes die in de tijd zijn blijven steken ophouden. India geeft leningen,daar moeten we voor bedanken. Als je
  een LENING krijgt ga je echt niet bedanken,maar keihard ALOSSEN want het is geen gift.China leent veel meer aan Suriname,maar men heeft echt niet alleen het Surinaams belang voor ogen! Saya’s gedachtengang is duidelijk,India heeft gegeven dus is het voor de hindostanen. Probeer maar naar India te gaan,je zal met hangende pootjes afdruipen,zoals velen voor jouw.
  Mahatma Ghandi HIMSELF had tegen een aantal Hindoe Srananmans gezegd: JULLIE ZIJN SURINAMERS!!!

  Dat heb ik niet verzonnen maar van een TOP HindoSrananman vriend van mij.Dit soort Pseudo Surinamers moeten echt niet terug komen om het land met hun racistische ingewortelde mentaliteit opnieuw te komen verzieken.De mensen die pakketten sturen moeten zich DIEP schamen als ze dat hier op het forum aanhalen,want je stuurt het voor je eigen familie. SHAME ON YOU!!. Ook ik heb familie daar,maar ik heb ze verzocht geen paketten te sturen,omdat je dan in de rij moet gaan staan om een paar spullen af te halen,die je ook hier kan krijgen.
  DANKJEWEL.
  Voor mijn part kan je ook je euro’s in je zak houden,MI NO WANI.

  Als je niet in Suriname wil komen,wat zeur je dan?


  Maak melding

 28. Nr 19, je moet de feiten eens raadplegen dan zou je toch tot de conclusie komen dat suri’s in NL jaarlijks minimaal € 130.000.000 aan goederen of geld naar su sturen. Trouwens het verbaast mij dat je schrijft dat Chinezen en Brazilianen de economie in su draaiende houden. Moet ik hier uit concluderen dat de surinamers die in su wonen niets doen dan alleen maar slapen?


  Maak melding

 29. By the way SAYA,mijn reaktie was naar aanleiding van posting no 4,die meneer die verteld dat hij naar INDIA gaat,dus ik heb absoluut niet de intentie gehad hindostanen uit te schelden. Lees liever wat die Dr no op no 4 heeft geschreven,hij scheld mijn land uit voor “achterlijke boes2x” Nou dat pik ik niet. Hij gaat naar het geweldige INDIA met al zijn luxe.verder zegt hij tegen potentiele remigranten:”Go i sa kka”,vandaar dat ik zei dat hij in de vervuilde Ganges zal gaan baden met kka met poep dus,want ik heb met mijn eigen ogen gezien in een documentaire hoe de mensen poepen en baden in de GANGES. MI No e ley!!
  Voel je je nog uitgescholden??????????


  Maak melding

 30. Even voor de duidelijkheid: Jullie surinamers in Suriname kunnen mij (surned) niet komen vertellen dat ik maar in Nederland moet blijven; dat maak ik zelf wel
  uit. Ik ben in Suriname geboren, geen enkele andere surinamers waar dan ook kan mij
  komen vertellen dat ik niet maar mijn land mag………………even voor de duidelijk…………oké. Als ik vandaag naar Suriname wil gaan, dan ga ik naar Suriname.
  Ik heb gekozen om naar Nederland te gaan,en ik ben niemand verantwoording schuldig. Als jullie je hele leven in suriname willen blijven moeten jullie zelf weten. Dus geen gezeur aan mij hoofd over land van milk en honey (ned), dat is gewoon stom gel…

  38% van je inkomen inleveren is gewoon diefstal.
  De surinaamse regering is helemaal van de pot gerukt als je mij vraag.
  De vriendelijke groet.

  Marron

  Marron


  Maak melding

 31. Laten we eerlijk en “opmerkzaam” zijn want vóór ik 35 jaar geleden naar Nederland kwam heb ik ruim 10 jaar bij “lantie” gewerkt.Ik heb de meeste pensioen in nderland opgebouwd maar het gedeelte dat ik in Su gewerkt heb krijg ik niet.Suriname wil wel een (flink)deel van mijn in Nederland opgebouwde pensioen hebben terwijl ik ook nog een visum nodig heb om daar te mogen verblijven!!!!!Trouwens ook dat “verblijf” moet ik om het halfjaar apart ophoesten (lees:betalen).Lang leve Suriname.Nederland denkt:als de aow’rs weg zijn dan kunnen wij de schatkist niet spekken….en Suriname denkt: als de aow’rs hier naartoe willen moet ze ons betalen.Dus hebben ze niet veel keus.


