donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijVereniging Surinaamse Nederlanders opent kantoor

Vereniging Surinaamse Nederlanders opent kantoor

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 15 feb – De Vereniging Belangenbehartiging Surinaamse Nederlanders heeft een kantoor geopend in Paramaribo. “Er zijn veel belangen die op het spel staan”, zegt voorzitter Shakita Nanekhan. Veel repatrianten voelen zich verloren in de lokale bureaucratische warwinkel en dreigen permanent tussen wal en schip te raken. De vereniging wil dat koste wat kost voorkomen.

Het kantoor zal dan ook als centraal punt dienen voor registratie en het zoeken naar oplossingen voor problemen bij de repatriëring. De inkomstenbelasting van achtendertig procent op Nederlandse uitkeringen is voor velen te zwaar en ontmoedigt. Velen vertrekken na korte tijd weer met de meeste spoed. “We willen dat aankaarten”, zegt Nanekhan. Voor jezelf opkomen is nog de beste uitweg.

Op de Nederlandse ambassade in Paramaribo hoeft niet te worden gerekend en op de Surinaamse regering evenmin. “Ik heb het zelf ervaren na mijn terugkeer enkele jaren terug”, aldus Nanekhan. Ze moest zich onlangs weer laten registreren bij de Vreemdelingendienst. Officieel heet het dan dat je documenten kwijt zijn. Nanekhan denkt eerder dat het om de honderd en vijftig euro gedaan is, die sinds kort moet worden neergeteld bij registratie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

19 REACTIES
 1. Er is al langer geleden gewezen op dit probleem. Onder andere door het 30 juni -1 juli comite. ” Er is een groep Surinamers die geen eigen regering heeft”

  De Nederlandse regering zal hen niet zien als volwaardige Nederlanders en de surinaamse regering idem.

  Deze groep bestaat uit mensen in Suriname, Nederland, maar ook elders.

  In een poging om een eigen vertegenwoordigiging van de grond te krijgen hebben sommige uit de eigen samenleving dit vooruitzicht de grond ingeboord. Denk maar aan de beweging die verantwoordelijk is voor ‘ het Oosterpark in Amsterdam’ .

  Jammer dat we het vermogen missen om vooruit te kunnen zien. Hoezo willen we regeren en dus opkomen voor onze eigen belangen???
  Een utopie !!!!


  Maak melding

 2. Dit is een waar probleem voor Suri’s die hier met behoud van hun Nederlandspaspoort, -om wat voor redenen dan ook-, hun bijdrage willen leveren.
  Welke perspectieven biedt het kiezen voor de Surinamerschap op veelal latere leeftijd als je hier geen pensioen hebt opgebouwd.
  Waarom worden deze mensen in feite met de nek aangekeken?
  Bij de dienst voor vreemdelingen zaken is het meer regel dan uitzodering dat ingediende stukken in ongerede raken. Het is een groot vraagteken waarom het aanvragen- en verkrijgen van verblijf, al dan niet permanent niet transparant is.


  Maak melding

 3. Ik vind het buitengewoon triest dat er een vereniging moet worden opgericht voor de belangenbehartiging van Surinaamse Nederlanders.Dat zo’n vereniging noodzakelijk is, typeert wederom de minachting en nonchalante houding ten op zichte van deze categorie personen van zowel de Nederlandse als Surinaamse overheid.
  Wat is het nut van een dure en imposante Nederlandse ambassade in Paramaribo, als de Suri-Nederlanders er niet terecht kunnen voor hulp en advies?
  En waarom springt de Surinaamse vreemdelingendienst zo slordig om met documenten van Suri-Nederlanders?
  Ach ja, voor Suriname zijn ze gewoon betweterige en verwaande Surinamers met een Nederlands paspoort en voor Nederland zeurderige Surinamers met een Nederlands paspoort.
  De waarheid is dat het overwegend eerlijke, hardwerkende en hoogopgeleide mensen zijn die een veel betere behandeling verdienen.


