Coalitiepartner tegen Surinaams-Frans verdrag

2

PARAMARIBO, 1 dec – Coalitiepartner A Combinatie, AC, is vierkant tegen de strafrechtelijke samenwerkingsovereenkomst tussen Suriname en Frankrijk. Dit zegt Caprino Alendy, één van de leiders van AC en ondervoorzitter van het parlement. De regering zou de overeenkomst opnieuw moeten bekijken, voordat deze wordt voorgelegd aan het parlement.

De nodige correcties dienen te worden aangebracht als mocht blijken dat de overeenkomst negatieve gevolgen heeft voor Surinaamse staatsburgers. “Gebeurt dat niet, dan zal AC tegen stemmen”, zegt Allendy tegenover de Ware Tijd. De overeenkomst is in juni dit jaar gesloten tussen minister Santokhi van Justitie & Politie en de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Nicolas Sarkozy.

Volgens de overeenkomst mogen de respectievelijke politiekorpsen het andere land betreden tot twee kilometer landinwaarts. De voorziening geldt onderzoek naar strafbare feiten, het oppakken van illegalen en het confisqueren van goederen. Voorwaarde is dat gezamenlijk wordt opgetreden met de politie van het gastland. In het grensdistrict Marowijne woont een aanzienlijk deel van de AC-aanhang.

2 REACTIES

 1. Iedereen weet dat er een opsporings bevel loopt tegen Brunswijk. AC zal nooit stemmen voor dit vedrag en de NDP ook nooit omdat Bouta ook gezocht wordt. Alendy klets dus uit zijn nek over correcties want hoeveel correctie er ook komen, men zal altijd tegen stemmen.


  Maak melding

 2. brunswijk frede?
  long stay in papillion?
  toch nog boeten voor misdaden begaan?
  strategische zet van de chinezen/amerikanen om alsnog hout, kaolien en mineralen uit marowijne te kunnen roven?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.