  Maak melding

 32. Als er geen mensen waren geemigreerd naar Nederland dat was het nog erger geweest met de economie. Het zijn immers zij die familie in Suriname bleef steunen in goede in slechte tijden. Bovendien brachten ze ook valuta mee. Jammer dat er geen statistieken zijn over deze bedragen, maar dat ze zeer hoog zijn ben ik wel van overtuigd.
  Het zijn nu weer de Surineds die stank voor dank krijgen en overal in worden tegengewerkt zoals gewoonlijk.
  Als je uitgaat dat er plm 100.000 surineds per jaar naar Suriname op vakantie gaan, kun je zelf uitrekenen hoeveel valuta ze voor Suriname binnen brengen.


  Maak melding

 33. Dit getuigt van een arrogantie die zijn weerga niet kent. Er zijn vele Suri’s in Nederland die maar al te graag terug willen naar hun vaderland om hun capaciteiten ten dienste van Suriname en de Surinaamse Gemeenschap aan te wenden. Ik kan niet anders concluderen dan dat er toch nog veel domme mensen in de Surinaamse Politieke gemeenschap rond lopen.Dat is erg jammer voor Suriname.


  Maak melding

 34. De Ganges is idd vervuilt. Maar pas op de Surinaamse rivieren zitten straks allemaal vol met kwik en andere soorten gif.
  En wat doen de boslandbewonders niet in de rivieren. Baden, plassen en maybe ook poepen.
  Dus no kosi somaar.

  En als die persoon zo verguld is van India, dan is het zijn zaak, maar typ dan in het enkelvoud en niet in het meervoud. Dat betekent dat alle hindostanen mogen oprotten naar India. Een ieder mag gelukkig nog altijd zelf bepalen waar hij/zij wil wonen.
  En waar heb ik getypt dat India geld heeft geleend ten bate van de hindostanen die in Suriname wonen. Ga eerst goed lezen voordat je commentaar geeft.

  ‘Las pas geleden nog dat India Suri een lening van 40 miljoen USD dollars heeft verleend. Dat geld is niet alleen voor de aldaar wonende hindostanen bestemd maar voor een ieder’.

  Bovenstaande alinea heb ik getypt. Dus lees maar goed na.

  En wat wil Suriname alleen maar giften krijgen. Give me a break. Gaan jullie Suri’s maar idd heel hard werken om de leningen terug te betalen ipv alsmaar handje omhoog houden.
  Ik werk ook keihard in NL om een goed leven te hebben.
  Ben het gescheld van bepaalde surinamers meer dan beu.
  En dan grootpraats hebben van mi no wani.
  Gelukkig waren anderen wel blij dat ze het een en ander opgestuurd kregen. Dat jij dat niet wou is je goed recht, maar doe niet uit de hoogte. Het kan je ineens anders vergaan, dat je ook hulp kunt gebruiken.
  Het is ook nooit goed.

  “Anno 2007 moet dat gezeur van Ptatahindoes die in de tijd zijn blijven steken ophouden”.

  En dan nog beweren dat je de hindostanen niet uitscheldt. Go lesie yu egi posting baka.
  Alsof de creolen niet zijn blijven steken in hun achterlijk denken.

  En ik geef je op een blaadje dat als ik naar India ga, ik never met hangende pootjes terug
  zal gaan. Dus kom niet met je nonsens gepraat.
  En wie weet wordt India idd het land waar ik zal gaan werken en wonen.

  Had het voorspeld dat er weer gescholden zou worden. Heb gelijk gekregen ook.
  Ai baya wat een frustratie’s allemaal.
  Maar ondanks alle frustratie’s wens ik elke Surinamer een goed leven. Elke Surinamer,
  want deze pseudo ptatahindostaanse, denkt niet in hokjes. Ze denkt ook niet in termen van ze is Surinaamse of dat ze Nederlandse is (ook al ben ik in NL geboren), ze voelt zich ook geen Indiase, maar ze is een wereldburger.