  Maak melding

 4. Er wordt ruim baan gemaakt voor de blanke Nederlanders, die worden niet met de nek aangekeken van hun willen suris wel leren, maar hun eigen mensen met dezelfde kennis kunnen door de stront zakken.
  Hoezo slavernij afgeschaft. Blanke vrees blijft tot nu toe anno 2007.
  Zolang dit nog in ons geworteld is zal er niets van terecht komen.
  Niet alleen de regering maar het heel volk is dom want zo wordt er over het algemeen gedacht over het eigen volk in ned. Voor de blanken en niet te vergeten chinezen gaan jullie kruipen en heb niet in de gaten dat het land overspoeld wordt door deze mensen. Die zijn er niet om het land samen op te bouwen maar voor zichzelf en hun land van herkomst.


  Maak melding

 5. € 150,00 is een halve maand salaris van die ambtenaar. Als die 2 vreemdelingen per maand helpt, heeft ie al een maandsalaris.

  Dat de overheidsdiensten veel te wensen overlaat, is algemeen bekend.

  —————————————————

  De groep die remigreert (of geremigreerd is) geeft aan dat ze als doel hebben, een steentje voor de opbouw van Suriname bij te dragen.

  Een VERENIGING van die HOOGOPGELEIDE groep Surineds maakt er een drama van dat het belastingpercentage van de hoogste schijf 38% is. De belastingpercentages in Sur zijn; 0% – 8% – 18% – 28% en 38%. In Nederland zijn de belastingpercentages; 34,15% – 41,45% – 42% en 52%

  Ik vraag mij af of deze groep inderdaad wat voor het land kan betekenen en wat de kennis en ervaring van deze groep is, als ze niet eens weten dat het percentage voor alle belastingplichtigen daar geldt.

  Als een regeling ingevoerd wordt, zal het voor een ieder moeten gelden. Als de belastingpercentage van de hoogste schijf 38% verlaagd wordt, verliest de Staat aan inkomsten. Is de vereniging dan bereid om dit verlies aan de Staat te compenseren? Want over compensatie heb ik nog nooit iets gehoord of gelezen.

  Maar ja, het zal aan mij liggen dat ik het klagen van deze groep zat ben. Klagen heeft zin als je ook oplossingen aandraagt.

  En wat doen wij hier?
  Als runderen achter ze aanlopen en ons gal op de Surinaamse overheid uitspugen. Zo maken we Surinamers opstandig tegenover ons zelf.

  Hoe serieus zal zo’n vereniging door de Surinaamse overheid genomen worden. Hebben de bestuurders van deze vereniging dan niets van diplomatie in Ned geleerd?

  Info over remigratie en belastingen vind u op http://www.suriplein.com >> forum>> remigratie


  Maak melding

 6. 150 euro inschrijfgeld.. teveel toch als men moet hopen dat er iets van de grond komt.

  Laat Vtje met zijn club ga gewoon illegaal daar wonen.
  Dan wil ik zien als zij jullie terug durven te posten naar Ned.
  Als je met dommejongens te doen hebt.
  Moet je een kort lontje hebben.


  Maak melding

 7. Belangenvereniging Surinaamse Nederlanders (B-Surined) Hartelijk gefeliciteerd! Dit is echt nodig om voor de belangen van de Surinaamse Nederlanders op te komen. Het is ook goed dat u via het telefoonnummer: 411717 bereikbaar wordt. En dat u mensen op het adres, Wagenwegstraat 41 te Paramaribo kunt ontvangen.


  Maak melding

 8. Volgens de nederlandse belasting wetgeving kan je niet meer dan eenmaal worden belast over hetzelfde inkomen .
  Dus de nederlandse ambassade moet wel haar verantwoordelijkheid nemen en aan de surinaamse overheid de vraag stellen wie belast het inkomen .
  Of Nederland belast zoals dat nu gaat of Suriname belast en dan zullen de uitkeringen zoals AOW bruto naar Suriname moeten worden overgemaakt.
  Ik denk dat dit een zaak is die aan de EU moet worden voorgelegd.


