Data bauxietreserves West-Suriname vrijgegeven

5

PARAMARIBO, 16 feb – Suralco en BHP Billiton hebben de exploratiedata van de bauxietreserves in West-Suriname vrijgegeven. Dit meldt het Bauxiet Instituut Suriname, BIS. Het instituut gaat de data verifiëren in opdracht van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen. Er zal externe deskundigheid worden aangetrokken.

Binnenkort zal een selectie worden gepleegd uit de groep consultants die zich hebben aangemeld. Vertrouwelijkheid wordt een doorslaggevend criterium, ook al omdat de maatschappijen daarop hebben aangedrongen. “We nemen een dezer dagen het besluit. We zijn heel voorzichtig en houden heel serieus rekening met het confidentieel karakter”, zegt BIS-directeur Rita Vaseur- Madhoeban tegenover de Ware Tijd.

De regering en de maatschappijen hebben in 2003 een intentieverklaring getekend voor exploratie van de bauxietreserves in het Bakhuysgebergte. Volgens de maatschappijen ligt er ruim driehonderd miljoen ton bauxiet, wat goed is voor ongeveer veertig jaar productie van aluinaarde. Minister Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen vindt dat de samenleving zoveel mogelijk moet overhouden aan de ontginning.


5 REACTIES

 1. Verkoop alleen Aluminium en geen aluinaarde. Doe het zelf. Oleg Deripaska van Rusland 39 jaar oud, heeft al 21.2 miljard al aan aluminium verdiend. Zie in Metro, 13 februari 2007. Wees zuinig wat we hebben. Blijf zelfstandig man


  Maak melding

 2. Rus verteld iets dat hij niet waar kan maken.
  Maar nogmaals Rus laat de bevolking door geen enkele idioot in de maling nemen.
  Deze gasten hebben genoeg uit het verleden ongecontroleerd meegenomen..puur..puur door domheid.
  Het is mooi genoeg geweest en er zijn voldoende Suri’s die capabel zijn om de boel zelf te kunnen runnen.


  Maak melding

 3. Sedert 30 jaa wordt er gesold met de belangen van Suriname en het surinaamse volk.

  Naast alle grote opzettelijke fouten die door opeenvolgende regeringen zijn gemaakt zijn we nu beland op een punt waarbij ons land vernietigd dreigt te worden.

  Cambior deal onnadenkendheid, de zg. leiders denken liever aan hun p…. en geneugten dan aan de belangen van land en volk.

  Nu straks er weer een overeenkom=nst met Suralco en Billiton dreigt te worden getekend zit het land straks voor zeker 40 jaar aan deze verplichting vast. Ik kan bijna garanderen dat deze bedrijven er niet zijn om Suriname op te bouwen.

  Een ander voorbeeld is de bosbouw, chinezen die hout gaan kappen en mogelijk een palm olie ……….. gaan opzetten????

  Toen Wijdenbosch er een puinhoop had gemaakt is er maatschapplelijk prtotest gekomen.

  Ik pleit er nu voor om het heft in handen te nemen zodat er geen overeenkomsten komen die ons volk voor minstens 40 jaar knevelt.

  OPO KONDRRE MANG OEN OPO


  Maak melding

 4. Wat bauxietinstituut?Onlangs was er ook een lezing van dit instituut in Celos.Daar brabelden ze wat.Duidelijk geen materiekennis.
  Laat de Jethoe’s even adviseren naar het bureau en dan komt het wel goed.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.