  Marron ik ben het helemaal eens met je.
  Niemand heeft het recht te bepalen waar iemand wilt gaan wonen.

  So Sad!


  Maak melding

 35. Die mannen daar kunnen niet veel dat ding is systeem toch….probleem anders Holland e go yokro ding…

  Ding mang lobie wang sannie “BILATERAAL”..maar een ding als het te nadelig is voor een partij is het verstandig je(Su.) er niet mee bezig te houden..maar ding boys in Su. zwak.

  Wij zijn toch geen ‘Bi’.een keer vrouw ander keer man.

  Straks horen wij Vtje nog zingen…geloof hoop en liefde.
  No tikie joe ai loekoe, anders tamara joe latie


  Maak melding

 36. Dank zij de Surinamers die in het buitenland wonen is het daar een stuk beter. Want anders was het daar veel erger en dan had je meer krotten. Waar komt het geld van al die mooie huizen, zijn het niet die Surinamers die in het buitenland wonen. Die mooie huizen geven het land meer waarde. Buitenlanders kunen niet zeggen dat Suriname arm is. Waarom worden Surinamers die in het buitenland wonen misbruikt. Waarom geen Surinaamse paspoort bij en gratis ziekenfonds. Je betaald toch belasting als je wat voor terug krijgt.


  Maak melding

 37. Allemaal mooi en waar, Surineds(ik haat die benaming)daaruit blijkt jullie dubbele moraal,je kan niet kiezen.Wat ben je eingelijk Surinamer of Nederlander,wat staat in je paspoort? Nou DAT ben je,en het interreseert me niet hoeveel paketten je hebt gestuurd,ik blijf het schandelijk vinden dat jullie daarover praten.Ik weet dat sommige families hier in Suriname,krom moesten liggen,alleen om jullie daar naartoe te sturen. Als je dan een pakketje hebt gestuurd naar je eigen moeder,of wie dan ook van je familie,moet je schamen dat je dat hier aanhaalt.

  De meeste van jullie zijn gierig als de pest,de marktventers zijn echt niet blij met jullie,want als je hier komt wil je nog een dubbeltje betalen voor een manja of een hoop awara’s voor “bigi sensi” ook dat kan niet meer. Of jullie willen een villa huren,voor een paar euro’s.Alles vinden jullie duur in Suriname.Ik hoop dat er nog mensen in Nederland wonen die iets positiefs over hun land van herkomst te zeggen hebben.


  Maak melding

 38. Zielig voor die oudjes!!Anno 2007 worden ze nog steeds uitgebuit door eigen mensen.Bovendien moet men 50 jaar in Ned.vestigen eer je % 100 AOW mag hebben.Anders is naar rato.(% 2 x aant.jaren,toch?)Derhalve ,ze vallen tussen wal en schip


  Maak melding

 39. hahahahahaha,als er geen Turken,Marokkanen,Italianen en Spanjaarden waren geimmigreerd naar Nederland,was de economie van hier niet stabiel.
  De Surinamers kunnen nooit op hun borst slaan dat zij daaraan hebben bijgedragen,ga de archiven maar na.Surinamers hebben de Nederland alleen maar geld gekost,and that is nothing but the truth,the whole truht.

  Gelukkig lezen de blanken deze site niet,anders ,was het niet mals geweest met de reactie`s hiero.

  Be Real en zie de waarheid onder ogen Surineds zijn niets meer en niets minder dan hun landgenoten in Suriname.Altijd maar zeiken over jaloezie van hun,hahahahhaha als ze in Wassenaar,Bloemendaal of Soest zouden wonen ,hahahah kon ik het best begrijpen,maar tjeetjeeeee aii baja wat een illusie hebben de Surineds toch:Let wel vele uitzonderingen daar gelaten.

  Oen draai oen Pokoe ,Dan oen dansi Jere.