  Maak melding

 9. Beste Chan,
  Ook jij geeft een vertekend beeld van de belastingheffingen in Nederland. Maar zo praat een ieder in zijn eigen straatje voor als het hem goed uitkomt.
  De belastingschijven in Nederland zijn als volgt:
  1. 31,7% van maximaal € 30.631,- (premieheffing)
  2. 1e schijf: 2,45% van maximaal € 17.046,-
  3. 2e schijf: 9,75% van max. € 13.585,-
  4. 3e schijf: 42% van max. € 21.597,-
  5. 4e schijf: 52% van de rest

  Dat wordt dus een ander verhaal.
  Ik heb voor mezelf zitten uitrekenen dat het voor mij fiscaal gunstiger is om hier te blijven.
  Suri zoek ik voor 3 of 4 maanden op als het hier hartje winter is. Hoef ik mij geen 3e-rangs burger daar te voelen (2e-rangs ben ik al hier). Dit jaar hoefde ik dus nog niet weg want de winter is heeeeeel zacht en aangenaam hiero.
  Vriendelijke groet,
  Djakie


  Maak melding

 10. Vergat daarbij nog te vermelden dat je hier allerlei aftrekposten hebt i.t.t. Suri waardoor degene die bovenmodaal zit maar liever hier kan blijven.
  Dit alles zal de Sur-Ned op willen geven als hij/zij daar meer gewaardeerd wordt.
  Ik denk dat men dan niet zal zeuren om iets meer belasting willen afdragen of minder aftrekposten hebben.
  Zolang deze anti-SurNED houding niet verandert zie ik geen grote remigratie die kant op.


  Maak melding

 11. Beste Jakie,
  Ik heb bewust de IB en PVV onder de noemer samengevoegd, zodat het verschil van de heffingen in de 2 landen duidelijk zichtbaar werd.. Feit is dat zowel de IB als de PVV op je inkomen geheven worden en dat er geen verschil in de totale heffingen teweegbrengen als ik een andere noemer aan geef.

  Quot Jakie
  “Vergat daarbij nog te vermelden dat je hier allerlei aftrekposten hebt i.t.t. Suri waardoor degene die bovenmodaal zit maar liever hier kan blijven.” unquote

  Ook de belastingwetgeving in Suriname kent aftrekposten.
  En i.t.t. Nederland kent Sur nog;
  – Premie van lijfrente tot 10% van je onzuiver inkomen.
  – Onderhoud van (schoon-)ouder(s) en (pleeg)kinderen tot 10% van je onzuiver inkomen
  – Kosten buitenschilderwerk van je woning ( éénmaal per 3 jaar)

  Dus laat je goed informeren!!!!

  mvg,
  Chan

  http://www.Suriplein.com


  Maak melding

 12. sranang mang fa oen tang.mi de.
  ik ben twee jaren terug naar sur. geremigreerd.sinds 11.nov. 2006 in ned.
  reden kon moeilijk verblijfs vergunning krijgen.bij het aanvragen van een verblijfsvergunning moest ik aantonen hoeveel ik op de bank heb.alleen orgie bankafschrift mag ik laten tonen geen kopie.ik heb al 300 amerikaanse dollar betaald.van de vreemdelingen dienst moest ik terugkeren naar ned.om al die papieren op te halen.het is een verschrikkelijke situatie, maar je kan er niets aan doen.het is hun werkwijze.en ook het vernieuwen van paspoort bij ned.amb.reden van remigratie was om een jeugd sport complex op te zetten op accaribo ong.1 km van white beach en ong 1 km. van paranam.ik zou graag iets willen realiseren voor de gemeenschap, vooral voor de jeugd.wij weten bliksems goed hoe surinamers in sur. zijn. ik hoef bij deze geen kritiek te leveren, want het helpt toch niet.dus vandaardat ik het voorlopig niet doe.mijn vraag aan iedere sur.ned. is;is het niet beter om iets te doen in sur. zelf, als wij iets voor het land en landgenoten voelen, dan dat wij als maar kritiek voeren en te discussieren.wij hoeven onze denkwijze niet te verlagen zoals de sur.met hun bekrompen denkwijze in sur.
  ik heb plannen om ong. 5 ha. eigendoms grond te verkavelen om aan sur. ned. te verkopen.
  die graag in de toekomst in sur.willen vertoeven.een beveiligde verkavelings project. zie http://www.erm-projects.myv.nl
  ong.2,5 ha. gereserveerd voor het realiseren van een jeugd sport complex.bijmekaar wonen en elkaar ondersteunen bij problemen enz.. wij sur.ned. zullen het altijd moeilijk hebben in sur.
  sur. in sur. zien sur.ned in sur liever gaan dan komen.landgenoten in het buitenland zoeken altyd elkaar op.ze voelen zich veiliger bij elkaar.
  sranang mang voorlopig tot hier want ik moet eten. tang boeng.

