Rotterdamse burgemeester Opstelten naar Suriname

22

Burgemeester Opstelten van Rotterdam brengt de komende week een bezoek aan Suriname. Dat heeft de gemeente Rotterdam woensdag bekendgemaakt. Opstelten vertrekt zaterdag naar Suriname voor een vierdaags werkbezoek. Daarna is hij drie dagen op Curaçao op uitnodiging van de Antilliaanse minister van Onderwijs Leeflang.

Opstelten opent in Paramaribo onder meer de tentoonstelling “Erfenis van de Slavernij” in het Surinaams Museum, die in samenwerking met het Wereldmuseum Rotterdam tot stand kwam.

Verder ondertekent hij een samenwerkingsovereenkomst met het Zuid–Amerikaanse land op het gebied van brandweer– en rampenbestrijding, stadsverfraaiing, parkeerbeheer en verbetering van de Surinaamse politie.


22 REACTIES

 1. Wat hebben wij hieraan..geen brood op de plank….geen stuk domeingrond…niks en ook niks.
  Gewoon een behoorlijke stuk KATIBO….laat die man blijven waar hij is.
  Ik denk niet dat een blakkamang op dit soort rotzooi zit te wachten.


  Maak melding

 2. Wat schrijf je nou Aboi?
  Is “brandweer– en rampenbestrijding, stadsverfraaiing, parkeerbeheer en verbetering van de Surinaamse politie” niet noodzakelijk in surinamibo? Denk je nou echt dat de blakkamangs dit niet nodig hebben daar? Wake up man.


  Maak melding

 3. Met name parkeerbeheer vind ik een interessant vraagstuk. Misschien dat het betaald parkeren in de binnenstad van Paramaribo kan worden ingevoerd. Want momenteel is de parkeersituatie daar zeer chaotisch. Ook zouden bepaalde straten in het centrum van Paramaribo afgesloten kunnen worden, zodat er een winkel- en wandelgebied ontstaat. Hiermee wordt de verkeersdruk in de binnenstad verminderd en kan het publiek veilig en ongestoord shoppen of relaxen.


  Maak melding

 4. Aboi,
  Voor brood op de plank denk ik niet dat je wezen moet bij Opstelten maar bij Venetiaan en consorten. Hopelijk willen zij naar je luisteren. Weet jij wel hoeveel Surinamers er in Nederland een training op het gebied van brandveiligheid hebben gehad? Het is wel te begrijpen dat Suriname niet alles behoeft te accepteren, maar we moeten er wel ons eigen voordeel uithalen.


  Maak melding

 5. Nou, die reactie van Aboi kan wat mij betreft naar de prullenbak, hoor. Op welke rotzooi zit een blakaman dan wel te wachten volgens jou?
  Die bigiman is welkom, dames geef hem een stevige brasa als je hem ziet!

  Imro


  Maak melding

 6. Als parkeertarieven maar niet hetzelfde worden als in Rotterdam E3,00 per uur. Een hoop van die parkeerwachters, waarvan de meederheid allochtonen zijn, kunnen dan terug naar Suriname om daar hun werk voort te zetten, brilliant idee. Een dagje waterkant of markt wordt een dure grap als je een parkeerbonnetje krijgt. Met al dat geld kunnen corrupte politici in Suriname verder hun inkomens opkrikken.


  Maak melding

 7. Directeuren en commisarissen krijgen naast hun salarissen ook bonussen van vele tonnen elk jaar, terwijl de man van de werkvloer alsmaar ingekort wordt. Opstelten zou dit legale manier van geld stelen ook in Suriname kunnen introduceren. Het is legaal en valt niet zo op. De politici zouden veel van hem kunnen leren.


  Maak melding

 8. yep pedro , lijkt mij ook super. minder belastend voor het milieu. Misschien kunnen ze op een paar centrale plekken parkeergarages of parkeerterreinen maken en dan kunnen de mensen verder wandelen. Alleen houden Surinamers niet van wandelen, zij Wandelen altijd met de auto.

  Maar ja zou dus wel een goede ontwikkeling zijn.


  Maak melding

 9. No 2.Prik jij leest incorrect, eerst gaat hij…? Daarna(verder ondertekent hij..?)Dus da mi no sabie noh..stil mi boi Katibo torie.

  No.2. Pedro.. dus parkeer problemen kunnen wij niet aan…dan weet niemand meer.
  Dan joe wannie takie ding mang drapi no habie bovenkamer ding dong toemsie.
  Par’bo look like Amsterdam.
  Stupid wise thinking.