  Ik ben zelf een Surinaamse die reeds 38 jaar in Nederland(geboren en getogen) woont en werk,dus oen noh kon kosie dat mie nah wan jaroesoe Sranangmang.


  Maak melding

 40. In India schijnt het mogelijk te zijn voor 100 euro per maand te leven (als je veggie bent). Dus als Suriname uitvalt ga ik lekker naar India. Kan ik van de rest van het geld ook een tuinman en dienstmeid inhuren.


  Maak melding

 41. zwijger

  Er zijn wel nummers. Jaarlijks maken ex surinamers 400 miljoen dollar over naar hun families in suriname. De gefrusteerde en ondankbare leiders in sur reppen daar geen woord over.


  Maak melding

 42. Dr. Dewanand,
  Su is voor mij thuis. Ik voel en proef daar me jonge jaren weer het huis van me ouders. Van tijd tot tijd moet ik even thuiskomen. Maar als rasechte wereldburger, ga ik voor mijn toekomst en voor mijn gezin. Wij doen het zeker niet slecht met onze eigen huisje, boompje en bizz in Holland. Ik wil meer dan wat Holland en Su biedt, wij zijn serieus bezig met India. Valt me op hoe makkelijk het gaat als je je een beetje aanpast aan de cultuur. Zeker de moeite van het overwegen waard, gelet op de toekomst. Als u onroerend goed wilt doe dat dan nu. Want veel Indiers elders in de wereld verdienen geld als watra en kopen of bouwen ook huizen voor hun oude dag. Het ziet er dus naar uit dat op korte termijn van enkele jaren de huizenprijzen flink zullen stijgen. Nu is het nog acceptabel dus sla je slag. Gewoon maar een tip, gratis en voor niets.
  Su, het doet me pijn in me hart, maar het heeft me niets meer te bieden dan af en toe even thuis te komen. Voor de rest is het een verspilling van emoties, ergenissen en hoop.


  Maak melding

 43. Ieder mens is vrij om zicht te vestigen waar ook ter wereld. Maar mensen kijk dan verder, suriname is een verloren zaak.
  Immers de mens heeft capaciteiten genoeg om zich aan de nieuwe omgeving aan te passen.
  Kijk naar andere landen in de regio het caraibisch gebied heeft legio mogelijkheden.
  Ik heb een eigen zaak op sint maarten draait onzettend goed en suriname mis ik als kiespijn. In mijn eigen land suriname heb ik het eerst geprobeerd ik ben van alle kanten tegengewerkt. Het begon al op onze internationale luchthaven zanderij waar een stelletje hufters werker ongeschoolde proletariers die onze luchthaven moeten bemannen ongebrijpelijk. Het lijk wel of ze letterlijk uit de rimboe zijn geplukt.
  Dan moest ik voor formaliteiten naar overheidsinstanties oh man man man ongelofelijk wat een behandelijk krijg je daar echt mensonterend in mijn eigen koulo kondre.
  Toen heb ik de knoop doorgehakt suriname one day i,ll fly away. Ik leef nu als een god in sint maarten en geniet van de rust en de rustieke omgeving. Ik kreeg een warm onthaal op de luchthaven alle paperassen zijn binnen een week geregeld heel erg proffesioneel.
  Suriname moet je zien als een afrikaans land ongeciviliseerd kijk maar naar de film blood diamond dan begrijp je afrikaanse landen beter. Al komen mijn voorouders daar vandaan maar dan nog mag ik het zeggen en dat is democratie. Het ga je goed


  Maak melding

 44. 38%, ding man wanie, na boeng k. de inie ding man ede, dang sang ding man o doe nanga a moni, zeker foe voeroe ding egie saka,
  pas ding man verhoog ding egie salaris!!


  Maak melding

 45. Vele uitzonderingen daargelaten idd.
  Ik lees ook hoe de zogenaamde Surineds zich gedragen t.o.v. de Suri’s, maar andersom gebeurt het ook.