  mangkoe.


  Maak melding

 13. Mijn ouders zijn sinds 4 jaar geremigreerd naar Suriname.
  Hun verblijfsvergunning wordt zonder tjoekoe netjes verlengd.
  Ze hebben er geen moeite mee dat ze 38% belasting moeten afdragen aan de Surinaamse staat.Want, wat ze daar overhouden van hun aow en pensioen is dubbel zoveel als wat ze kwijt zouden zijn in Nederland.Zonder zottigheid, ze houden damned veel euo`s over.
  Mijn ouwe lui zijn heel gelukkig in hun heimat,ik hoor ze niet klagen ,ze zijn vol lof over Suriname.
  Met hun zijn er 2 blanke stellen meegegaan,die verblijven 6 maanden in Suriname ook hun zijn zeer content,hoeveel eurie`s ze in die 6 maanden overhouden,ook hebben ze geen problemen met een verblijfsvergunning.

  Maar tja, de meeste Suri`s willen alles voor noppes hebben,zie het zo Nederland heeft ze verpest.

  Dus dat dames en heren,als je,je zaakjes goed regelt en je op tijd je verblijfsvergunning gaat verlengen is er geen vuiltje aan de lucht.
  Het klinkt erg interessant hahahah Vereniging SURINEDS.


  Maak melding

 14. P.S

  Dat de Surineds met de nek zouden worden aangekeken,hebben ze aan zich zelf te danken.Ze lopen er bij als of ze God in Frankrijk zijn,weten alles zg veel beter en denken dat de Surinamers dom en achterlijk zijn,alles van ze is ,in Nederland is het zus en zo,als tegen hen wordt gezegd ,dan wat kom je hier doen als het in Nederland zo veelllll beter is,worden ze boos.

  Ze vergeten dat ze ook in Suriname opgegroeid zijn en niet in Huis Ten Bosch.
  Nog effe en ze verlangen dat de Rode Loper voor ze uitgelegd wordt.
  De Surinamers zijn ook niet dom,ze weten dat het in Nederland ook geen Paradijs meer is,de Blanken klagen steen en been,alleen de so called Surineds niet,hahahahahaah dan denken de Surinamers ook “huh soortoe vaarlijk oen eh kon plei dja.

  Dus zg Surineds,doe wat aan jullie houding en behandel de Surinamers met respekt,zal je zien dat ze jullie ook zullen respekteren.

  Wie Zijn Verleden Ontkent,Ontkent zijn Identiteit


  Maak melding

 15. Die mannen daar aan de macht in Su. zijn niet voor Su.(eigen zak met een groot gat)
  (aan de macht voor opdrachtgevers)Zij werken voor het buitenland…u moet hun gangen goed nagaan…resultaat..land en volkverkopers.

  …….Domme jongens…ding go na skoro maar ding dong……rara… hoe kan dat.


  Maak melding

 16. Ik geeft toet 100% gelijk. Surineds bluffen als ze in suriname zijn. Denken vaak dat ze beter zijn dan de surinamers. Maar het is helaas niet zo. Surineds moeten beter aanpassen in suriname. dan gebeuren er geen rare dingen.

  toronto


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES