Suriname waarschuwt Caricom voor bemoeizucht donor

16

PARAMARIBO, 16 feb – De Caricom moet oppassen voor financiële bemoeienis van externe donoren in het bosbouwbeleid van lidlanden. Dit zei president Ronald Venetiaan tijdens de tussentijdse vergadering van Caricom-regeringsleiders in St. Vincent. De nodige omzichtigheid dient in acht genomen te worden. Er zal dan ook goed moeten worden nagedacht voordat wordt overgegaan tot koppeling van het landbouw- en het bosbouwbeleid.

Daar is alle reden voor. Voorzichtigheid om donoren enige betrokkenheid bij het bosbouwbeleid in arme landen te geven, is geboden, omdat hun opvattingen op dat stuk voldoende bekend zijn. Aan de ene kant wordt onbezonnen industrieel gas uitgestoten en andere kant wordt van alles gedaan om te voorkomen dat de bossen in arme landen worden aangewend voor armoedebestrijding.

Het heet dan dat de landen die nog bos bezitten een verantwoordelijkheid hebben tegenover de rest van de wereld. Venetiaan zei dit naar aanleiding van het Jagdeo Initiatief, dat is genoemd naar de Guyanese president Bharat Jagdeo. De bedoeling is donoren aan te trekken om de agrarische ontwikkeling in de regio te helpen stimuleren. Venetiaan vindt dat moet worden opgepast voor het opofferen van een deel van de eigen soevereiniteit.


16 REACTIES

 1. If mi na Vtje mi e kap a boesie binnen wang day…mikie ding mang zie datie mi no e mikie grap..en wacht niet op grote landen om mij de les voor te lezen.


  Maak melding

 2. Gek dat je bent Vene. Er is geen enkel toezicht in het binnenland van Suriname en jij koppelt het een en ander.

  Het is tijd om te gaan hengelen in de tingiggortro van jou Vene. Laat regeren aan anderen over 70 jarige opa.


  Maak melding

 3. Goed zo meneer PRESIDENT . Maak ze de ogen open . Niet alleen de “rijke landen” , maar ook zij die niet weten wat het bezit van een bos(regenwoud) betekent.Suriname bezit een deel van de longen van de aarde .Als dat verdwijnt is het gedaan met bijna alles wat leeft op deze aarde . met deze rijkdom moeten we niet alleen zuinig en voorzichtig mee om gaan , maar ook de moneyboys voor laten betalen , want ze ademen gratis de zuurstof in die landen als suriname op voorraad hebben .Dus , meneer de PRESIDENT probeer de rest van dezuurstof leveranciers op een lijn te krijgen ,en laat de vervuilers betalen .

  Viva


  Maak melding

 4. Venetiaan moet niet lullen over soevereiniteit. Hij heeft dit land reeds lang verkocht en verkwanselt aan het buitenland dus zou hij de laatste moeten wezen die er iets over zegt.
  Suriname waarschuwt niemand binnen de Caricom omdat al deze lidstaten weten dat je gewoon (onder deze president) over Suriname en z’n president kunt plassen.
  Het is triest maar waar.


  Maak melding

 5. Men moet een dag op de hoek van de latourweg en de weg naar paranam gaan kijkenals men in su is, zult u zien wie de straaten van suriname vernietigen, het zijn de grote zware struks vol met zware boomstammen die naar het buitenland worden verscheept. wie denkt deze kleuter voor de gek te houden.


  Maak melding

 6. Hallo meneer V.. er zijn weer problemen omtrent domeingronden…Laat dat Caricom ding, en laat die Tjonge-jongen opdonderen het begint echt teveel te worden, het is niet meer te verdragen.
  Nogmaals het is niet meer te verdragen..
  Dus dulden komt straks niet meer bij.
  Dan mag hij militairen sturen als beloofd.(belofte Tjonge-jongen)


  Maak melding

 7. was net niet zo ongeveer vorig week dat een buitenlandse ambassadeur klaagde over het surinaams bosbouwbeleid. de situatie in sur. is zo deplorabel dat zelfs een ambassadeur zich daar over bekommerde.
  Vene droomt letterlijk met ogen open. hij kraait maar wat, zonder te weten waar hij het over heeft. duidelijk een teken van dementie.


  Maak melding

 8. Vene is aan het dementeren. hij kraait maar wat en weet niet waarover hij praat.
  Onlangs hebben buitenlandse ambassadeurs zich ontfermt over het bosbouwbeleid van sur.
  en waar kraait Vene nu over?
  duidelijk dromen met je ogen open dus.


  Maak melding

 9. Vene kraait maar wat. Onlangs hebben buitenlandse ambassadeurs zich uitgelaten over de deplorabele toestand van het surinaams bosbouw beleid en Vene kijkt in eigen land de andere kant op.


  Maak melding

 10. Volledig mee eens M.Fleur.

  Wat ik niet snap,is dat Vene,wel Nederland laat bemoeien in alles wat Suriname betreft,Vene is steeds maar bezig om te bedelen bij die Nederlanders.
  Nu daar hij zijn echte soevereiniteit kan tonen loopt ie te brabbelen als een kip zonder kop.
  Tja, Vene en zijn bende,kruipen graag voor die Bakra`s,nou so be it pffffffff.


  Maak melding

 11. Suriname waarschuwt Caricom. erts je eigen zaakjes op orde hebben dan heb je pas autoriteit en gezag om een ander op iets te wijzen. Hoe wordt hij trouwens geintroduceerd wanner hij gaat spreken in the Caricom: The Accident of the Republic of Suriname


  Maak melding

 12. Tja, ja, ik heb meteen al begrepen dat Vene gewoonweg geen pro-milieu opmerkingen van donoren wil. Hij wil gewoon zelf uitmaken dat er ongehinderd door wordt gekapt. Want hij vangt toch van al die buitenlandse maatschappijen een duit. Hij noemt het soevereiniteit. Die kan gelijk door naar huize Asiana….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.