  Deze site wordt wel degelijk door autochtonen van NL bezocht. Mij wordt vaak gevraagd door vrienden, waarom er zoveel haat, nijd en afgunst heerst tussen de Surineds (overigens een woord waar ik ook een hekel aan heb net als aan het woord allochtoon) en de Suri’s.
  Al zou men mij doodslaan, ik zou het niet weten.
  Net zoals mijn vrienden zowel auto- als allochtoon, kan ik er met mijn pet niet bij.

  Christine,

  Ik ben afgelopen jaar voor de 4e maal naar India geweest. Het land is booming.
  De economie gaat met enorme sprongen vooruit.
  Daar word ik gezien als 1 van hen, zal wel komen omdat ik mij heel normaal gedraag. Heb geen kapsones en grootpraats.

  Maar lees hier hoe men over en weer op elkaar scheldt. Als men zijn/haar mening maar al te graag wil laten horen/lezen, dan gaat men gelijk gillen/in hoofdletters typen.
  Jij bent ook zo’n een persoon.
  Laat mij jou 1 ding vertellen, mensen die zich op zo’n manier willen profileren, daar luister ik niet graag naar of lees hun postings met tegenzin.
  Voor de 3e keer ga je weer tekeer tegen de Surineds, op mij maak je geen indruk meer.
  Zowel de Surineds als de Suri’s moeten maar eerst gaan leren op een waardige manier kritiek te geven.
  Gelukkig zijn er ook uitzonderingen.

  En in je laatste posting haal je dingen aan, waar de Suri’s zich net zo hard aan schuldig maken. Dus opnieuw, steek maar eerst je handen in eigen boezem.

  Bovendien vind ik je zwak in je argumenten, want je mond loopt over van racisme, iets waar jij mij ook van hebt beticht.
  En dat is trouwens iets waar de meeste Surineds alsook de Suri’s zich schuldig aan maken.
  Als zij zich in het nauw gedreven voelen en
  zich niet meer met gedegen argumenten kunnen weren, beginnen ze over racisme. Dan is de andere partij racistisch bezig. Zo zwak!

  Het komt door jouw manier van kritiek leveren, dat ik heb aangehaald dat Surineds pakketten stuurden en sturen.
  En omdat dat de waarheid is, ga je mij vertellen dat de Surineds zich moeten schamen. Overigens ikzelf heb nooit een pakket gestuurd en zal dat ook nooit doen.
  Maar neem het op voor alle Surineds die dat wel hebben gedaan.
  Als jij dat vindt, laat Suriname zich dan nog dieper schamen, dat het alsmaar hulp van buitenaf accepteert.
  Na 31 jaar onafhankelijkheid is Suri nog verder in de problemen gekomen dan ervoor, gezien de vele negatieve nieuwsberichten die op deze site zijn te lezen.


  Maak melding

 46. De sterkste schouders zullen de zwaarste lasten dragen , en dat vind ik meer dan terecht . iedereen heeft het over het vele geld dat zgn naar familie wordt gestuuurd in suriname , wat niet meer is dan een druppel op een hete plaat . (uitgezonderd drugs gelden)Er is een heel groot deel van de surinamers in nederland die nauwelijks het hoofd boven water kan houden , laatstaan geld over te maken naar suriname .Men gaat naar suriname om erfenissen op te halen , en als er grond is deze te verkopen en het geld opmaken in nederland.
  Vaak worden er bij begrafenissen in Sur. tickets overgemaakt om familie in nederland de gelegenheid te geven afscheid te nemen van de overledene aldaar .Het is simpel, blijf in nederland en maak hier je geld op . Er komt een periode dat je graag in sur . zou willen zitten , want de tijd komt eraan dat we een herhaling van de 40er jaren meemaken . Alle niet westerse inwoners van nederland zullen voor hun leven moeten vrezen ,en dan maakt die 38% niets meer uit .

  Viva


  Maak melding

 47. Nr..42.. Christine Dervan het lijkt mij verstandig dat jij professionele hulp gaat zoeken…er is iets bij jouw kapot gegaan…zoek hulp, het gaat niet goed met je, jij hebt het zelf niet door….Beterschap en Tang Boeng..