  Maak melding

 10. Pedro ik ben het helemaal met je eens.
  Wat is er overigens van de geplande ringweg rond Paramaribo overgebleven?
  Als je de ringweg in orde hebt dan rijd je met je “grote car”naar een parkeerplaats die op meerdere plaatsen langs de ring weg staan met bewaking.Vandaar ga je met een van de mooie lijnbussen die er op en neer rijden naar het centrum.Aldaar kan je dan over de gereparreerde trottoirs wandelen en winkelen waar je maar wil,of met een taxi,als het nodig is.Je lijnbus brengt je weer mooi en netjes naar je auto op de parkeerplaats. Zodoende een rustige stad waar je nog kan ademhalen,en geen lawaai en heel veel stads- en winkel genot,wat er nu minder is door al het lawaai en drukte van het verkeer.
  Weinig mensen lopen, vanwege de slechte trottoirs,en gaan met hun auto van straat tot straat.Jammer,want onze stad Paramaribo heeft veel te bieden wat je via je auto niet ziet maar wel als je rondwandeld.


  Maak melding

 11. Maria nr 11. en Pedro no 3.zijn op zoek naar steun(socialedienst)ga je gang.
  Maar laat anderen morgen niet zwerven.
  en Imro no.5. is blind.
  Blijf hopen over twintig jaar hoop je nog.

  Gewoon een dagje uit met gedachten gang KATIBO…klootzakken.


  Maak melding

 12. je hebt Aboikoni(+granmang) en …..aboi….DONG..(die geeft ondoordachte reacties!!!) het komt allemaal goed met ons geliefd Suriname,ze zijn daar goed bezig.


  Maak melding

 13. Nr.14..Wintie & Nr.15. Prik..Blijf bij je hoop en te ontvangen belofte….
  Neem gewoon de tijd, time will tell.
  Over x.aantal jaren ziet het precies uit als nu..

  Wie heeft dan op baklucht zitten wachten.
  Jawel Prik en Wintie, buikje vol.


  Maak melding

 14. wat zij ook in Suriname moeten aanpakken,de trottoirs,er is helemaal geen ruimte langs bepaalde wegen,ik denk aan de de Winston Churchilleweg de wegen die leiden naar Zanderij,de stad noem maarop de fietspaden zijn zoek a\d Slangenhoutstraat zowel aan het van,tHogerhystraat men kan ook geld verdienen
  met parkeren ,de omgeving Bosjebrug laat veel te wensen over taxaco zou die omgeving onderhouden ik heb er niets van gemerkt,Brandveiligheid is zeker gevraagd in Suriname om deze dingen kan de burgemeester wel naar Su.maar niet om handjes schudden en daarna vertrekken ik ben benieuwd.

  Akuba


  Maak melding

 15. Beste Aboi,
  Ik denk dat je mijn postings verkeerd opvat. Als je al mijn postings lees dan zal je ondekken dat ik het verafschuw als men vanuit suriname weer bedelt. Maar dat betekent niet dat ik de weldoener verfoei. Ik reageerde op jouw eerste bericht dat een “blakkamang niet op dit soort rotzooi zit te wachten” vanwege tekortkomingen in suriname zoals “geen brood op de plank….geen stuk domeingrond”. Daar kan van Opstelten toch niks aan doen? Het ligt toch aan de bewindvoerders in suriname dat de inwoners met die tekorten te maken hebben. En het is m.i. niet zo dat van opstelten op een goede dag gedacht heeft” kom ik ga naar suriname en ik onderteken een samenwerkingsovereenkomst met het Zuid–Amerikaanse land op het gebied van brandweer– en rampenbestrijding, stadsverfraaiing, parkeerbeheer en verbetering van de Surinaamse politie”. Neen beste man zo werkt het niet. hij zal zeker signalen uit surinamibo hebben ontvangen dat men behoefte heeft daaraan.
  Tang boen


  Maak melding

 16. Mensen niet alles is bedelen en negatief.
  Sommige oopmerkingen zijn terecht, maar je kan toch niet altijd op het kleinzielig nivo blijven zitten. Opstelten gaat niet alleen naar Paramaribo om ïets”te doen.
  Zie het aub in groter verband.We mopperen een heleboel, maaar het doet toch pijn te zien dat het altijd weer dezelfde opmerkingen zijn.
  We kunnen best vooral kennis op genoemde gebieden goed gebruiken en baat het niet, nou schaden zal het die arme mensen daar echt niet.


  Maak melding

 17. Sari & anderen u kunt begrijpen dat de boys daar zich niet moeten opstellen als bedelaar zwerver.
  Men moet met de weinige middelen die zij zeggen dat ze tot hun beschikking hebben, meer moeten kunnen uithalen…maar door schurken mentaliteit en zware corruptie, komt niks en ook niks van iets terecht…Wat men dan gaat doen is de hoer spelen..straks soso vals piking ding di mikie.

  Wie wil dan met deze bakru’s en jorka’s blijven zitten. Mi no .. “uit het verleden bewezen”…er hoeft geen enkele wetenschapper erbij gehaald worden…wetenschap is voor mij altijd geschiedenis. Oenoe tang Boeng.’WEES SCHERP’


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.