  Maak melding

 48. Miegaooooooooooo,zoveelllllll ,dan kan ik niets anders zeggen dat,alle families van de Surineds stinkend rijk zijn,ook die in Huize Asiana,verlaten zijn door hun Surineds familie,hahahahahaahah niemand moet meer zeggen dat er armoede heerst in Suriname.Hahahahhaahhah ook hahhahaah de Surineds hier moeten stinkend rijk zijn hahahahhahahaahaha,ai bajaaaaa Dream On.

  Vandaar dat ze lopen te verkondigen ,als ze met vakantie zijn in Sur. hoe goed ze het hebben geld schudden ze uit de mouwen ai bajaaaaa,ik vind het heel zielig voor de Blanke Nederlanders,,nu pas weet ik waarom ze zo klagen,over de euro.

  Hahahahahahahahhahaha zo zout heb ik het NOOIT gegeten hahahahahahahah.
  Ik vraag me af waar die 400.0000 gebleven,hahahahaha of zal het tochgeld van misdaad afkomstig zijn ,I Dont Know,tjssssssssssssssssssss


  Maak melding

 49. Jongens, jongens, no kos’ un srefi.. we zijn allemaal sranan man.

  Ik heb een voorstel voor de Sur. regering.

  Waarom niet een wet aannemen dat ALLE mensen die in het land Suriname wonen en 60 jaar en ouder zijn een vast percentage belasting betalen. Dit geldt alleen voor gepensioneerden, dus geen zakelieden.

  Ik noem maar wat: bv. 20% van hun inkomen. Dus alleen voor 60 plussers en alleen op hun AOV.

  Odi en soso lobi.


  Maak melding

 50. Als je mensen als Christine naar de delta moet sturen dan kun je heel veel mensen ernaartoe sturen in Sur. want deze persoon is niet de enigste die zo dom redeneert. Helaas daarom gaat het dus niet goed met het land.

  Aboikoni nr 48 ik ben het helemaal met je eens en het ergste is dat dat je er niks tegen kunt doen. Het is de mentaliteit, de arrogantie, ook meegekregen van de ouder, waarschijnlijk zit het ook in de genen. Daarom zal het helaas ook nooit wat worden met zulke landen.

  Mischien enkele uitzonderingen daargelaten.
  who knows time will tell.


  Maak melding

 51. Loonheffing
  Op het pensioen wordt loonheffing ingehouden volgens de Nederlandse wet- en regelgeving. Het is niet uitgesloten, dat ook uw woonland loonheffing over dit pensioen zal heffen.
  Met een groot aantal landen heeft Nederland een verdrag gesloten dat dubbele heffing moet voorkomen. Om van deze regeling gebruik te kunnen maken, moet u een schriftelijk verzoek indienen.

  Dat verzoek richt u aan:
  Belastingdienst, kantoor Buitenland
  Postbus 2865
  6401 DJ Heerlen
  Nederland


  Maak melding

 52. Ik vind het helemaal niet erg om die 38 procent te betalen,ik ben bereid alle soorten belasting te betalen( ze nemen trouwens bijna alles over van ned?De grote vraag ,waar gaat al dat geld????
  Dat is nou juist het probleem,in suriname zijn ze zo corrupt dat ik helemaal geen zin hebt om daar te gaan wonen.
  Ze maken wel alle soorten wegen,zonder voetpad(denk aan de doden,wat eigenlijk niet nodig was)doe alleen maar halve werk,na een tijdje zijn die wegen weer kapot,klagen eeuwig dat er geen geld is,maar innen wel erop los,innen waar ze willen,(grote geld bij de goudzoekers gaan ze niet halen(ze zijn te bang daarvoor)maar gaan wel hun eigen mensen aanvallen,die het land willen helpen opbouwen.


  Maak melding

 53. Ik ben ook eens met Aboikoni nr 48. Maar om heel Afrika te vergelijken met de film blood diamond slaat nergens op. Niet te veel shit lezen over Afrika er zijn ook genoeg positieve kanten.

  Marron


  Maak melding

 54. Saya je voelt je aangesproken:

  copy and paste alsjeblieft dit was de reaktie van ene mr NO.

  Is goed wat hebben de migranten daar in het achterlijke boes 2x te zoeken? Een vaderland die zijn eigen kinderen de nek afrukt omdat ze jaloers zijn.Ik heb voor India gekozen 6e sterkste economie van de wereld ranglijst.Het zuiden waar alle Surinaamse groenten vis te vinden is. Een land waar de regering juist de de wereld bevolking graag in hun land ziet komen.Hindoestanen krijgen alle rechten en plichten door een PIO kaart aan tevragen.Belasting vrij leven.Goedkoop en lux.Als je in Suriname ziek wordt dan ben je de LUL.Vroeger werden de Ned.Als NF.Gezien en nu als belasting melk koe.Go I Sa ka.

  (einde citaat mr no)

  Dit was mijn reaktie naar aanleiding daarvan:

  Belachelijk,wat mij betreft kunnen jullie daar blijven verzuren,of in India in de vervuilde GANGES gaan baden(met kka)
  Hou je euro’s maar in je zak,niet een half jaar maar voor altijd,want jij hebt ze harder nodig. De regering hier deugt niet? Ik laat jullie over aan BALKEN ELLENDE en zijn crew.
  Wat zijn jullie verbitterd, blijf in GODS NAAM TOCH IN DAT LAND DAT JULLIE HEBBEN GEKOZEN.
  LAAT SURINAME MET RUST!!!

  Let wel ik heb op verschillende postings gereageerd,ook van die persoon die zeurde over zijn euro’s en er zijn geen foto’s geplaats dus het interreseert me niet welk ras wat zegt.

  Let wel ik zeg JULLIE en je voelt je aangesproken,terwijl ik het had over de hele santekraam hier die maar zeurt over hoe slecht het gaat in Suriname.

  Maar ach als iemand leidt aan het “poti mi hindostani” komplex zoals jij, dan denk je dat iedereen het tegen hindostanen heeft.

  Ik heb geen tijd voor die nonsense.

  Dit waren jouw woorden Saya:

  De meeste mensen behorende tot 1 Suri bevolkingsgroep, die denken dat Suri alleen van hun is, maar het land opbouwen, daar hebben ze werkelijk geen kaas van gegeten.
  Dus steek eerst je handen in eigen boezem en dan pas je frustraties uiten op de Surineds, met name op de hindostanen.

  (einde citaat van Saya)

  Wie generaliseerd hier? Wie drijft het in de racistische richting?
  Ik kom op dit forum omdat ik dat geleuter over Suriname erg irritant vind.

  ALS JE GEEN BELASTING WIL BETALEN IN SURINAME HOEVEEL HET OOK IS,MOET JE MAAR DAAR BLIJVEN.

  Jullie wonen niet hier, maar kletsen erop los. Het gaat slecht regering is niet goed,
  ja ik zeg weer jullie en dan heb ik het niet over rassen maar over mijn rootsgenoten.
  Ik ben boos op de mensen die zo negatief over hun land van herkomst.
  Sommigen hebben al gekozen voor St.Maarten,India,noem maar. Maar er is toch iets dat ze
  aantrekt,toch moeten ze komen aan de waterkant,aan de bush bush, het zit in jullie bloed!
  Je komt er niet los van.

  SRANAN!!!.


  Maak melding

 55. Lieve mensen laat die 38% aan de kant en ga gewoon lekker genieten van Suriname, want ik ga straks over 2 jaren ook lekker naar su(vvor goed) en de belastingdienst kan de pot op want ik betaal geen moer aan hun.


  Maak melding

 56. pfffffffffffff
  Nogmaals,een Surinamer in Nederland is de enige Allochtoon die zich SuriNed noemt,dat getuigt van het onkennen van je identiteit.
  Surinaamse Allchtonen,zien zich graag als Nederlanders,terwijl de rasechte Nederlanders ze zien als Surinamers.
  Ik werk met Allochtonen,allen spreken altijd met lof over hun land,ik heb nagevraagd bij de Marokkanen en Turken,ook hun moeten belasting betalen in hun land,dat doen ze zonder morren,reden waarom???Ze gunnen het hun land,de Antillianen zal je ook niet horen de Antillen afzeiken,en noemen zich met TROTS Antilliaan,terwijl ze nog zeker een Nederlands paspoort hebben,ze hoeven niet te frauderen.
  Maar de Surinaamse Allochtoon,voelt zich ver verheven boven de andere Allochtonen en denken omdat ze goed Nederlands””spreken ze tot de blanke Nederlanders behoren,alleen hun kleur houdt hen tegen,dat is zo en zal altijd zo blijven.Wachttie teh Wilders o kong aan de macht wan day,dang ding sa zoekoe ding roots.Ze moeten 1 keer ophouden met Suriname te vergelijken met Nederland,ding kon fin boeng nah bakra kondre,no ding sie Sranang likie wan achterlijk kondre,noti neh deug moro, ding lai ding euro,ding eh libi nah Wassenaar,aiiii bajaaaaa terwijl noting doing.De echte Surinamers in Nederland uitgezonderd)


  Maak melding

 57. Dat is allemaal waar christine, je komt er niet los van. En het doet me eenmaal pijn. De generatie voor mij (mijn fam.)heeft grote risico’s genomen in het landsbelang Su. Ze hebben alle k van Suriname doorstaan. Ik hou net zoveel van Su. maar ik weet dat die liefde nier rendeert. Bovendien ben ik teveel zakenman en bestaat mijn primaire broodwining uit blad maken. Ik ga mezelf niet aan het Surinaamse kruishout nagelen zoals mijn ouders uit domme liefde. Ik ben heel dicht bij de Surinaamse politiek betrokken geweest, ken vele politici en weet hoe die mannen denken en wat ze zeggen tussen de glazen borgoe en black cat door. Jullie leven allemaal in een domme hoop dat het ooit wel goed komt in Su. Balkenende is geen alternatief voor Su. Ik heb ook een hekel aan dit schijt holland en dit belastingsysteem.
  Het gaat mij en ik denk velen niet om de bijdrage voor de Surinaamse welvaart. Ik heb zo vaak laten zien en gepoogd om gedeeltelijk offers te brengen voor het land waarvan ik hou. Maar ik ken ook mn papenheimers veels te goed. den man dies na njanman! En velen hier waaronder jij hebben geen flauwe notie van hoe de regeerders en de zakenlui van Su in elkaar steken. Het zijn de meest gewiekste mensen in de hele wereld. Dat is een compliment en ik respecteer die kwaliteit. Wat geen compliment is, is dat ze geen moraal hebben en geen geweten. Ze laten je creperen en lachen je nog uit ook. En als jij als Surinamer kenner dit probeert te ontkennen of met schelden durft te ontkrachten, dan weet ik ook uit welke hoek je komt. a tan so.
  Openbaringen zegt: “wie oren heeft die hore!”


  Maak melding

 58. Christine,

  Jij bent de grootste zeurkous van ons allemaal. Je zaagt door op alle Surineds. Ga leren met kritiek om te gaan. Leer negatieve kritiek om te zetten in positieve, zal je menselijker van worden, i.p.v. alsmaar te kiften om anderen.
  Uit al jouw reactie’s lees ik niets anders dan haat en afgunst. Word toch eens volwassen.
  Reactie van mij zul je niet meer krijgen, je bent het ook niet waard.
  Jij zult wel weer komen met je frustaties.
  Het gaat je goed in Suriname, hoop voor je beter dan het mij gaat in Nederland en ik heb het al heel erg goed.


  Maak melding

 59. Geachte redaktie!!!
  U houdt zich niet aan de gemaakte afspraken.
  De weledelgeboren mevr.Christine Darvan wordt steeds ongemanierder,onbeschofter en onbeschaafder in haar reacties jegens haar overzeesche landgenoten en ik op mijn beurt word zeer onpasselijk van haar.Er wordt nu zelfs met ongepaste taal gesmeten waardoor ze zichzelf m.i. op een voor haar zeer pijnlijke en beschamende manier tot het absolute nulpunt heeft gediskwalificeerd.Wat doen we eraan?Moeten we niet het heft in handen nemen en dit ongeleid projectiel tegen zichzelf bschermen?U bij voorbaat dankend zie ik uw te nemen maatregelen rijkhalzend tegemoet.Een zeer bezorgde Surinamer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES